Семинар по книгата откровение поглед на съвременните събития в света по книгата Откровениестраница1/3
Дата31.03.2018
Размер423.41 Kb.
ТипСеминар
  1   2   3
ООН и задачите на окултизма
Коя война превъзхожда всички войни в историята?

Първата световна война?

Комунизмът?

Тероризмът?

Не, това е войната против…
ТЕБ
УДИВИТЕЛНИ ОТКРИТИЯ
ПРЕДСТАВЯ
СЕМИНАР ПО КНИГАТА ОТКРОВЕНИЕ
Поглед на съвременните събития в света по книгата Откровение
Ще познаете истината и истината ще ви направи свободни” Йоан 8:32
МАСОВА АТАКА
и не участвайте в безплодните дела на тъмнината, а по-добре ги изобличавайте” Ефесяни 5:11
Ще бъдеш ли готов…

…. за величествените събития, които ще се случат на тази планета?


ПРЕДСТАВЯ:
Професор Уолтър Файт
ООН и задачите на окултизма
Когато мислим за организацията на обединените нации - ООН, имаме предвид именно, че това е политическа организация, която обединява различни нации. Това звучи като напълно похвално намерение. Но въпросът е дали само в това ли се състои тази организация. Навярно помните, че Господ разсеял народа по лицето на земята след опита за строежа на Вавилонската кула. Но ако се загледате в щаб квартирата на ООН, която се намира в Ню Йорк, ще забележите, че това е доста впечатляващо здание, много голямо здание.

„Названието Обединени нации било предложено от президента на Съединените щати - Франклин Д. Рузвелт и била използвана декларация от Обединените нации на 01 януари 1942, по време на Втората световна война, когато представителите на 26-те държавите попитали техните правителства да продължават борбата заедно срещу това, което те наричали държавата Акси”.

Интересно название – държавата Акси. И днес има другата ос, против която се борят и… коя е тази ос? Оста на злото.

„Предшественикът на ООН била Лигата на нациите. Тази организация била основана при близки на същите обстоятелства след Първата световна война в 1919, съгласно Версайлския договор за „подпомагане в областта на международното сътрудничество и постиженията за мир и безопасност”.

Цитатът е взет от страницата на ООН и няма нищо странно, това е просто история.

„В 1945 представителите на 50-те страни се срещнали в Сан Франциско на конференция на Обединените нации по международни организации, за да изработят хартата на Обединените нации. Тези делегати изградили обсъждането си на основание на тези предложения, които били разработени от представителите на Китай, Съветския съюз, Обединеното кралство, Съединените щати, Дамбъртон Оукс - Съединени щати през август-октомври 1944. И хартата била подписана на 26 юни 1945. Полша нямала представители между представителите на 50-те. Към тази организация тя се присъединила малко по-късно.

Официално Обединените нации водят началото си от 24 октомври 1945, когато хартата била подписана от Китай, Франция, Съветски съюз, Обединеното кралство, Съединени щати и много други страни. Всеки 24 октомври те празнуват основаването на Обединените нации” http://www.un.org/aboutun/history.hlm.

Нека да разгледаме тази харта на Обединените нации. Това е много интересен исторически документ. Помните Артур Белфор, нали? Ние говорихме вече за него. Той бил член на Апостолите на Хорт. Хорт – това е професор, помогнал при преводите на гръцки текстове, който изменил акцента на Библията и отстранил в много аспекти, силата, властта и независимостта на Исус Христос.

Апостолите представлявали тайна организация, тайно общество, което функционирало по това време.

„Артур Белфор бил член на тази организация. Той бил също и президент на Обществото за психологични изследвания. После станал премиер-министър на Англия и участвал в първата Лига на нациите”.

Този премиер-министър взел активно участие в изготвянето хартата на Лигата на нациите. Тази харта в последствие станала основа за написването на хартата на Обединените нации.

„Той не само възглавявал Обществото за психологични изследвания, което провеждало сеанси в неговия дом, но той също основал групата, наречена „Синтетично общество”, целта на която била създаването на обща световна религия (много интересно). Той поканил Фредерик Меарс, член на Обществото за психологични изследвания да се присъедини към него и те заедно създали Предисловие към всички религии. То включва учението, че безтелесните духове могат да общуват” http://www.historicist.com.

Разбира се, ако принадлежите към такова общество, то това е част от вашата религия, част от вашето учение.

