Скритите забележителности на истанбул 05. 09. 13 08. 09. 13Дата22.07.2016
Размер77.28 Kb.
#335
ТипОбзор
СКРИТИТЕ ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНОСТИ НА

ИСТАНБУЛ
05.09.13 - 08.09.13
П Р О Г Р А М А

4 дни / 3 нощувки1 ден. – Отпътуване за Истанбул по линията: 4:00ч - Варна /Антим1/, 06:00ч. - Бургас /Булаир спирката на Ентуртранс/. Преминаване на ГКПП Малко Търново. Пристигане в Истанбул около 12.30ч. По възможност настаняване в хотела.

13.00ч. - Обзорна туристическа обиколка на Истанбул с професионален екскурзовод (включена в цената): с местен лицензиран екскурзовод на български език: посещение на българската църква “Св. Георги” /поради ремонта на църквата Св.Стефан – желязната църква, който ще продължи 1 година/, екскурзията продължава с преминаване покрай Египетския пазар, кулата „Галата”, двореца „Долмабахче”, рибната борса и пешеходен тур с местен екскурзовод на български език с посещение на: площада Хиподрум с трите колони /Змийската колона, Египетския обелиск и Порфирогенната колона/ и Синята джамия, кратка беседа за двореца „Топ Капъ” и „Св.София”- разглежда се отвън. Преминаване по единия от моста на Босфора ,кратка почивка на хълма Йеди Тепе в Азиатската част, откъдето се открива невероятна гледка към Истанбул и Босфора.

Свободно време или по желание Светлините на нощен Истанбул с посещение на небостъргача Сапфир и 4D киното, което предлага виртуален полет с въртолет над Истанбул с посещение на най-интересните туристически забележителности на космополитния град.

Цена 25 евро с включен билет за панорамната тераса и 4D киното.

Нощувка.
2 ден. - Закуска.

09.30 ч. - По желание и срещу допълнително заплащане -”Разходка с корабче по Босфора и организирано посещение на двореца "Долмабахче Сарай – Корабът тръгва от пристанище Еминюню ,минава покрай европейския бряг на Истанбул, достига до втория мост над Босфора и обратно се връща покрай азиатския бряг. По време на разходката ще видите част от декорите на някои от хитовите телевизионни турски сериали, като къщата на Онур и офиса на Шехерезада от сериала „1001 нощи” и резиденцията на фамилия Шадоолу от „Перла” , къщата на Мехмед, двореца Долмабахче, местността Ортакьой, диско-клуб Рейна, единствения изкуствен остров в Босфора собственост на Галата Сарай, летния двореца на Султаните строен от Абдул Азис - Бейлярбей, Девическата кула, кулата Галата .

След разховката с кораб по Босфора се посещава "Долмабахче Сарай – последния султански дворец , станал резиденция и на Мустафа Кемал Ататюрк. Долмабахче /запълнена градина/ - най-големият дворец в Турско-Ренесансов стил,служил за официална резиденция на Султаните до 1876г. Много знаменити личности са били гости тук : френската императрица Евгения, съпруга на Наполеон III, австрийския император Франц Йозеф, германския император Вилнелм II, британския принц Едуард VII, персийския Шах Реза Пахлеви, кралят на Ирак – Файсал, кралят на Афганистан – Еманула. След краят на Империята през 1923г. Ататюрк отсядал в двореца, когато посещавал Истанбул. Той починал тук на 10.11.1938г. на 57 годишна възраст. В часа на неговата смърт спрели часовниците в двореца.
„Долма бахче сарай” има 285 стаи и 43 зали, където се съхраняват 280 вази, 156 часовника, 58 кристални свещници и 36 полилея от Бохемски, Венециански, Френски и Британски кристал,сред които и най-тежкия / 4тона/. 4500 кв.м ръчнотъкани килими от вълна и коприна покриват прекрасния паркет по подовете на помещенията. За обзавеждането и украсата на стаите са използвани 14 тона злато и 40 тона сребро. Изграждането на двореца е струвало 5 млн. златни жълтици, които сега се равняват на около $ 500 млн.

