Съобщение покана за медиитеДата24.07.2016
Размер52.52 Kb.
#2906
Съобщение покана за медиите

Новосъздаденото "Трио Моменто" има удоволствието да Ви покани на концерт в обновената зала БИАД на ул. Раковски 108. Датата е 22 ноември /петък/ от 19 часа.

Триото е създадено след успешна солова и камерна кариера на тримата изпълнители - Фани Куцарова /пиано/, Валентина Велкова /виолончело/ и Венцислав Трифонов /кларинет/.

Концертът е озаглавен "Класика и Танго". Програмата включва добре познати и обичани произведения и премиерно изпълнение за страната:

Лудвиг ван Бетовен - Трио ор. 11

Емил Хартман - Серенада ор. 24 /премиера/

Астор Пиацола - Годишни времена

Каним Ви най-любезно на концерта в зала БИАД.

За повече информация 0887617276

Фани Куцарова е родена през 1971 г. в София.

Образованието й по пиано започва на петгодишна възраст под ръководството на доц. Лидия Кутева.

През 1990 г. тя завършва Националното музикално училище "Любомир Пипков", където е ученичка на доц. Георгита Бояджиева по камерна музика и на проф. Богомил Стършенов, проф. Люба Енчева и проф. Милена Моллова.

През 1996 г. Фани Куцарова успешно завършва Национална Музикална Академия "Панчо Владигеров" с магистърска степен в класа на проф. Милена Моллова. Учила е "Камерна музика" в класа на проф. Виктор Чучков, посещавала е майсторските класове по пиано на проф. Вера Горностаева и проф. Оксана Яблонская, както и майсторски клас по камерна музика на проф. Константино Мастропремиани.

Първият й самостоятелен концерт е на 12 годишна възраст, а на 13 години тя свири за първи път с оркестъра на Българското Национално Радио под диригентството на Камен Големинов.

Фани Куцарова има премиерни изпълнения на българска, шведска,холандска и еврейска музика. През 1997 г. Националното Радио прави концертен запис на нейното изпълнение на "Неизвестна Българска музика" от Васил Божинов и Менахем Бенсусан – премиера за България.

През следващите години Фани Куцарова прави редица записи за Българската Национална Телевизия, Телевизия "7 Дни" и Националното Радио.

През 2002 г. заедно с Полина Антонова създават клавирно дуо. Записват диск с "Съвременни български интонации" и редовно участват във фестивала "Нова българска музика". Лауреати са на международна награда през 2003 г. Заедно със Симо Лазаров изнасят първото по рода си светлинно шоу за две пиана и компютърно обработени звуци. Дуото печели подкрепата на Министерство на културата за проекта си "Съвременни български интонации".

Дуото Фани Куцарова (чембало, пиано) – Росен Балкански (класически китара) е създадено през 2003 – след успешна солова кариера и участия в различни камерни формации на двамата изпълнители. През 2004 г. Фани Куцарова и Росен Балкански за първи път в България се представят като Дуо Чембало и Класическа Китара. Същата година Българското Национално Радио прави запис на дебютния им концерт – "Барокова музика", състоял се в престижната концертна зала "България". От началото на 2007г музикантите са едни от артистите на FM Classic. Редовни участници са в програмата на фестивалите "Софийска камерна сцена", "Музика в двореца", "Нова българска музика" и др. Дуото осъществява ежегодно записи за Българското Национално Радио.

Дуото изнася концерти в Унгария, Гърция, Македония, Австрия, Чехия, Полша и др. През м. Април 2008 излиза първия компактдиск "The Duo".

От началото на 2008 година Фани Куцарова започва работа с кларинетиста Венцислав Трифонов. Първият им съвместен концерт е от български произведения. Следват различни участия и европейско концертно турне "Коледна приказка". Музикантите изпълняват най-известните произведения за пиано и кларинет, но и свирят премиерно произведения посветени на дуото от композитора Борис Левенберг /Израел/.

Дуо Фани Куцарова - Венцислав Трифонов канят виолончелиста Станислав Ушинкин за съвместна дейност през 2010 година, а през 2011 осъществяват първото представяне на класическо трио на най-голямата клубна сцена София Лайв Клуб. Проектът "Безвремие" е в памет на големия Астор Пиацола и е премиерно представяне на музиката му от такъв състав у нас.

2013 година е юбилейна за дуото Фани Куцарова - Росен Балкански . Дуо ФаРо отбелязва десет години съвместна творческа дейност. Концертът е с продължителност 150 минути и е вид ретроспекция на изсвиреното до тогава. Специален гост е Венцислав Трифонов (кларинет), с когото се представят като необичайно трио - пиано, китара и кларинет.