Ще видим също и че те искат да обединят всички религии заедно. Нека най-напред да се спрем на някои известни деятели на ООН.

„Алгер Хийс - станал Генерален секрета веднага след основаването на тази организация. На 16 април 1945 списание Time издало статия, наричайки го „един от водещите хора в Държавния департамент”. Хийс и Джозев Йонсън (по-късно станал секретар на Билдербергския клуб - отново се сблъскваме с тайното общество), който написал по-голямата част от хартата на Обединените нации”.

Масони висока степен. Билдербергите стоят зад тази харта. Всички знаем в какво вярват те. Вече имахме тема за това и не искам да се връщам към нея.

„Сформирали я по образеца на Конституцията на Русия и Комунистическия манифест”

Много интересно.

„По този начин Конституцията на СССР е почти идентична на Конституцията на ООН”.

За тези, които не знаят това. За мен във всяко изказване има препратка. Всичко, което казвам, го прилагам с препратка. Просто чета. Моля ви, не се сърдете на мен, сърдете се на когото ви е угодно, щом казва тези думи. Аз нямам никакво отношение към това.

Помните, в предната лекция посочих и тези хора, които са отговорни за опитите да обединят всички народи заедно под едно правителство. Друга организация, също зад кулисите, се опита да обедини всички религии в една. Но това не се правеше публично, а по-скоро това беше до голяма степен тайно.

Уинстън Чърчил също носи отговорност за създаването на тези следвоенни организации. Той казал следното: „Създаването на властен световния ред е окончателна цел, към която трябва да се стремим”.

Шарл Де Гол – също участвал в това, казва: „Народите трябва да се обединят в световно правителство или да загинат”.

Влиятелните лица във политиката били привърженици на тази философия.

„Тригве Лий бил първият официален Генерален секретар на ООН, високопоставен член на Норвежката социално демократическа трудова партия, която била клон на Третия комунистически интернационал. После Дъг Хаммарскйолд бил вторият Генерален секретар. Той бил шведски социалист, който открито провеждал комунистическа политика. Ю Тант – третият секретар, бил марксист”.

Виждате как се развивала философията в начало, как била програмирана. Бих искал да разберете, че това не е средство за борба с капитализма, защото САЩ също се подписали под тази харта. Защо САЩ се подписали под документ, който очевидно противоречи на тяхната собствена философия? Помните ли принципа на Хегел, съгласно който, ако в света съществуват две противоположни гледни точки, които не ви подхождат, тогава трябва да направите синтез от тези двете? И това, което в края на краищата виждаме е, че социалистите преобладават на ръководните постове в ООН. И не е важно дали са марксисти или капиталисти. На това няма толкова голямо значение. Методът се състои в това, да се произведе синтез и да получат желаното за всички правителство. Желателно е от този хаос да получите това, което искате.

Ю Тант, един от първите Генерални секретари на ООН, казва: „Световните федералисти държат пред нас във видение обединеното човечество, живущо в мир под справедлив световен порядък... Сърцето на тази програма – светът под закон – е реалистично и достижимо”.

Това е просто напомняне за какво вече говорихме. И разбира се зад кулисите винаги се намира римокатолическата църква. И сами можете да видите във всички тези лекции как папството винаги тежко се вклинява в каквото и да е ново.

На тази снимка виждаме как папа Паве VI се среща с Генералния секретар Ю Тант, който е марксист. Публично папството отхвърля марксисткото световно гледище, но ако говорим откровено, вътре въобще не съществува никакво световно гледище. И това е просто проформа, както казва Хегел. Затова не е учудващо, че на следващата фотография виждаме как той се среща със следващия Генерален секретар – Курт Валдхайм. Какви са били мировъзрението или политическото кредо на Курт Валдхайм? Знае ли някой? Има ли някой някакви догадки? Когато това станало общоизвестно, предизвикало горещи полемики. Той бил нацист. Да! Така че виждаме – философията на Хегел работи в действие. Виждаме марксизъм – като антитеза; от друга страна имаме нацизъм – като теза; и по средата – синтез Затова не играе роля към коя философия се придържате, нали крайната цел е идентична.

Папа Павел VI бил първият, който носил т.н. пречупен кръст, пречупеното разпятие. Да прочетем какво се казва за него: „Павел VI написал папска енциклика, която призовала всички народи да съхранят суверенитета си и да сформират световно правителство”.

Папата сам стои зад това. Нещо повече - той призовава към това. Интересен е цитатът за пречупения кръст.

