Семинар във виетнам и камбоджа древни столици и духовни места във Виетнам и Камбоджа 17 – 27 ноември, 2015Дата15.01.2018
Размер57.94 Kb.
#47488
ТипСеминар
СЕМИНАР ВЪВ ВИЕТНАМ И КАМБОДЖА

Древни столици и духовни места във Виетнам и Камбоджа
17 – 27 ноември, 2015


Ден 1/ 17 ноември, вторник, София - Москва 10:00 ч. сборен пункт на летище София. 12:30 ч. полет София – Москва. 19:05 ч. - излитане за Ханой с полет № 290 на Аерофлот.
Ден 2/ 18 ноември, сряда, Ханой

08:30 ч. Кацане в Ханой. Трансфер до хотела. Настаняване. Следва разходка около езерото „Хоанкием” и Пагодата на костенурката – сърцето на Ханой. Разходка с рикша „тук-тук” из Стария квартал (10-вековна история!) с уникалните 36-те улички на занаятите (има уличка на среброто, уличка на хартията, уличка на коприната, уличка на сладките и т.н.).
Ден 3/ 19 ноември, четвъртък, Ханой

Закуска в хотела. Разглеждане на старата Пагода на лотоса, площад Ба Дин, посещение - поклонение в древния Храм на литературата и звездата Вън Чан (построен от император Лай Тантонг през 1070 г в чест на Конфуций и всички мъдреци и учени), това е и мястото на първия университет във Виетнам, основан през 11 век. Следобед - разглеждане на Етнологическия музей, където ще научите за 54-те етноса във Виетнам, техните различни обичаи и пъстра култура. СледобедВодно шоу на куклите, направено според виетнамските традиции.
Ден 4/ 20 ноември, петък, Ханой - залива Ха Лун - Ханой

Закуска в хотела. 8:30 ч. - еднодневна разходка до залива Ха Лунедно от най-фантастичните и романтични места на планетата. От изумрудените води на „Залива на драконите, слезли в морето” се издигат над 3000 островчета, създавайки магически пейзаж с несравнима красота. От Ханой до залива пътят е около 2 часа (170 км), като се минава през малки селца и плодородни земи в делтата на известната Червена река. Разходка със специална джонка-кораб в залива Ха Лун ще ни разведе из това приказно място, като ще имаме възможност да разгледаме уникалните пещери на остров Тиен Цон. Ще се насладим на обяд с морски деликатеси (възможност и за вегетарианско меню), лек бриз, приятно настроение и великолепен пейзаж. Разходката из залива Ха Лун оставя незабравими спомени за цял живот! Вечерта – връщане в Ханой и нощувка в хотела.
Ден 5/ 21 ноември, събота, Ханой - Нин Бин - Ханой

Закуска в хотела. Еднодневна разходка до провинция Нин Бин, на юг от Ханой. 08:00 ч. тръгваме от хотела и два часа по-късно сме в района на Хоа Лу – най-старата столица на Виетнам, от времето на династии Дин и Ле. Разглеждане на пагодата Бай Дин (най-голямата пагода в Югоизточна Азия) и разглеждане на будисткия храм с безбройните будистки статуи. Тук е и долината Труон Йен. Не случайно сме избрали това място за вас! Следобед – отиваме до Транг Ан, където ще се возим на бамбукови лодки „сампан” по канала на река Бой със зелени оризища и високи карстови хълмове наоколо. Насладжаване на изумителните изгледи, хармонията, енергията, тишината и спокойствието. Посещение на трите пещери Там Кок. Това е едно от най-силните енергийни места във Виетнам! 18:00 ч. - връщане в Ханой и нощувка в хотела.


Ден 6/ 22 ноември, неделя, Ханой - Сиемреап Закуска в хотела. След закуска трансфер до летището. Полет до Сиемреп, Камбоджа. 17:05 ч. кацане в Сиемреп. Трансфер до хотела и настаняване. По желание: концерт на традиционни камбоджански танци Апсара”.
Ден 7/ 23 ноември, понеделник, Сиемреап

Закуска в хотела. Разглеждане на Анкор Ват – най-големият храмов комплекс в света (простиращ се на 230 км., вкл. 72 храма!), наричан „Осмото чудо на света” и най-важният символ на Камбоджа: с хиляди каменни фигури на божества от хиндуистката митология и будизма, статуи на Буда, монаси в медитация и др. Почувствайте силната енергия и ще разберете защо в миналото именно тук е бил духовният център в този регион (според археолозите това е бил един от най-големите градове в света, с над 1 милион жители!). Петте кули на Анкор символизират петте връха на свещената земя Сумера. Наблюдаване залеза на слънцето от върха на планина Пном Бакен. По желание: вечерта – традиционен кхмерски масаж!
Ден 8/ 24 ноември, вторник, Сиемреап

