Семинар управление на човешките ресурси и политика по персоналаДата05.03.2017
Размер47.91 Kb.
ТипПрограма
Двудневен практически семинар

УПРАВЛЕНИЕ НА ЧОВЕШКИТЕ РЕСУРСИ И ПОЛИТИКА ПО ПЕРСОНАЛА
Целта на семинара е да изгради практически знания и умения във всички области на управление на човешките ресурси, както и да създаде цялостна представа за системата за управление на човешките ресурси и връзката й с другите системи в организациите. В семинара се разискват реални казуси, примери от практиката и добрия опит в областта на ЧР.
В резултат от обучението участниците ще могат да:

 • Изградят ключови умения и компетенции за работа в областта на ЧР;

 • Поставят основите на мотивационна и социална политика в компаниите си;

 • Съставят длъжностни характеристики, които вършат работа;

 • Изготвят обява за работа, с която да привлекат качествени кандидати

 • Проведат ефективни интервюта и избегнат грешките при подбора;

 • Определят нуждите от обучения на служителите и съставят план за обучение;

 • Дефинират критерии за атестация на служителите;

 • Определят показатели за бонусиране на работата;


Продължителност: 16 учебни часа, разпределени в два дни по 4 модула дневно.
Семинарът е предназначен за:

 • Управители на компании

 • Мениджъри и Специалисти в областта на Човешките ресурси,

 • Офис мениджъри, Специалисти ТРЗ и личен състав, които съвместяват функциите в областта на ЧР;

 • Специалисти, които работят в различни направления от ЧР и искат да разширят кръгозора си;


Програма на семинара

Час

Кратко описание

9.30 - 11.00


Планиране бюджетиране и отчетност като част от системата по УЧР. Връзка между отделните компоненти на системата за УЧР. Ролята на Специалист ЧР в организацията. Планиране и бюджетиране на дейностите по УЧР. Отчетност. Кризисен мениджмънт.

11.00 – 11.15

Кафе – пауза

11.15 – 12.45

Длъжностни характеристики и администриране на трудовите взаимоотношения- основни положения и изисквания. Съставяне на ефективни длъжностни характеристики. Как добрата длъжностна характеристика се превръща в основа на профила на длъжността при подбора.

12.45 - 13.30

Обяд

13.30- 15.15


Селектиране, подбор и интервюиране. Изготвяне на обява за работа – дизайн и основни изисквания. Нестандартни и стандартни методи при за набиране на СV-та. Селекция на кандидати за интервю. Провеждане на първо и второ интервю. Тестове и въпросници – примерни видове. Типични грешки при подбора. Изготвяне на оферта за работа. Изпращане на уведомителни писма до неодобрените кандидати. Поддържане на бази данни.

15.15 – 15.30

Кафе – пауза

15.30 – 17.00

Практически модул – умения за интервюиране.

17.00 - 17.15

Обобщения на деня и изводи
Втори ден

9.30 - 11.00


Въвеждане на избран кандидат в компанията. Подпомагане работата му по време на изпитателния срок. Оценка на справянето му след срока на изпитване. Оценка на ефективността от подбора. Анализ на кампанията по подбор.

11.00 – 11.15

Кафе – пауза

11.15 – 12.45


Обучение и развитие на служителите Изготвяне на годишна програма за обучение. Организиране на обученията. Вътрешни или външни обучения. Избор на доставчик и комуникация. Оценяване на ефекта от обучението. Оценка на доставчиците на обучението.

12.45 - 13.30

Обяд

13.45- 15.15


Оценка на представянето. Как се изгражда система за атестация. Критерии за оценяване. Поставяне на цели и изпълнението им. Получаване и даване на обратна връзка. Следващи стъпки и план за развитие на служителя. Практическа задача.

15.15 – 15.30

Кафе – пауза

15.30 – 17.00

Системи за възнаграждение. Мотивационна и бонусна системи. Програма за задържане на ключови служители. Социална политика и имидж на работодателя. Практическа задача – дефиниране на критерии за оценка и бонусиране. Мотивационни въпросници. Изграждане на Стратегия на отдел ЧР.

17.00 – 17.30

Въпроси, обобщение и обратна връзка


Водещ - Ралица Иванова

Ралица Иванова е завършила Трудова и организационна психология в Софийски Университет „Св. Климент Охридски и Телекомуникации в Технически Университет – София. Придобила е опит като специалист обучения и изграждане на екипи в ЗАД „Булстрад Живот”. Има повече от 6 години практика в областта на Човешките ресурси, от които 4 като Директор Човешки Ресурси в ЕПИК ЕА. Там е изградила цялостна стратегия и система за развитие на човешките ресурси, спомогнала за успешното развитие на компанията от 800 служители до производствено предприятие с персонал над 2 700 души. Провела е над 5000 интервюта, разработила и внедрила система за обучение и развитие на служителите, система за оценка на представянето и система за възнаграждение. Има степен CIPD Associate към CIPD институт във Великобритания.Обучител в HR академията на БАУРЧР.
Цена: 345 лева (без ДДС). Включва CD с материалите от обучението, примерни темплейти и въпросници, техническо оборудване и зала, 4 кафе-паузи и 2 обяда. Участниците ще получат сертификат.
Място – Учебна зала на Рейвън Консултинг Груп ООД; бул. „Царица Йоанна”, бл. 775, ателие 6 (на изхода на метростанция Люлин)
Отстъпки: При повече от един човек от компания Ви предлагаме следните отстъпки - 10% отстъпка за втори и трети участник; 15% отстъпка за 4-я и всеки следващ участник от една компания. Досегашни клиенти на Рейвън Консултинг Груп ООД ползват 10% отстъпка.

За повече информация и записване:

E-mail office@ravenbg.com, Тел/факс 0248 35 325; Мобилен 0888 601 331 - Ралица ИвановаПовече за нас, нашите клиенти и препоръки от наши обучения можете да намерите на www.ravenbg.com


Каталог: userfiles -> file -> Training%20programs
file -> Доклад на нпо за напредъка на България в процеса на присъединяване към ес, 2004
file -> Специална оферта за сезон 2015/2016 в Евридика Хилс Пампорово Нощувка със закуска
file -> Правила за условията и реда за предоставяне на стипендии за специални постижения на студентите във висшето училище по застраховане и финанси
file -> Отчет 31 март 2008 г. Междинен Баланс
file -> Наредба №111 от 12 октомври 2006 Г. За изпитване на продукти за растителна защита и одобряване на бази на физически и юридически лица
file -> Конкурс за избор на изпълнител на обществена поръчка с предмет
Training%20programs -> Семинар " управление на времето и стреса"
Training%20programs -> Семинар „ водене на търговски преговори и работа с трудни клиенти


Поделитесь с Вашими друзьями:
База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2020
отнасят до администрацията

    Начална страница