„Папа Павел VI използвал зловещият символ, използван от сатанистите от шести век, който бил съживен отново по времето на Втория Ватикански събор. Това бил огънат или пречупен кръст, на който била изобразена отвратителната и изкривена фигура на Христос, която черните магьосници и чародеи от средните векове използвали, за да представят Библейския термин като знак на звяра. Не само Павел VI, но и неговите последователи - двамата папи Йоан Павел, носили този обект и са го държали пред тълпи хора, които не са имали и най-малка представа, че това е символ на Антихриста”.

Това е много интересен цитата за пречупения кръст и какво стои зад това. Както виждате, това са личностите, които стоят зад движението на Обединените нации – папата, призоваващ към това, генералните секретари, които представляват различни политически възгледи – повтарят същото. Така че да изглежда справедливо за всички философски школи. А какво да кажем за духовния аспект?

„Ето една интересна междуконфесионална организация, която се нарича Храм на знанието. Тази организация издава световен информационен бюлетин Добра воля”.

Кой стои зад тази организация, какви авторитети стоят зад тази организация, защото има много малки организации, които само по себе си не представляват нищо особено. Но кой стои зад тази организация – Храм на знанието, издател на този бюлетин; зад този филиал на ООН? Винаги в полезно да надникнем кой е основателят.

„Основан в 1960 от Джулиет Холистър - Храмът на знанието поставя окончателно целите си за създаване на духовни Обединени нации. Работи по достижение и познание на религиите на основание – единство на човешките семейства. Сред членовете и последователите си към Храмът се числят ръководители и влиятелни деятели като Ю Тант, Елеонор Рузвелт, Томас Мертън, Джавархарвал Неру, Ануар ел Садат, С. Радакришнан...”.

Много влиятелни изтъкнати деятели. Това не е някаква малка организация на заден план, която няма никакво влияние. Това е много мощна организация. И къде действат те?

“Те основават офиса си в Светата църква Йоан Богослов”.

Започва да става скучно. Всеки път - същото.

„Те имат подразделения в Индия, Обединеното кралство, Африка, Латинска Америка, Азия и Близкия изток” World Goodwill Newsletter (1994, N 1).

Това е световна организация, която обединява религиите.

Да разгледаме тази интересна катедрала.

„Катедралата „Свети Йоан Богослов” се намира на кръстовището на 112-та улица и „Амстердам авеню”, един квартал източно от Бродуей. Тя е най-голямата катедрала в света. Катедралата „Йоан Богослов” в Ню Йорк е църква-майка на епископалната епархия в Ню Йорк и престол на неговия епископ” Official web site of St. John the Divine.

Това е мястото, където статуята на Христос било заето от жена; място, където имало спорове относно ръкополагане на хомосексуалисти на длъжност „епископи” – всичко това се случвало на това място, в това епископство.

Още малко история.

Джим Харисън – президент на фонда Новият век, който се намира в Ню Йорк и бил основан от Михаил Горбачов. Той казал следното: „Ние отиваме към световно правителство. Това е неизбежно... Налага ни се да преминем през конфликт, конфронтация и консенсус. Това са всички части от това, което е необходимо за достигането до Първия световна цивилизация” Ruling Elite Working Toward World Govt., The Daily Record (October 17, 1995), p.4.

Това е целта, която те преследват.

Филип Джесъп, член на световния съд, високопоставен човек, който трябва да защитава правата на хората, казва: „Съгласен съм, че националният суверенитет е коренът на злото”.

Затова се налага държавите да се откажат от своя суверенитет, за да угодят на тези организации, които изискват това. Хуманистичният манифестът също го потвърждава:

Съжаляваме, че разделяме човечеството на национални райони. Достигнали сме този повратен момент от човешката история, когато най-добре е да има преодоляване и ограничаване на националната независимост и предвижване към построяването на всемирна общност...” Paul Kurtz, ed., Himanist Manifestos I and II.

Робърт Милер – бивш помощник на генералния секретар на ООН. Днес той е активен деятел в религиозната сфера на ООН. Наречен е Пророк на надеждата на Обединените нации. Той пише: „Ние трябва да се придвижим възможно най-бързо към единно всемирно правителство, към единна всемирна религия и единен всемирен лидер” Dwight Kinman, The Words Last Dictator.

Много интересно твърдение. Това е най-изтъкнатият деятел на тази организация. Мен ме интересува въпросът философски. От къде идва философията в това движение, кой стои зад всичко това и отново срещаме същите познати имена.