Закуска в хотела. Целодневната програма включва обиколка из древната столица Анкор Том: разходка върху слонове до Южната врата на Анкор Том, тайнственият храм Байон (с над 200 усмихнати каменни лица) и храма Бафоун, построени през 12-ти век от великия крал Джаявараман, Терасата на слоновете, Фимеанака, Царският дворец и други забележителности. Няма да се бърза, за да може всичко да се разгледа по-внимателно, да потънем в древната атмосфера на Анкор Том и да научим повече неща. Разглеждане на голямата цитадела: храмовете Преак Кан, Неак Пеан, Пре Руп и приказният храм Та Пром, където дървета, корени и растения се вплитат в постройките и каменните фигури; разглеждане на Цитаделата на жените Бантеай срей и Бантеай Самре.
Ден 9/ 25 ноември, сряда, Сиемреап - Ханой

Закуска в хотела. Трансфер до летището. Полет Сиемреап – Ханой. Трансфер и настаняване в хотела. Свободна програма. По желание: разходка до модерния мол Транг Тиен Плаца.
Ден 10/ 26 ноември, четвъртък, Ханой

Закуска в хотела. Свободна програма. По желание: еднодневна екскурзия до тропическата гора Кук Фуонг по пътеката на духовното просветление! Тази пътека за виетнамците е еквивалент на пътя Камино (до Сантяго де Компостела) и е уникална не само с духовното си значение, но и с невероятната природа!

Ден 11/ 27 ноември, петък, Ханой - Москва - София

10:05 ч. излитане за Москва. 16:05 ч. кацане в Москва. 19:55 ч. Излитане за София. 22:00 ч. кацане в София.ЦЕНА: 2000 евро
Цената включва:

 • хотели - 4 звезди

 • самолетен билет на Аерофлот: София – Москва – Ханой – Москва – София;

 • самолетен билет Ханой – Сиемреап – Ханой;

 • всички пътни и трансфери, посочени в програмата;

 • всички входни такси на забележителностите и посещаваните обекти по програмата;

 • закуски в хотелите + 4 обяда

 • местен екскурзовод на английски език (+ превод на български език);

 • медицинска застраховка на Армеец с покритие 10,000$;

 • лекции, учебни материали и диплома за участие в семинара.


Цената не включва:

 • туристически визи за Виетнам (100$ на човек) и Камбоджа (23$ на човек).

 • храна и други лични разходи

Групата ще бъде водена лично от Ани Пешева – добър познавач на източната култура и нрави. Тя ще ви приготви редица интересни материали, разкази и изненади. По време на семинара ще пробвате различни тропически плодове и полезни храни. Програмата е приготвена изключително внимателно и съобразно местните характеристики на Виетнам и Камбоджа.


Краен срок за записване: 30 септември, 2015 г.
Но колкото по-рано, толкова по-добре!

Важно е да се обадите колкото се може по-рано, за да се направят самолетните резервации!!! С времето цените на самолетните билети се покачват, а ние се стремим да хванем възможно най-евтините самолетни билети за всички!


Телефон за връзка: 0899799738

Ани Пешева, Академия Ханлин

Ел. поща: hanlin_academy@yahoo.com
~ Индокитай е приказка без край! ~
храмовете на Анкор Ват в КамбоджаКаталог: groups -> 3432562
groups -> Равномерно увеличение на ежедневните валутни сделки на търговските банки с централната при слабо изразено увеличение в края на месеца
groups -> Декември 2005 г. No 14 / 2005
groups -> Няма спасителен план за ктб от акционерите До 15. X. трябва да дадем отговор на Брюксел за гарантираните депозити, казва Калин Христов
groups -> Standard & Poor’s повиши кредитния рейтинг на България дългови пазари
groups -> Прессъобщение 17 май 2004 г
groups -> Юни 2005 г. No 7 / 2005. усилена търговия с левови дцк
groups -> Доларът поскъпва, активизация на междубанковите сделки с usd на валутния и европаричния пазар
groups -> Иванка Иванчева (+359 2) 9145 1712
3432562 -> Семинар в тайланд древни столици и духовни места в Тайланд
3432562 -> 16-та конференция по чигун студенец, Пловдивска обл., Родопите, 4-7 юли, 2013 г. Представяне на основните лектори


Сподели с приятели:
©obuch.info 2024
отнасят до администрацията

    Начална страница