Екскурзията продължава с романтична разходка с кораб по Босфора-започва от пристанище Еминюню, Корабът се движи покрай европейския бряг на Истанбул , достига до втория мост над Босфора и обратно се връща покрай азиатския бряг. По време на разходката ще видите прекрасни дворци,летни резиденции , джамии и църкви от стари времена в невероятна хармония със съвременни хотели,банки,къщи и вили ,както и част от декорите на някои от хитовите телевизионни турски сериали / къщата на Онур и офиса на Шехерезада от сериала „1001 нощи”; резиденцията на фамилия Шадоолу от „Перла”/ .

/Цена – 40 евро с вкл. входна такса и екскурзоводско обслужване/
14.00ч - Екскурзия до района Галата и площад Таксим с посещение на Миниатюрк.

Екскурзията започва с посещ(ение на Миниатюрк – музей на открито, където в умален вариант са изложени всички забележителностти в Турция. Продължаваме с пешеходен тур по улица Истиклял, с беседи на интересните места вкл.: Галатската кула, която се строи като наблюдателна за града още по времето на Юстиниан. Изкачване до панорамната площадка на кулата /срещу доп.заплащане-11 TRL/. Продължава се с разглеждане на френската улица – с красивите френски къщи от 19 век и кафенета, разглеждане на католическата катедрала „Св. Антоан”, руското посолство и площада на Незавиисимостта, след което се отправяме към хотела .

/Цена 20 евро с вкл. вход за музея и екскурзоводско обслужване/.
20.00ч. – По желаниие срещу доп.заплащане посещение на „Гар Казино”- вечеря (ордьовър, салата, основно ястие, десерт, две напитки по избор) + богата атракционна програма и ориенталски танци.

/Цена 30 евро с включена вечеря и програма/

Нощувка.
3 ден –Закуска.

9.00ч. –По желание срещу доп. заплащане – „Магията на два континента Азия и Европа с включено посещение на двореца”Бейлербей” – построен от султан Абдул Азис, като лятна резиденция през 1864г. Дворецът е сред най – запомнящите се забележителности в Истанбул, разделен условно на две крила /селямлик и харем/, той впечатлява с пищното обзавеждане, китайските вази, кристалните полилеи, египетските червени килими, както и фонтаните и басейна намиращи се в приемната на зданието. През годините в красивият дворец са гостували и отсядали държавни глави и други представители на властта. Историите разказват, че френската империатрица Юджин била толкова запленена от архитектурата на двореца, че поръчала спалнята в двореца и Тюлейри в Париж да бъде реплика на турските прозорци. След двореца се продължава с разходка по булевард „Багдад” – най-оживения булевард в азиатската част на Истанбул, с приятни кафенета, бутици и сладкарници. От пристанището с моторен катер продължава нашата екскурзия към най-големия остров от Принцовите острови-Буюк Ада. На острова туристите могат да се възползват от прекрасните разходки с файтони.Островът е с много хубави къщи, ресторанти и тихи улици. С парахода от Буюк Ада групата се връща в Европейската част на Истанбул и с автобус се връщат до хотела.

/Цена 35 евро с вкл. всички такси по мероприятието и екскурзоводско обслужване/


20.00ч. – По желаниие срещу доп.заплащане - вечеря в рибен ресторант

/Цена 27 евро/

Нощувка.
4 ден. – Закуска. Освобождаване на стаите.

По желаниие срещу доп.заплащане. 8: 30ч - Посещение на султанския дворец „Топ капъ” и „Св.Софияс местен екскурзовод на български език – продължителност около 4 часа. Двата туристически обекта се намират в непосредствена близост един до друг. Дворецът Топ Капъ – години наред е символ на османската империя в него са живяли почти всички султани тук се намират прекрасните султнски градини, покоите на султана, жилищните сгради за над 4000 персонал, в отделни изложбени зали са показани част от съкровищата поднасяни през вековете на султаните от неговите врагове. В Топ Капъ може да се видят и останките от харема на султана, за който се говори, че по времето на Сюлейман е бил най- голям и най-разкошен. Удивително красиви са гледките от двореца към Мраморно море, Босфора и залива Златния рог и църквата „Света София”, която е място на коронация на византийските императори. Света София вече 17 века завладява с внушителните си размери и разкошни мозайки;

/Цена 40 евро с вкл. вход за музеите и екскурзоводско обслужване/

В 13:00 ч – отпътуване за МОЛ Форум и по желание посещение на аквариума Тюркуазоо - цена на билета 29,5 TL.