В книгата Тайната организация на водолея, написана от Мерлин Фергисън е казано, че водещото влияние на техните духовни пробуждания е оказал Пиер Тейлърд де Шарден.

Помните ли кой беше той? Йезуитски свещеник. И отново се сблъскваме с католицизъм и йезуити, които се срещат с водещите деятели на ООН. Какво казва бившият Помощник Генералния секретар Робърт Мюлер? Той пише: „Таилърд де Шарден винаги е разглеждал ООН като прогресивна организация, която е въплъщение на неговата философия”.

Втори човек след Генералния секретар на ООН заявява, че организацията на ООН е въплъщение на философията на Тайлърд де Шарден.

Какво казва самият Тайлърд де Шарден? Вече разгледахме някои аспекти на неговата философия, но сега ще ги разгледаме по-детайлно. Той пише: „Макар че формата е още невидима, но утре човечеството ще се пробуди в глобалния свят”.

Глобализиран свят. Какво повече да се каже?

„Тайлърд де Шарден оказал огромно влияние на съратника си (отец де Бреври). Той вдъхновил своя съратник и започнал процес с глобално и дълго представяне в ООН, който оказал влияние над много народи и хора в света”.

И Робърт Мюлер продължава: „Аз сам бях дълбоко впечатлен от Тайлърд”.

Вторият човек след Генералния секретар на ООН, днес завеждащ въпросите по духовността на ООН, плюс образователната програма. И той казва, че е под влиянието на Тайлърд де Шарден. Той пише още: „Всеки последовател на Тайлърд ще разбере това духовно определяне на границите, с което съобщава така поразително следващата крачка на нашата еволюция”.

Ще има духовно размиване на границата. Затова преди него трябва да има политическо размиване на границите. Както видяхме в предните лекции „Тайлърд де Шарден бил френски йезуит, марксист... пантеист, еволюционист... хуманист и пропагандатор на новото световно правителство. Познат е също като Бащата на Новият век.

Много известен и много изтъкнат човек. „Мечтал за сливане с Бога и в крайна сметка всеки да осъзнае своята божественост”.

Това вярване вдъхновило много днешни лидери на Новият век.

„Шарден е най-цитираният автор от спиритистите на Новият век.

Говорихме за това, когато разглеждахме движението Новият век. Това е само за припомняне. То говорят, че човечеството се разтваря в Бога. Ето как е изглеждал този човек – фотографията е взета направо от йезуитския уебсайт. Тук се говори за неговия еволюционен синтез, също и за духовния свят, света на мислене, за интелектуалния свят и, че те трябва да се обединят. И още няколко цитати, които позволяват да придобием по-детайлна картина. Говорим за духа на философията, който стои зад ООН.

„В това се заключава законът на Вселената, че всичко има предсъществувание. Зад всяка форма съществува предидуща, но по-слабо развита. Затова всеки от нас се развива като божество”.

С други думи всеки човек се развива и става бог. Прекрасна философия.

„Какво мога да направя, че тясната празнина между пантеизма и християнството да оформя до това, което може да се нарече „християнската душа на пантеизма” или „пантеистичен аспект в християнството”.

Какво привлекателно учение, съгласно което Бог не съществува като отделна Личност, но всеки от нас е бог или част от божество! Това е, което вярват пантеистите.

„Аз мога да бъда спасен само ставайки едно цяло с Вселената”.

Това е пантеизъм. Това е също философията на будизма.

„Аз вярвам, че Месия, Който ние чакаме, Който ние всички, без съмнение чакаме, е вселенският, универсалният Христос, това е Христос на еволюцията”.

Това е философията на Тайлърд де Шарден. Не ви ли е интересна? За съжаление аз не мога да се съглася с нито една йота от тази философия, защото: първо – тя не е Библейска и второ – тя е богохулна.

„Всеобщо сближение на религиите на универсалния кръст, който удовлетворява всички тях – казва Тайлърд де Шарден в книгата си Християнство и еволюция, стр.130 – се оказва единствена възможност за обръщение към света и единствена форма, е която религията на бъдещето може да бъде разбрана”.

