Скъпи приятели на Регионална библиотека “Пенчо Славейков” – ВарнаДата02.03.2017
Размер30.99 Kb.
#16064
ТипРегламент
Скъпи приятели на Регионална библиотека “Пенчо Славейков” – Варна,

Предстои дванадесетото издание на “Маратона на четящите хора”, посветен на Международния ден на книгата и авторското право – 23 април!

Традиционната форма на провеждане на инициативата предвижда в един ден, в различни точки на града, хора с разни професии и длъжности да се съберат заедно и всеки да прочете по няколко страници от свое любимо литературно произведение. Включват се участници в детска и ученическа възраст, учители, издатели, галеристи, юристи, общински служители и съветници, кметът на града, дипломатически представители...

През настоящата 2014 г., Регионална библиотека “Пенчо Славейков” – Варна предлага на своите читатели и приятели една нова форма за участие, която ще се проведе паралелно с традиционната.

В условията на развито информационно общество, за любителите на социалните мрежи, предлагаме възможност за участие в:

InstaReading -

Състезанието, което чете

Различното представяне на четенето, книгата и

нейния читател!

Целта е насърчаване и популяризиране на четенето, като се даде трибуна за изява на читателите: „Любим автор, любима книга, на любимо място в едно изречение, една снимка, едно клипче – всеки е себе си в един кратък отрязък време.Регламент за участие:

Състезанието се организира от Регионална библиотека „Пенчо Славейков“ - Варна, част от ежегодната инициатива “Маратон на четящите хора”, и се осъществява като съпътстваща дейност в неговото дванадесето издание през април 2014 г.

Участниците в състезанието, без ограничения за възраст, пол, професия... , следва да представят своя любим автор, любимо произведение на любимо място в едно изречение, посредством социалната мрежа Instagram. Предоставя се възможност на всички приятели на книгата и любители на четенето да споделят своите впечатления от нещо “любимо за четене” на място, което ги вдъхновява.

Състезанието е в две форми, за фотография и/или видеоклип, а ще спечелят най-харесваните в Instagram. Състезателите могат да участват едновременно и в двете категории, без ограничения в броя споделени фотографии и видеоклипове. Дава се възможност на всеки да оповести своето мнение, да съпостави интересите си, чувствителност и културни навици за четене с тези на другия.

Творбата – фотография и/или видеоклип, споделя личните впечатления на участника.

Изразете себе си и подкрепете четенето, СЕГА!

Формат:

Фотография

Видеоклип
Награден фонд:

Първи три места във всяка категория, фотография и видеоклип, харесани от потребителите в Instagram.


Процедура и срокове:

Всички материали следва да се качат в Instagram с хаш-таг #reading_libvar до 15 април 2014 г. На 16 април организаторите ще представят наградените творби на своя институционален сайт (www.libvar.bg), централното фоайе на библиотеката, на бул. Сливница 34, и на страницата на Българската библиотечно-информационна асоциация (www.lib.bg). Награждаването ще се извърши в деня на Маратона – 23 април.Малко повече за Instagram

Instagram е безплатно и популярно приложение за обработване и споделяне на снимки и кратки видеоклипове, което може да се използва от смартфон или таблет. Потребителите на Instagram имат възможност да добавят тагове и да коментират снимки, направени от тях или споделени от техни познати. Съществен елемент е, че снимките са в специфичния за Instagram квадратен формат.

За да се използва Instagram, първо трябва да се свали приложението от AppStore (за устройства с iOS – iPhone, iPod, iPad) или Google Play (ако устройството е с операционна система Android). Следва да се стартира приложението и да се направи регистрация в Instagram. Снимките и видеоклиповете се правят с мобилното устройство чрез самото приложение и веднага се публикуват, като им се добавят хаш-тагове и кратко описание.

N. B.

Наградените фотографии и видеоклипове получават право на участие и в други рекламни кампании, като Регионална библиотека „Пенчо Славейков“ - Варна си запазва всички права върху проектите, без ангажимент за компенсация на авторите при последваща употреба на техните творби за целите на библиотеката.


Сподели с приятели:
©obuch.info 2022
отнасят до администрацията

    Начална страница