Система за споделяне на препратки (bookmarks)Дата25.06.2017
Размер21.7 Kb.
#24408

Система за споделяне на препратки (bookmarks)


Версия: 1.0
Да се проектира и реализира система за споделяне на препратки (social bookmarking), която позволява на потребителите да си записват избрани от тях URL адреси (bookmarks), да ги разглеждат и достъпват и да ги споделят с останалите потребители на системата (по подобие на сайта http://del.icio.us). Системата трябва да позволява потребителите да запазват нова препратка (bookmark), да разглеждат запазените си препратки, да добавят и променят тагове към своите препратки, както и да разглеждат препратки със същите тагове.
Да се реализира следната функционалност:

Управление на потребители


 1. Идентификация на потребител (login, logout)

  • Неидентифицираните потребители могат единствено да разглеждат съдържанието на системата, без да добавят свои собствени препратки.

  • Идентифицираните (влезлите успешно в системата) потребители имат достъп до всички функционални възможности.

Регистриране на нов потребител


 1. Всеки потребител може да се регистрира в системата

 2. За да го направи се изискват:

 • Потребителско име – изисквания: да е уникално за системата; дължина поне 3 знака; да съдържа само букви, цифри и следните знаци: "-", "_", "@", "."

 • Парола – минимум 4 знака

 • Потвърждение на въведената парола

 • E-mail – валиден e-mail

 1. Да се показва съобщение за резултата от регистрирането (успешно/неуспешно)

 2. След успешна регистрация на потребител системата трябва автоматично да автентикира потребителя и той да може да я използва веднага

Bookmarks


 1. За всеки bookmark се съхранява следната информация:

 • URL (въвежда се задължително)

 • Списък с етикети (тагове)

 • Кратко описание

 1. За bookmarks трябва се поддържат следните операции:

 • добавяне на bookmark – въвежда се и се съхранява информация за bookmark, като трябва да се въведат 1 или повече етикети

 • редактиране на bookmark – позволява промяна на информацията за даден bookmark, както и списъка с неговите етикети

 • изтриване на bookmark – изтрива наличната информация за даден bookmark

Възможности на приложението


 1. Заглавна страница, на която се виждат най-популярните (добавени от най-много потребители) препратки за последните 168 часа, кратко описание към тях и етикетите, които са им слагани най-често (ако са повече от 5, са от значение 5-те най-популярни етикета).

 2. От главната страница трябва да е възможна навигация по потребители, техните bookmarks и по тагове.

 3. Навсякъде в приложението, където трябва да се покаже етикет (таг), той трябва да бъде показан като препратка (hyperlink), който води към страница за търсене с всички bookmarks, за които важи той.

 4. Добавяне на съществуващ bookmark. При разглеждане на етикетите на другите потребители текущият потребител трябва да може да си добави даден bookmark към своите.

 5. Трябва да има списък с потребителите, където се извежда всеки потребител, броят bookmarks, които има и най-често използваните от потребителя 5 етикета. За всеки потребител трябва да има страницата с неговите bookmarks.

 6. При успешна автентикация в системата потребителят трябва да се пренасочи към неговата страница с bookmarks.Сподели с приятели:
©obuch.info 2024
отнасят до администрацията

    Начална страница