Това е философията на ООН, защото това е въплъщение на философията на Шарден. Всички трябва да се съберат заедно. Но как можеш да събереш заедно различни религии, които често си противостоят една на друга с техните различия и разногласия. Трябва да се покаже, че с болката при разделение е по-голямо, отколкото болката при единство. Това е философията на Хегел. Това е философията на масонството. Днес се намираме във фазата, която бих могъл да нарека „болката при разделението”. И следващата фаза ще бъде „обединението” или „неизбежната”, или „нужната болка на единството”. Друг избор няма и човечеството, разбира се с охота избира.... какво? Избира повече болка... от това което ще пожъне.

Да разгледаме кои са били генерални секретари на ООН и как те са въплъщавали или не въплъщавали тази философия.

Дъг Халмър Агне Карл Хамарскйолд, който бил Генерален секретар на ООН от 10 април 1953 до 18 септември 1961, загинал при самолетна катастрофа. Бил четвърти син на премиер министъра на Швеция по време на Първата световна война. С какво се е занимавал в ООН? Едно от първите неща, което направил е, че създал стаята за молитва в ООН. Виждате я на снимката – камъкът, намиращ се в средата на стаята може много да ни разкаже. Олтарът е празен – не защото Го няма Бог, или защото този олтар е непознат за Бога, а защото това е олтар на бог, който има много имена и на който се покланят всички народи под различни имена”.

Много интересно. Имаме тази молитвена стая, в която се намира камъкът – олтар, с формата на правоъгълен куб. Това има определено интересно значение. Повече от това самата стая има форма на трапец. Какво може да означава това? В това помещение се намира и символът на всевиждащото око. И този символ и лавровият лист, който го окръжава, е прототип на символа на ООН. Само дето лицето е заменено с изображението на земното кълбо.

„За съжаление, най-добрият начин да разберем, какво означава това всевиждащо око, е да изучим по-отблизо архитектурата на стаята за медитация в ООН. Тази стая за медитация има форма на пирамида. Върхът на пирамидата има отвор. И макар че през трите стаи минава много тесен лъч светлина, от този отвор пада лъч светлина, който се концентрира на олтара, намиращ се по средата. Направо на стената се намира сграбчваща съвременна, модернистична фреска, изпълнена с окултен символизъм, която съдържа 27 триъгълника в разни конфигурации. Също и чернобели и цветни основи и линии. А в центъра се намира всевиждащото око, което привлича милиони посетители ежегодно в ООН със своя силен, менящ се образ на подозрителност и вездесъщност”.

Още няколко цитата.

„Стаята за медитация е разположена на север – североизток. Така че влизащият трябва да премине от тъмнина към светлина”.

„... всъщност, средният орден на сатанинското братство е наречен Орден на трапеца.

„Антон Ла Вей, основател на църквата на сатана, се позовава на окултния принцип, познат като Закон на трапеца.

Оказва се, че с вас днес виждаме много окултна стая, много окултно помещение, което е посветено на бог, комуто покланяйки се, могат да наричат с всякакво име. Не на този Бог, за Който е ясно, че има едно име. Едно име.

Могат да се разкажат няколко впечатляващи истории – пише Робърт Мюлер - духовен баща на ООН, който бил заместник на Генералния секретар в своето време. Той може да разкаже няколко впечатляващи истории за това духовното преобразование, което произвела ООН. Когато този малък къс земя станал свещена земя – например рационалистът и интелектуален икономист Дъг Хамерскйолд намерил Бог в ООН и бил вдъхновен на работата си като световен слуга от мистиците на средновековието”.

Той не намерил вдъхновение от Библията, но намира вдъхновение... къде? При мистиците от средновековието.

До края не неговите бележки били изпълнени с духовност и мистицизъм...”.

Ето какво говорят самите представители на ООН за представителите си и за това, от къде са черпили вдъхновението си.

Да се върнем малко по-назад – Фостер и Алис Бейли.

Алис Бейли е тази, която получила съобщения, продиктувани от Дуал Кул, известна като Пророчицата на Новият век.

„Те основали група, наречена Добрата воля на света. Това е официална недържавна организация в състава на Обединените нации. Целите на тази група са сътрудничество в света за приготовленията за новото явяване на Христос”.

И така ООН, с други думи, приготвя религия за обединение. Разбира се отначало правителствата – това е първи етап, но това е само лично политическо ниво. Задачата, която стои зад това е, да обедини всички религии заедно и да ги приготви за новото Пришествие на Христос. Кой Христа. Не става дума за Исус Христос. А за универсалния Христос, космическия Христос, защото Исус Христос – това ще видим в следващата лекция – няма да прави това, което те искат да правят. Защото техният Христос също ще основе царство на земята, но Исус казва: „Моето царство не е от този свят”.