Или

По желание посещение на „Виаленд“ 10:00ч - паркът е разположен на обща площ 600 000 м2. В парка има различни тематични зони: Дворецът Виваленд, Свят на Приключения, Свят на игри и Свят на легенди. Посетителите могат да се забавляват на множеството атракциони, едно от които е влакче, с което обикалят умален вариант на целия свят, а най- малките могат да станат дори и герои във филми в специален симулатор. За търсачите на силни усещания на разположение са атракционите с влакчета виещи се в облаците, рафтинг, приключения в мрачен сафари тунел, тунел на ужасите и други! В парка има и историческа зона, в която ще имате уникалната възможност да се разходите по улиците на стария Истанбул, както и пътешествие до 1453г , деня в който е покорен Константинопол. Виаленд ще Ви предложи незабравими преживявания и емоции. На територията на парка има и множество магазини, кафенета, ресторанти за бързо хранене, 5Dкино, шоу център, а любителите на шопинга същото няма да останат разочаровани – в шопинг центъра на територията на парка има множество магазини които могат да задоволят и най – капризните вкусове!Цена на трансфера до парка: 5 евро. Входен билет за възрастен – 79TL на възрастен и 63TL за деца до 11г.

В 15:00ч – отпътуване за МОЛ Форум по желание посещение на аквариум Тюркуазу – цена на билета 29,5 TL

В 17.00ч. отпътуване за България по пътя спирка в центъра на Лозенград – за турски сладоскиши. Пристигане в Бургас късно вечерта.
ЦЕНА: 280 ЛВ НА ВЪЗРАСТЕН

ЦЕНА 200 ЛВ НА ДЕТЕ
Отстъпка за ранно записване – 30 и повече дни преди датата на отпътуване – 5%
Цената включва:

-> 3 нощувки със закуски в хотел 3*

->обзорна екскурзия на Истанбул

-> транспорт с лицензиран автобус по маршрута; ;


-> водач от агенцията по време на пътуването;
-> пътни и гранични такси, паркинг;

-> туристическа застраховка с лимит 2000 евро за лица на възраст до 70 год.


Цените НЕ включват:
-> входните такси и допълнителните мероприятия:
-> медицинска застраховка за лица над 70 год. – доплащане 2.00 лв.; лица над 80 год. не се застраховат.
Допълнителна информация:

* Децата до 12г. ползват 10 лв отстъпка от цената на възрастен за екскурзиите!!!

* Необходими документи – валиден международен паспорт; - за лицата под 18 години, пътуващи сами непридружени от родителите си или пътуващи с единия от родителите – освен международен паспорт и нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители – в зависимост от случая/, че са съгласни детето им да пътува в чужбина - оригинал и копие и акт за раждане – копие. Оригиналната декларация за родителското разрешение, копието от нея и копието на акта за раждане на детето следва да се носят по време на пътуването.
* Записване и начин на плащане: внасяне на 30 % от цената депозит при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване, като пълния комплект документи за пътуването се предоставя след цялостното заплащане на услугите; доплащането се извършва до 7 дни преди датата на отпътуване;
* Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването - 40 пълноплащащи туриста;
* Турция: - няма визови и санитарни изисквания; забранено е пушенето на обществени места;

За допълнителна информация и записване: ТА „ Вива травел “ гр.Бургас ул. „ Твърдица” № 18 ,Слънчев бряг Безнес център „Крим“ет.2 тел/ факс: 0554/22 867 ; 23386 ;GSM : 0888 430 816 , 0888 477 710 , E-mail:vivatravel.05603@abv.bg ; vivatravelnet@gmail.com www.viva-travel.net


Сподели с приятели:
©obuch.info 2023
отнасят до администрацията

    Начална страница