Семинар рейки 1 Път на УченикаДата09.06.2017
Размер77.21 Kb.
ТипСеминар

Семинар РЕЙКИ – 1 Път на Ученика


на 09-10 октомври 2010 (събота и неделя) от 10.00ч.

в София,ул Граф Игнатиев № 37 ет 2


Водещ - Д-р Алексей Шадрин

Грандмастер-Учител


Какво е Рейки?
Съгласно древните тибетски легенди Рейки е метод за лечение с помощта на Универсалната Космическа Енергия, която се предава от Мастера на пациента чрез полагане на ръце. Предаването на енергията Рейки на хората чрез своето тяло не може да причини никакви проблеми нито на вас, нито на пациента.
Рейки е проста и ефективна система за лечение. Тя е абсолютно безопосна и приложима за всеки без изключение: деца, старци, бременни, животни, растения. Енергията Рейки прониква във всяка клетка на тялото и резултат от нейното действие е изпълване на тялото с жизнена енергия, която носи изцеление.
Историята на Рейки
Рейки е една от най-древните лечебни системи, свързани с предаване на енергията чрез полагане на ръце, историята на която се губи дълбоко в хилядолетията назад. Европейската цивилизация счита, че системата Рейки е съществувала в Тибет още през V хилядолетие  преди н. е. Самите Тибетски Учители казват, че тя е предадена на петата раса (човешката цивилизация) като наследство от четвъртата раса - лаените (атлантите), живели на нашата планета преди повече от 15 000 години, и погубили своята цивилизация в резултат на междуусобна война.
Ако следваме тибетските легенди, то оригиналната система Рейки на лаените е била 12-степенна, но висшите степени (10, 11 и 12) не са приложими за човешките възможности, заради разликата във физическият строеж на телата на хората и лаените. Затова за нас имат значение само първите девет степени, които постепенно са били предадени от Учителите Рейки в периода на човешката история на тази система.
Схематично степените Рейки са изобразявани от лаените във вид на"Кръста на Трите Пътя", който включва в себе си Пътя на Ученика (1-3 степен), Пътя на Мастера(4-7 степен) и Пътя на Грандмастера (8-12 степен).
Възраждането на Рейки като система, достъпна практически за всеки човек, става в съвременния свят, благодарение на трима Учители: Сенсей Микао Усуи (15.08.1865 - 09.03.1926), Шри Сатя Наньокари(05.08.1891-03.02.2008) и Д-р Алексей Шадрин (р. 08.07.1969)
Сенсей Микао Усуи притежавал големи познания в традиционната медицина, психология, религии, изкуството на предсказанието, гимнастиката Ки-Ко и други източни бойни изкуства. Към класическият Път на Ученика Рейки (1-3 степен) той добавил прийоми от източната медицина и даоиски енергийни практики. В крайна сметка през 1909 година Микао Усуи разработил способ за свързване с енергията на Вселената, без дълги години упражнения и трудни практики, помагащи на човек да придобие духовно и физическо здраве.
Шри Сатя Наньокари е един от изтъкнатите Пазители на Знанието, когото наричали „Учител на Учителите”. От ранните си години Сатя Наньокари живял в затворен непалски манастир. Той до съвършенство овладял всички методи на тибетската медицина, и още 16 годишен станал един от най-добрите духовни Учители.
Когато през 1912 г Микао Усуи представил своят адаптиран Път на Ученика Рейки, Сатя Наньокари решил да продължи работата с древната система, и се заел да адаптира Пътя на Мастера (4-7 степен). Тази работа продължила повече от 40 години, и чак през пролетта на 1953 г. той представил своята нова система.
Доктор Алексей Шадрин е работил в Академия на Науките на СССР (по-късно в Руската Академия на Науките). Съчетал класическата кариера на учен и писател с изследвания в областта на психологиятя,тибетската медицина, философия и бойни изкуства.
През 1991 г. получил от своят Учител Сатя Наньокари Пътя на Мастера Рейки. През 1993 г. бил иницииран в ранг Рейки Учител 7. От този момент взел решение да посвети себе си на възраждането на последният трети етап от системата Рейки - Пътят на Грандмастера.
Към класическата схема той добавил тибетски вибрационни техники и съвременни научни достижения в областта на медицината и психологията. В процеса на тази работа Алексей Шадрин успява да адаптира Пътя на Грандмастера към възможностите на човешкото тяло в максимално възможен обем.
През лятото на 2006 г. той успешно представил Пътя на Грандмастера Рейки в Непал пред своя Учител Сатя Наньокари и пред другите Пазители на Знанието, а през 2010 г. открил в Европа Грандмастерска Академия Рейки и провел първото обучение за Мастери.
Степени на Рейки Съвременната система Рейки включва три етапа на обучение:
1. Път на Ученика (1-3 степен), при завършването на който ученикът става Мастер („Рейки Мастер 3”). По време на обучението бъдещият Мастер изучава принципите на първите три степени Рейки, специални символи, принципите за работа с енергията, принципите за самолечение и лечение на пациенти, техники за лечение от разстояние, техники за отваряне на Кундалини, праническо дишане, усвоява групова терапия, активизация на каналите, енергийна хирургия, основи на вибрационната терапия, кристалотерапия и нравствените принципи на Мастера Рейки.
2. Път на Мастера (4-7 степен), при завършването на който Мастерът достига до ниво „Рейки Мастер 7”. По време на обучението той изучава принципите на следващите четири степени Рейки, специални символи и специфични умения, съответстващи на тези високи нива.
3. Път на Грандмастера (8-9 степен), по време на който Мастерът става Грандмастер („Рейки Грандмастер 8” и „Рейки Грандмастер 9”). В началото на Пътя на Грандмастера, Мастерите Рейки получават допълнително обучение по специална програма, по време, на която те преминават през астрална трансформация, усвояват принципите на телепатията, придобиват навици за работа с клетъчния разум, със стихийните енергии, изучават тибетска вибрационна терапия и други важни умения. По време на Пътят на Грандмастера се изучават принципите на двете висши степени Рейки, специални символи, техники за блокиране на негативни генетични програми и програми за самоунищожение на организма.
Съществуват и три Учителски степени, в които могат да бъдат инициирани специални Мастери, способни да станат Учители Рейки и да предават знания на други хора.