Да видим и този човек - Робърт Мюлер - бивш Помощник Генерален секретар на ООН, Председател на университета на ООН за мир и Председател на Партията за мир - 2000”.

Какво пише Робърт Мюлер?

„Приемете решение, открийте се за Бога, Вселената, всички братя и сестри във вашето вътрешно Аз... потенциала на човешката раса, безкрайността на вашето вътрешно Аз и вие ще станете Вселена... и вие ще станете безкрайност, и ще съществувате още дълго във вашето реално, божествено, необикновено важно Аз”.

Виждате същата философия. Какво казва той? Че можем да станем богове. И това го казва човека, който е привърженик и явен поклонник на философията на ООН. Какво пише Робърт Мюлер в една от публикациите си? Това е зашеметяващо заявление.

„Основополагаща философия, на която е основано Училището на Робърт Мюлер...”

Какво е това Училище на Робърт Мюлер? Училище Робърт Мюлер е образователна програма, разработена за целия свят и е въведена от ООН. И това плаши. Да четем по-нататък: „Основополагащата философия, на която е основано Училището на Робърт Мюлер ще бъде основано на ученията взети от книгите на Алис Бейли...”

О-ооо! Искам да ви напомня, че книгите на Алис Бейли били напечатани от кампанията Lucifer Publishen Company, която по-късно преименували Lucistrast. Нима не е така?

„Това училище получило сертификат като асоциирано училище на ООН, което предлага образование за международно сътрудничество и мир”.

Това е много важна работа. Така философията се основава на труд, който произлиза от Луцифер, посредством медиум и приготвя пришествието на Луцифер. Вижте какво те казват и го правят достатъчно открита. Алис Бейли потвърждава: „Доказателствата за ръста на човешкия интелект, наред с необходимостта от приемливо направление за приготвяне за Новия век, може да се види в плановете на различни държави и даже в усилията, които предприема ООН за формирането на световния план. От самото начало три окултни фактора управляват развитието на всички тези планове”.

Сега виждате защо нарекох лекцията си ООН и задачите на окултизма. Защото Алис Бейли казва, че има три окултни фактора, които влияят на тези планове. И Анна и Роберт Мюлер казват: „Да, ние следваме учението на Алис Бейли”. Тя не назовава тези три фактора, но прави това изявление.

„Вътре в ООН има зародиш и семе – голяма и международна, медитираща, мислеща група, група от мислещи мъже и жени – добре осведомени, в ръцете на които се намира съдбата на човечеството”.

Уау-ууу!

„До голяма степен те се намират под контрола на Учениците от четвъртия лъч. Ако е възможно да си представим, окончателната точка на тяхната медитация е подсъзнателен или будистки план, план на който се основава всяка йерархическа деятелност днес”.

Окултно до токова, доколкото е възможно. Какво говори тя? Тя казва, че самото ядро на ООН се контролира от хора, които са необикновено окултни. Те са под контрола на Луцифер. Това е демоническа организация. Тя казва това. Това не са мои думи. Всичко само го сверявам и е толкова забавно.

Елена Петровна Блаватска – основател на теосософия, предшественица на книгата на Бейли. Впоследствие Блаватска приела философията от Ани Уърд Басант, а по-късно от нея я приела и Елис Бейли.

Тук виждаме текст от голямото заклинание, което трябва да знае и чете всяко дете в бъдещето.

„От светлината в съзнанието на Бога нека стане светлина в съзнанието на хората. Нека светлината слезе на земята от любовта в сърцето на Бога и любовта да влезе в сърцата на хората. Христос ще се върне на земята”.

Но не става дума за Исус Христос.

„От центъра, където е известна Божията воля, нека дойде човешката воля”.

Каква открита мерзост!

„Целта, която господарят знае и на която той служи (колко високомерно), от центъра, който наричаме „човешки род” нека действа плана на любовта и светлината и запечата вратата на злото”.

Интересно. Коя врата те наричат врата на злото? Ако знаете окултната символика, то знаете, че те често наричат светлината „тъмнина”, а тъмнината - „светлината”. И по този начин те казват, че Исус е злото. По-рано ние преведохме всички тези цитати, когато говорихме за това.

„Нека запечата вратата, където живее злото и любовта, и светлината, и силата ще възстановят плана на земята”.

