Сѣга вѣче ще имаме и другъ манастиръ Прохоръ ПчинскиДата19.11.2018
Размер24.86 Kb.
Сѣга вѣче ще имаме и другъ манастиръ Прохоръ Пчински.
Неотдавна въ сърбо-македонскитѣ вѣстници които се публикуватъ въ град Скопие (БЮР) ¸ че Бранко Цървенковски е лансиралъ идеята¸ да се построи реплика отъ Манастира Прохоръ Пчински¸ на територията на Македония . Тази идея е лансирана поради факта ¸ че СПЦ не позволява на сърбо-македонцитѣ да ходятъ на поклонение въ манастира . Въ този манастиръ на 2 августъ 1944 година сѫ се събрали сърбо-македонцитѣ¸ за да обявятъ началото на “македонската” държавностъ. Тѣзи които сѫ били въ манастира сѫ решили¸ Македония да бѫде въ втората югославска федерация. За съжаление въ мемоаритѣ на Темпо¸ никѫде не пише ¸ че тѣзи сърбо-македонци¸ които сѫ били членове на югославската комунистическа партия и сѫ били въ това време на заседанието сѫ написали документъ ¸ че тѣ сѫ за свободна и независима Македония. Такъв документъ нѣма но за такъв документъ се спекулира.

Всеки които има смѣлоста въ днешната сръбска република може да провери какво стана съ тѣзи сърбо-македонски абдали¸ които бѣха въ манастира на 2 августъ 1944 година. Тѣ бѣха въ манастира като сърбо-македонци ¸ но всички бѣха вкарани по затворитѣ като българи¸ кѫдето и оставиха свойтѣ кости. За примеръ ще посочимъ Панко Брашнаровъ които е единъ отъ Илинденцитѣ отъ 1903 година. Презъ тридесетте години на миналия вѣкъ Панко е по затворитѣ на първа Югославия като българинъ. Презъ началото на втората Югославия той ( Панко Брашнаровъ) бе затворенъ въ ГОЛИ ОТОКЪ¸ кѫдето се намира и безкръстниятъ му гробъ. Тѣзи сръбски даскалчета които сѫ за правене на паралеленъ Прохоръ Пчински манастиръ¸ сѫ даскалчета¸ които пишатъ вчерашната македонска история днесъ. Тѣ се опитватъ да внушат на гражданите на Македония ¸ че сърбо-македонцитѣ сѫ се борели за свободна и независима Македония. Въ Македония¸ ако е имало хора които сѫ се борили за свободна и независима Македония ¸ това сѫ българитѣ¸ които бѣха вкарвани по затворитѣ следъ есента на 1944 година. Тѣзи българи почти всички ги признаватъ ¸ че сѫ българи и ¸ че сѫ били по затворитѣ като Михайловисти. Даже и самиятъ днешенъ сърбо-македонецъ¸ Ефтимъ Гашовъ признава ¸ че само Михайловиститѣ сѫ били за свободна и независима Македония. Той по страниците на сръбското слънце въ Македония ( македонско сонцe No 481 ) се оплаква ¸ че сръбски Утрински вестникъ и сръбски Дневникъ въ градъ Скопие сѫ отказали¸ да публикуватъ неговото опровержение за това което е ставало по сръбска Македония следъ 1944 година. Въ едно свое експозе Владо Мокровъ отъ Македонско Дѣло пише ¸ че до 1983 година 20 процента отъ мъжетѣ на Македония сѫ били по затворитѣ като българи.

Сѣга когато сръбска република Македония е застрашена отъ тотална Албанизация всички сѫ се засили да доказватъ ¸ че не сѫ българи и ¸ че тѣ сѫ най-старата нация която е дала култура на цяла Русия. Тѣ сѫ и най-старата църква която е дала автокефалностъ на всички славянски църкви. Тѣзи които твърдятъ подобни глупости не сѫ чули това което каза по радиото въ градъ Торонто Мартинъ Треневски преди няколко години. Той каза ¸ че въ “македонскитѣ” черкви се е пеело на сръбски и ¸ че той наредилъ отъ сѣга нататъкъ да се пее на “македонски” Каква е тази република чието богомолци се молятъ на БОГА на сръбски за да ги разбере целиятъ свѣтъ. Ами нали Вокторъ Цветановски писа по страницитѣ на сръбски Утрински вестникъ(Утрински весникъ Но 1004) ¸ че единъ “македонски” попъ върши работата на 20 югословенски консули. Колкото се отнася до “македонската” история ще трябва да припомнимъ на читатела да прочетѣ онова което е казалъ Родольобъ Анастасовъ по страницитѣ на Утрински весникъ Но 737. А това е ¸ че “македонската “ история е писана въ Бѣлградската кухня съ сръбска меродия.

А на сръбския владика Кирилъ въ Македония ще му напишемъ какво казватъ неговитѣ братовчеди въ градъ Торонто. Тѣ всички казватъ ¸ че до 1944 година всички сме били българи. И тѣ кутритѣ немогътъ да кажатъ на коя дата отъ българи станахме “македонци”!
Отъ единъ български циникъ въ градъ Торонто. 9.11.2003 година.

Поделитесь с Вашими друзьями:
База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2020
отнасят до администрацията

    Начална страница