Щом ви се удаде случайстраница1/15
Дата24.12.2022
Размер63.44 Kb.
#116028
  1   2   3   4   5   6   7   8   9   ...   15
Бестселър

Бестселър, Възпитание, Психология
Никога няма да имате време да свършите всичко, което сте набелязали за вършене! Зато­ва успелите хора се фокусират върху най-важ­ните си задачи и най-значимите си цели и ги осъществяват до край. „Изяж жабата!“ ви дава 21 безценни и проверени в практиката начина как и вие да постигнете същата ефективност и да поемете по пътя на неограничените възмож­ности. Тук и сега!
Времето никога не ви стига, за да свършите онова, кое­то трябва. Буквално сте затрупани от работа, лични анга­жименти, планове, купища списания, набелязани за про­чит, както и от множество книги, които възнамерявате да прочетете, щом ви се удаде случай. Но истината е, че никога няма да ви се предостави та­кава възможност. Никога няма да смогнете със задачите си. Никога няма да можете да отделите време за всички тези книги, списания и други разтоварващи занимания, за които си мечтаете.
И не си въобразявайте, че ще разрешите проблемите с управлението на времето си, като станете по-продуктив­ни. Няма значение колко на брой лични техники за това владеете; винаги ще има за вършене повече, отколкото мо­жете да свършите за времето, с което разполагате, колкото и много да ви се струва то.
Можете да контролирате времето и живота си един­ствено като промените начина си на мислене, на работа и на подход към безкрайния поток от отговорности, който ви залива всеки ден. А такъв контрол ще постигнете само ако спрете да вършите някои неща и започнете да отделя­те повече време на онези дейности, които наистина са от значение за живота ви.
Проучвал съм въпроса за управлението на времето в продължение на повече от тридесет години. Потопявал съм се в трудовете на Питър Дракър, Алекс Маккензи, Алън Лакейн, Стивън Коуви и много, много други. Изче­тох стотици книги и хиляди статии за ефективността и работоспособността. Резултатът от това е книгата, която е сега пред вас.
Всеки път, когато попаднех на някоя добра идея или ми хрумнеше такава, я прилагах в работата си или личния си живот. Ако се окажеше ефективна, я включвах в лекциите и семинарите си, за да я споделя с други хора.
Галилей е написал: „Не можете да научите човек на как­вото и да било; можете единствено да му помогнете сам да стигне до него“.
В зависимост от нивото на вашите познания и опит тези идеи може и да са ви познати. Но настоящата книга ще ви помогне да ги осмислите по-добре. След като усво­ите въпросните методи и техники дотам, че да ви станат навици, вие ще промените курса на живота си по много положителен начин.


Сподели с приятели:
  1   2   3   4   5   6   7   8   9   ...   15
©obuch.info 2024
отнасят до администрацията

    Начална страница