Семинар в Хайредин и тематично пътуване Хайредин-Враца-Леденика и обратноДата31.12.2017
Размер50.43 Kb.
ТипСеминарНа 09 октомври 2013 година стартира изпълнението на проект „Мрежа за Интегриран Трансграничен Туризъм“, Апликационен номер 2/41/-3.1-10, МИС-ЕТС код 569, договор за финансиране №75690/23.09.2013 г. по Приоритетна ос 3 „Икономическо и социално развитие“, Ключова област на интервенция 3.1 „Подкрепа за трансграничното бизнес сътрудничество и популяризиране на регионалния образ и идентичност“, Индикативна операция „Популяризиране на трансграничните туристически мрежи и диверсификация на съществуващите трансгранични туристически услуги“ по Програмата за трансгранично сътрудничество 2007-2013 г. Продължителност на проекта: 18 месеца. Община Хайредин е българският партньор по проекта, в който се предвиждат следните дейности:
No

Дейност

Описание на дейността

1.

Създаване на Туристически информационен център в Хайредин

Центърът ще обслужва всички посетители и туристи на община Хайредин, вкл. български и румънски граждани, които се интересуват от темата на екологичния туризъм и ще могат да оплучават информация относно възможностите за стартиране на малък бизнес в тафи сфера, календариума на събитията на местната общност, туристическите маршрути, Рагозенското съкровище и др.


3.1

Провеждане на кампания за популяризиране на интегрирания трансграничен туризъм чрез семинари и тематични пътувания.

Тази дейност ще промотира инегрирания трансграничен туризъм на областите Долж, Мехединци, Враца и Видин чрез:

  1. Семинар в Хайредин и тематично пътуване Хайредин-Враца-Леденика и обратно;

  2. Семинар във Видин и тематично пътуване Видин-Белоградчик-Види;

  3. Семинар в Турну Северин и тематично пътуване Крайова-Т.Северин-Национален парк Домоглед и обратно;

  4. Семинар в Крайова и тематично пътуване до Буковат-Маглавит-Бистрет-Садова-Крайова.

3.2

Органидиране на кръгли маси

Ще бъдат организирани 2 кръгли маси, в които за участие ще бъдат поканени специалисти – историци, археолози, реставратори, строители, национални и местни публични власти, туроператори и др. заинтересовани страни, за да се обсъжда как да се отговори на предизвикателствата пред развитието на туризма в трансграничния регион и как да се ползва културно-историческото и природно наследство за целите на туризма.

Едната кръгла маса ще се организира в Хайредин, а другата в Крайова.3.3

Фотографска изложба

В края на проекта, по време на кръглата маса ще се представи Албумът за манастирите в трансграничния регион заедно с фотографска изложба. Тя ще покаже на посетителите най-ценните туристически обекти от областите Долж, Мехединци, Враца и Видин.

4.

Създаване и функциониране на интегрирана трансгранична туристическа мрежа


В мрежата ще бъдат поканени за участие туроператори, НПО, представители на публичните власти, музеи, инспекторатите по образование, и др. заинтересовани страни.

Мрежата ще има срещи за координиране на работата в Крайова, Турну Северин, Хайредин и Видин, на които ще се обсъжда създаването и развитието на трансграничния туристически продукт.5.

Създаване на Екологичен туристически парк в Буковат


Екологичният туристически парк в Буковат, в който ще бъдат интерпретирани находките на вкаменелости в Буковат.

6.

Създаване на 2 туристически информационни точки


Едината точка ще обслужва всички посетители и туристи на община Хайредин, вкл. български и румънски граждани, които се интересуват от темата на екологичния туризъм и ще могат да оплучават информация относно възможностите за стартиране на малък бизнес в тафи сфера, календариума на събитията на местната общност, туристическите маршрути, Рагозенското съкровище и др.

Другата точка ще се изгради в Буковат.

Двата центъра ще бъдат координирани от Интегрирания туристически център и ще предлагат конкретните оферти на опериращите в сферата на туризма в грансграничния регион. Те ще дават и обратна връзка от страна на туристите и посетителите.


7.1

Изработване на информационни и рекламни материали

За община Хайредин:

1000 листовки; 300 брошури; 1 билборд; пресконференция7.2

Създаване на Албум за историческите паметници на Долж, Мехединци, Видин и ВрацаОбщина Хайредин ще възложи по реда на ЗОП изработването на 2 албума за най-ценните културни, исторически и природни обекти от национално и международно значение в трансграничния регион, в рамките на 4 целеви административни области. Албумите ще бъдат публикувани на 2 езика: български и английски, с резюме на румънски.

7.3

Създаване на съдържание за брошури, папки и флайери


Заедно с албумите ще бъдат разработени съдържания за информационните и рекламни материали, вкл. за манастирите и другото културно-историческо и природно наследство.

7.4

Създаване на реплики на най-популярния образец на Рогозенското съкровище и на юбилейни медалиЗа целите на общата промоция на региона ще бъдат изработени 2000 юбилейни медала, представящи румънски паметници на културно-историческото и природно наследство. Община Хайредин ще възложи изработването на 500 копия на най-популярния образец на Рогозенското съкровище.

8.

Проучване на възможностите за туристическо развитие на Буковат

Този доклад трябва да представи ресурсите и потенциала за специализация на туристическия продукт на Буковат.

9.

Разработване на стратегия за устойчиво развитие на интегриран трансграничен туризъм


Тази стратегия ще даде визията за развитие на ингериран трансграничен туризъм в целевите административни области. Българският партньор ще възложи разработването на такава стратегия за територията на община Хайредин.

10.

Управление на проекта, публичност и информационна обезпеченост

Екипът на проекта, подпомаган от експертите, ще осигури пълноценно и навременно изпълнение на дейностите и постигане на планираните резултати.


www.cbcromaniabulgaria.eu
Investing in your future!
Romania-Bulgaria Cross-Border Cooperation Programme 2007-2013 is co-financed by the European Union through the European Regional Development Fund

Каталог: user pic -> files
files -> Конкурс за съвременна хореография Враца -15 и 16 април 2016 г. Цел: Да презентира, популяризира, обогати и усъвършенства репертоара, да създаде сцена за
files -> Презентация на регионалния тв канал Телевизия Враца правен статут
files -> Презентация за живота и делото на Васил Левски. 5-8 клас, соу. Място на провеждане: Зала за мероприятия в библиотеката на читалището
files -> За взаимоотношенията с крайните потребители на “михайлов тв” оод
files -> Задание за обхват и съдържание на оценка на въздействието върху околната среда
files -> М и Х а й л о в т в ” о о д местни избори 2015 г
files -> Companies report
files -> Сейшелски острови о. Праслин
files -> Светът става по-малък, но по-труден за въздействие човечеството става
files -> Покана enterprise Europe Network към Търговско-промишлена палата – Враца


Поделитесь с Вашими друзьями:
База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2020
отнасят до администрацията

    Начална страница