 • При завършване на всяка степен се издава сертификат от Грандмастерска Рейки Академия


Обичай себе си.

Обичай своите близки.

Обичай своите пациенти.

Обичай целия проявен Свят.

В него няма сила по-висша от Любовта.

Имайки силата на Любовта, ти имаш Божественото вътре в себе си.

И тогава ти си способен да се докоснеш до Божественото в другите.
Д-р Алексей Шадрин "Практическо ръководство" 
За да станеш истински Мастер, е необходимо не само да усвоиш техниките за работа с енергията Рейки, но и дълбоко да приемеш традициите, философията, да знаеш историята и своето родословно дърво, да уважаваш своите духовни Учители, да обичаш живота във всичките му проявления, да усетиш своето предназначение в този свят, да бъдеш толерантен с хората, които имат противоположно мнение от твоето и твоята практика.
Програма на Рейки - 1


 • - същност на енергията Рейки, произход и способ за предаване на други живи същества;

 • - историята на Рейки, основатели на Учението и същност на Кръста на Трите Пътя;

 • - същност на инициацията, безопосност на системата за работа с енергията;

 • - последователност на степените на мастерство;

 • - биографиите на Учителите в своето родословно дърво, техните практически постижения и приносът им в развитието на Школата;

 • - принципите за работа на енергията и ползата от нея;

 • - Седем Велики Принципи на Рейки;

 • - основни съществуващи системи Рейки и различията между тях;

 • - триплановото устройство на Света, разпространени заблуди;

 • - чакрална система на човека, същност на чакрите, аурата и енергийните канали;

 • - най-важни медитативни техники, използвани в Рейки;

 • - как правилно да организираме работата си с пациенти;

 • - предразсъдъци свързани със същността на енергията и мисъл-формите;

 • - понятие за Основни и Тайни символи на Рейки;

 • - тайният символ ЕОЛА и неговото използване;

 • - техники за самолечение, лечение на хора и на животни;

 • - техники и принципи за работа в група.

Обучението се състои предимно от практически упражнения.

Всеки участник получава методическо пособие за индивидуална работа.
Цена за участие 110 лв., за пенсионери и ученици – 70 лв.,

за инициирани рейкисти от другите школи – 70 лв.


Броят на участниците в групата е ограничен

-желателно е предварително записване


Ако желаете да вземете участие в предстоящият семинар, за повече подробности и записване на посочените по-долу имейл адрес и телефонни номера.
0885035260, 0897931636 Диана Йовчева diana_vip@abv.bg
www.reikiakademia.com , www.drshadrin.com

Ако познавате и други, които биха имали интерес към подобно предложение, молим споделете поканата, за което предварително благодарим!


Заповядайте и сърдечни поздрави от екипът на Грандмастерска Рейки Академия
София, ул. Граф Игнатиев 37
Каталог: wp-content -> uploads -> 2010
2010 -> Регионален инспекторат по образованието – бургас съюз на математиците в българия – секция бургас дванадесето състезание по математика
2010 -> 7 клас отговори на теста
2010 -> Закон за ветеринарномедицинската дейност /извадка/ в сила от 02. 05. 2006 г
2010 -> Регионален инспекторат по образованието – бургас съюз на математиците в българия – секция бургас дванадесето състезание по математика
2010 -> Закон за здравето /извадка/ в сила от 01. 01. 2005 г
2010 -> Закон за радиото и телевизията /извадка/ Отразена деноминацията от 07. 1999 г
2010 -> Закон за храните /извадка
2010 -> Регионален инспекторат по образованието – бургас съюз на математиците в българия – секция бургас десето състезание по математика
2010 -> Закон за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите /извадка/ в сила от 03. 10. 1999 г. Отразена деноминацията от 05. 07. 1999 г


Поделитесь с Вашими друзьями:


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2019
отнасят до администрацията

    Начална страница