Валентина Велкова е родена в София през 1982.

Докосва се до музиката на шест години с уроци по пиано, а на девет започва да свири на виолончело. Възпитаник е на Националното музикално училище "Любомир Пипков"- София и музикално училище "Христина Морфова" - Стара Загора. През 2001 година продължава обучението си в НМА "Панчо Владигеров" в класа по виолончело на проф. Богомил Караконов и изучава “Камерна музика” при проф. Венцеслав Николов и доц. д-р Георгита Бояджиева.

През 2003 година е приета в Музикалната академията в Берн, Швейцария, където прави магистратура в класа на проф. Конрадин Бродбек, а през 2007 се дипломира и като преподавател. Стипендиант е на различни фондации и спонсори като Ротари клуб и Лира Щифтунг Цюрих.

Валентина Велкова е активен участник в майсторските класове на Роберт Коен, Антонио Менезес, Питър Уиспелуей, Стефан Попов, Станимир Тодоров, Роко Филипини (конгрес на ESTA в Кремона, Италия), Цетмайер Квартет Лондон и др. Тя е многократен стипендиант на Музикалната Академия в Ленк, Швейцария, както и на Фестивала за съвременна Музика в Авиньон, Южна Франция. Участва в престижни международни фестивали като “Менухин Фестивал” в Гщаад, Швейцария, “Мартенски музикални дни” и други. Валентина Велкова е лауреат на конкурси, между които "Светослав Обретенов" - Провадия, Млади Музикални Дарования - София и е носител на наградата 'Милениум 2000'.

Концертира като солист на различни оркестри в България, Швейцария, Германия, Франция, Канарските острови и други. Валентина е част от Цюрихските Симфоници, Оркестъра на Сите Интенасионал в Париж и първо чело на първия женски оркестър в Швейцария - The Swiss Women Orchestra.

Експериментира с различни стилове и формации както с класическо, така и с електронно чело.


Венцислав Трифонов е роден през 1982 г. в Пазарджик.

Музикалното си образование започва на шестгодишна възраст с пиано, а на тринадесет и с кларинет.

През 2001 г. завършва Средно музикално училище "Добрин Петков" в град Пловдив, където е ученик в класа по кларинет на Димитър Боянов.

През 2006 г. завършва Държавна музикална академия "Панчо Владигеров" с магистърска степен в класа по кларинет на проф. Петко Радев.

Първата си награда като кларинетист Венцислав Трифонов получава на V-тите между регионални прегледи /1996/. През 1998 г. на Втория музикален конкурс за френска музика - Пловдив са му присъдени две награди за "Високо художествено изпълнение" и "Най-млад участник". Участвал е в редица конкурси за духови инструменталисти от средните музикални училища в град Стара Загора /1999 - 2001/, където има една първа и две втори награди. На Националният конкурс за изпълнение на творби от български композитори "Добри Христов" в град Варна /2000/ получава втора награда, а на XVIII Национален конкурс за млади инструменталисти "Светослав Обретенов" в Провадия – поощрителна награда.

Като солист Венцислав Трифонов се изявява с Пловдивска филхармония, Студентски симфоничен оркестър към ДМА "П. Владигеров", Пазарджишки симфоничен оркестър, както и в множество рецитали и концерти. Репертоарът му включва солови и камерни произведения от различни стилове и епохи.През 2007 г. е носител на голямата награда от Международния конкурс "Музиката и Земята". На същият конкурс печели и втора награда за изпълнение на камерна музика.

През 2008 – 2009 г. Венцислав Трифонов е солист - оркестрант в мюзикъла Elisabeth – Die wahre Geschichte der Sissi в Цюрих, Швейцария, а момента е помощник водач на кларинетната група към оркестъра на Национален музикален театър "Стефан Македонски".
Каталог: data -> events -> 2013
events -> Aiesec организира студентска бизнес симулация в областта на корпоративната социална отговорност софия, 22. 02. 2008 г
events -> Александър Малинов
events -> Баронът на техното“ Dave Clarke идва да разбие българските техно-фенове през октомври!
events -> 18 февруари 2011, петък, зала “България” 19: 30 Йоханес Брамс (1833 – 1897)
events -> Семинар околна среда Управление на градската околна среда
2013 -> Съобщение до медиите
events -> Програма на научната конференция "хранителна наука, техника и технологии 2006"
events -> Програмата петък – 6 юли
events -> Програма роберт Шуман Цикъл Фантастични пиеси, оп. 12 Клод Дебюси Островът на радостта Морис Равел


Сподели с приятели:
©obuch.info 2023
отнасят до администрацията

    Начална страница