Съобщение до медиите



Дата08.06.2017
Размер36.62 Kb.
#23113








СЪОБЩЕНИЕ ДО МЕДИИТЕ


Дата: 10.02.2009 г.



Голямото завръщане на Granini
Голямото завръщане на премиум соковете Granini на българския пазар стана възможно благодарение на Девин АД. Водещата компания на пазара на бутилирани води в България, сключи договор за дистрибуцията на висококачествените натуралните сокове, нектари и плодови напитки Granini. Десет ще бъдат вкусовете на Granini, които ще пием в България - това са портокал, розов грейпфрут, касис, домат, ябълка, праскова, вишна, мултивитамин, и екзотичните комбинации портокал с манго и ябълка с касис.
Granini е световно известна марка, част от Eckes-Granini Group – един от водещите производители на плодовите напитки. За първи път произведени в Германия, сега познати и оценени в над 74 страни, соковете Granini привличат със стопроцентовите си натурални продукти и със свежестта и удоволствието от най-хубавите плодове.
Тайната на уникалността на соковете Granini се крие в начина на приготвяне на напитките. Водени от философията на компанията, навсякъде по света, Granini са гарантирано натурални продукти, които не съдържат консерванти, оцветители, изкуствени ароматизатори или генно-модифицирани плодове и зеленчуци. Влиянието на външната среда върху вкуса и качеството на продуктите са свежда до минимум, чрез най-модерния стерилен метод за бутилиране на соковете (aseptic filling). При този метод не се използват консерванти и сокът се бутилира студен, като по този начин характеристиките на плодовете – вкус, мирис и цвят, се запазват както при прясно изцеден сок.
За да запазят този свеж и натурален вкус, Granini използват уникалната по рода си опаковка за запазване на вкуса („аroma safe package”). Революционната технология използва трипластова опаковка, като между пластовете има кислородна преграда, която не позволява на кислорода отвън да прониква в бутилката и да окислява сока. Така, когато отворят бутилката на соковете Granini, купувачите изпитват удоволствието да отпият от истински току-що приготвен пресен сок. Допълнително, технологията „Аroma safe package” позволява висококачествения сок да бъде изцеден в бутилка, при която сокът се вижда – защото всички ние искаме да видим какво пием, още преди да сме си взели бутилката от рафта в магазина.
Уникалността на плътния и свеж вкус се допълва и от удоволствието на парченцата плод, съхранени не само в стопроцентовите сокове и нектари, но и в плодовите напитки Granini, които ги правят здравословно богати на фибри.
„Ние сме много доволни от сключването на този договор, тъй като осъществихме бизнес-плана си за включването на натурални сокове в портфолиото от здравословни напитки на Девин АД. Щастливи сме, че осъществихме нашите цели именно с едни от най-качествените плодови напитки в света, а именно с Granini – компания с повече от четиридесет години опит и традиции в производството на натурални сокове”, заяви Цветан Лъжански, главен изпълнителен директор на Дружеството.
Девин АД вече има успешен опит в дистрибуцията на водещата енергийната напитка Red Bull. Според неодитираните отчети на Дружеството за 2008 г., продажбите на енергийната напитка са се увеличили с 40% спрямо 2007 г.

За ДЕВИН
Девин АД е основана през 1992 г. като дружество с ограничена отговорност между физически лица и Община Девин. От 1999 г. Девин е акционерно дружество със 100% частен капитал. От началото на 2006 г. компанията е придобита от инвестиционния фонд Soravia Equity, собственост на австрийската компания Soravia Group.
Основен предмет на дейност са бутилиране и продажба на минерална вода, изворна вода, газирани и негазирани безалкохолни напитки. От 2007г. Девин АД е дистрибутор на най-известната енергийна напитка в света Red Bull в България.
Девин АД притежава концесия за водоползване на сондажи 3 и 5 в региона на град Девин, Родопите, от които се бутилира минерална вода DEVIN. Натурална, от екологично чист регион, минерална вода DEVIN притежава уникален минерален състав, приятен вкус и е подходяща за всекидневна употреба.

Компанията притежава разрешително за водоползване на извор Балдаран, от който се бутилира единствената по рода си за българския пазар изворна вода DEVIN. Това е чиста планинска вода от Родопите - много слабо минерализирана (82 мг/л) и бедна на натрий (5,4 мг/л). Комбинацията от слаба минерализация и незначително количество натриеви йони е много рядка, точно заради нея изворна вода DEVIN може да се пие от новородени до хора в напреднала възраст.

През 2008г. Девин АД пусна на пазара уникалната за България напитка – овкусената вода DEVN FRESH, и така Девин създаде категорията на овкусените води в България. DEVN FRESH е слабо-газирана изворна вода с плодов вкус, без изкуствени оцветители. Изворната вода е познатата изворна вода DEVIN от извор Балдаран, плодовия вкус е постигнат само с натурални съставки – натурални плодови аромати, а сладостта идва отново от плодове – от плодовата захар (фруктоза).

Девин АД е сертифицирана по ISO 22000:2005 SGS SYSTEM CERTIFICATION. Заводът разполага със собствена модерна лаборатория, която провежда постоянен химичен и микробиологичен контрол, за да гарантира необходимото качество в процеса на производство и на крайния продукт.


За контакт:
Сияна Гочева

MARKETOR
marketing consulting & communications


Тел. 02/ 806 37 66

Факс: 02/ 806 37 61

Бул. „Драган Цанков” 12-16



Мобилен: +359 88 600 4989
siana@marketorbg.com
Каталог: files -> bulletin
bulletin -> Отчет 31 декември 2010 г. Пояснения към междинния финансов отчет
bulletin -> Отчет към 30. 06. 2009 г на „Пропъртис Кепитал Инвестмънтс" адсиц акционерно дружество със специална инвестиционна цел "
bulletin -> Monbat plc
bulletin -> Вътрешна информация за „Холдинг Варна А” ад към 31. 12. 2007 г
bulletin -> Радослав милев кацаров име, презиме, фамилия: Радослав Милев Кацаров
bulletin -> Monbat plc
bulletin -> Отчет за доходите 4 Междинен отчет за паричните потоци (пряк метод)
bulletin -> Отчет по желание в съответствие с Международните стандарти за финансови отчети (мсфо), разработени и публикувани от Съвета по Международни счетоводни стандарти (смсс) и одобрени от Европейския съюз


Сподели с приятели:




©obuch.info 2024
отнасят до администрацията

    Начална страница