Ще възстановят... кой план? Възстановят чий план? Кой направи така, че този план още не е възстановен? Кой раздели народите? Бог разделил. А върху какво се концентрира вниманието на ООН? Да обедини народите. Така те искат да възстановят това, което според техния „нюх”, лукавият развалил с едно движение, когато смесил езиците. Една дума от Бога смесила езиците за хилядолетия. Така че ще видим кой в действителност има сила.

На тази снимка виждане Ани Басант с нейните отличия на масон 33 степен. Вече говорихме по този въпрос. Учебник по теософия – Безсмъртие, прераждане и божественост на човека. В изказването на Дуал Кул, който вдъхновявал Алис Бейли, говори за нея, казвайки: „Тя ме познава под друго име и назначение. Алис Бейли знае кой съм аз. И ме познава и по двете ми имена”.

Интересно, защото той има две имена. И ние ще видим тези две имена – в следващата лекция. Що за имена са и това е много интересно. Почти детективска история. Свещеното писания казва: „Защото те са бесовски духове, които, като вършат знамения, отиват при царете на цялата вселена, та ги събират за войната във Великия ден на Всемогъщия Бог” Откр.16:14.

Помните какво каза Елена Петровна Блаватка – основател на това движението, в което Алис Бейлис станала първосвещеник. Тя казала: „Луцифер представлява живот, мисъл, прогрес... цивилизация... свобода независимост... Луцифер е логос – змей, спасител”.

„Това е сатана, Богът на нашата планета. Единственият Бог”.

После тя говори за вселенската девственица, която е майка на Бога... Това са Луцифер и сатана в едно и също време, и Св. Дух – всички те са обединени в едно. Можете да го наречете Айсис, можете да го наречете Озирис, няма значение; или Ваал, или Астарта – не играе никаква роля. Две имена – винаги два принципа.

„Алис Бейли станала последователка на Бесант в ролята на лидер по теософия. Нейният мъж бил масон 33 степен. Тя била участничка в со-масонството. 1880-1949, свещеница и пророчица на движението Новият век. Получавала вестите си от Тибетско духовно същество, което всъщност било демон” Дуал Кул.

За нейните трудове вече говорихме, че тя е една от двете най-продуктивни писатели на съвременността. Основно заглавие - Проблеми на човечеството – говори колко важно е да се обедини човечеството в единство и да се приготви светът за пришествието на Христа. Вече сме чели този цитат: „Посвещавам себе си отново за служене на градящото (в окултен смисъл тук се подразбира Луцифер). Ще направя всичко, за да приготвя човешките умове и сърца, за да са готови за това събитие. Нямам друга цел в живота”.

Тя пише: „Тибетецът (никой друг, освен Дуал Кул) ме попита, за да ми изясни, че когато той говори за Христос, това се отнася до неговото официално име, като глава на йерархия. Христос се е трудил за всички хора, независимо от вярата им.; той не принадлежи само на християнския свят или на будисткия, или мохамеданския. Не е нужно да се присъединяват към християнската църква, за да имат единство с Христос...”

Напълно очевидно е, че това не е християнство.

„Изисква се да обичате ближния си, да показвате дисциплиниран живот, да признавате божествеността на всички религии, на всички хора, а също и да показвате ежедневен живот с любов”.

Любов, любов, любов, любов.... С прецизност. Това е съвременното евангелие. Вие нямата право да предупредите някого, нямате право да говорите за греха, нямате право да говорите за спасение и Спасителя Исус Христос, като единствен Спасител. Всичко съгласно закона на любовта. Но ако обичаме някого, нима не го предупреждаваме за опасностите?

„Преди всичко той идва на света, който в основата си е един свят” - каза Алис Бейли.

Но не е задължително това да бъде един напълно обединен свят.

„Главният ефект от неговото явяване ще бъде определено демонстрация във всяка страна, от ефекта от духа на обединението...”.

Искам тук да се спрем за малко. Това е много важно. Неговата главна цел е да създаде дух на обединение. И този дух на единството ще се предава и изобразява на тях. По такъв начин този дух ще работи над това?

„Всички, които търсят правилни човешки отношения ще бъдат събрани при него”.

Не тези, които търсят Исус Христос, а тези, които търсят правилни човешки взаимоотношения. Акцентът е отново на човешкото.

„Тези, които търсят това, автоматично ще бъдат събрани при него, независимо дали изповядват една и съща религия или не”.

Ние се нуждаем от духа на единението. Но да продължим да четем:

„...всички, които не виждат истинската или основната разлика межди религия и религия, човек и човек или народ и народ, всички ще се съберат около него”.

Разбирате ли за какво става дума? Ако аз не виждам никаква разлика между християнство и будизъм, между християнство и хиндуизъм, аз обезателно ще бъда до него. А ако не виждам каквито и да е различия между народите, ще бъда при него.

„... тези, които въплъщават дух на изключителност и разделение ще бъдат автоматично и напълно разобличени, и всички хора ще знаят кои са те”.

Прекрасно. Какво казва Библията за това? Библията казва: „Из-лез-те и се от-де-ле-те!”. Библията ни призовава в определена мярка на Духа за разделение. Обединените нации според природата си не могат да говорят за нищо, както за духа на единението. Но какво да правим, ако знаем, че хората, които стоят начело и действат зад кулисите, са окултисти и слуги на Луцифер? Нима това не е плашещо? Нали в края на краищата се получава, че командването го ръководи ... кой? Сатана. Сатана стои начело. Той е най-главният. Проблемът се заключава в това, че тези, които говорят: „Трябва да сме отделени”, ще имат проблеми. Тези, които казват: „Хайде да се обединим”, при тях ще бъде всичко наред.

„Отговорът прозвуча ясно; той ще дойде неизбежно, когато определена мярка от мира бъде възстановена...”.

Днес на планетата има мир до известна степен. Алис Бейли продължава: „Главното изискване при приготовлението за завръщането на Христос е световният мир; при това този мир трябва да е основан на образована добра воля, която ще води неизбежно към правилни човешки взаимоотношения, и самата тя ще прекарва линия на светлина между народ и народ, религия и религия, група и група и човек и човек”.

Единственият път, който имаме е, да съберем цялото общество в един котел за претопяване и да получим едно общество. Всеки трябва да се откаже от различията си.

„Търсейки членове за нова група на поклонение (кога това ще е възможно?), протегнете ръце и ги търсете сред всички народи сред изразяващите различни гледни точки. Но помнете винаги: В доктрини и догми, в учения и методи, те може да се отличават от вас (това е много силно), но в любовта към ближния, това ще бъде религията на новия свят...”.

Не любов към Бога, но любов към ближния.

„... в практически добрата воля и своята посветеност при поставяне на правилни човешки взаимоотношения, те стоят наравно с вас, те са равни на вас и могат да ви научат много. Забравете за религиозните различия. Подкрепяйте непрестанно работата за добрата воля на света, та във всеки народ да има група хора, които да са посветени за въвеждането на правилни човешки взаимоотношения” А. Бейли.

Цялата вест трябва да премине към човека. Те се намират у Бога.

„Именно на основанието на това учение Христос издигна превъзходната структура на човешкото братство за правилни човешки взаимоотношения, които да бъдат изразени в Божията любов”.

Това е всичко, което слушаме в проповедите на новия свят. Извънредно важни, правилни човешки взаимоотношения. Извънредно важно е да се приемаме един друг каквито сме и т.н. и тем подобни. Но ако се говори за вярност към Бога, за вярност към Библията? Не!

Списание Share International Magazine 4 от март 1985, пише: „Но денят ще настъпи, когато виждането на ООН спаси света и когато реалността на ООН започне да принася плод, и когато диханието на безсмъртието ще стане реалност на тази земя”.

Тук виждате духовния лидер на ООН, т.е. свещеникът на ООН – Хинду Шри Чинмой, който казва: „ООН е път, път към единство, който води към върховното единство (с големи букви), подобно река, която тече от първоизточника си”.

ООН стават за нас отговор на страданието на света, на световна тъмнина и световно невежество. Виждането на ООН е дар свише”.

Далай Лама казва: „В сферата на международните взаимоотношения... чувството за възвишеност или разделената отговорност са практически необходими. Днес, когато светът става извънредно взаимозависим от опасностите, безотговорното поведение има извънредни последствия. Докато не осъзнаем, че сме част от голямото единно човешко семейство, ние не можем да донесем надежда мир и щастие”.

Всички световни лидери говорят за това. И ООН, с техните символични символики, с тези древни лаврови листа, не е нищо друго, освен въплъщение на древните езически идеи, с които днес Луцифер иска още веднъж да върже човечеството.
Поделитесь с Вашими друзьями:
  1   2   3


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2019
отнасят до администрацията

    Начална страница