Съобщение за медиите 05. 02. 2007 Central Mall Марково тепе – най-новият мол в ПловдивДата19.04.2017
Размер25.39 Kb.


СЪОБЩЕНИЕ ЗА МЕДИИТЕ
05.02.2007
Central Mall Марково тепе – най-новият мол в Пловдив
В централната градска част на Пловдив, на един от седемте хълма в града – Марково тепе, ще се издигне модерен търговско-развлекателен център – Central Mall Марково тепе. Той се намира между ул. „Никола Петков”, бул. „Руски” и ул. Драган Цанков”. Местоположението е едно от конкурентните предимства на Central Mall Марково тепе, тъй като молът е в непосредствена близост до пешеходната зона в Пловдив и ще предлага удобен паркинг. Central Mall Марково тепе е проект на българо-израелската фирма „Мелина” и до края на 2008 г. молът ще отвори врати за жителите и гостите на Пловдив.

Инвеститорът, българо-израелската фирма „Мелина”, планира да вложи над 50 милиона евро в първия си проект у нас. Новият търговско-развлекателен център ще бъде построен върху терен от 8 500 кв.м. Разгърнатата застроена площ ще бъде над 64 000 кв.м, а търговските обекти ще заемат около 22 000 кв.м.

Central Mall Марково тепе ще открие над 1000 нови работни места в Пловдив, като същевременно ще се осъществят и подобрения в инфраструктурата около новия мол.

Проектът е възложен на архитектите Зафрир Ганани от компанията „Пелег архитекс” от Израел, която има над 25 години международен опит в изграждането на търговски центрове, и арх. Веселин Русев от българската фирма „Арджи проджектс”. Концепцията на съвместния екип е да се построи изчистена, модерна и функционална сграда, която да отговаря на най-новите тенденции в архитектурата.

Яков Нив, управител на „Мелина”, споделя, че основната цел на инвеститорите е да изградят съвременно търговско и културно средище в центъра на Пловдив. Проектът предвижда големи, просторни и светли вътрешни пространства и уютни пешеходни зони. „Основната ни задача е да превърнем Марково тепе в мястото, където пловдивчани се чувстват горди от своя град. Насочили сме много усилия както към привличането на световни марки, така и към създаването на условия за културни и развлекателни събития”.

На централния вход на Central Mall Марково тепе ще се издига голям екран с размери около 60 кв.м., на който ще се излъчват рекламни съобщения и клипове. Шест етажната модерна сграда ще бъде от типа „сити фабрик”, съвременен архитектурен стил, който набляга на оптималното използване на големи пространства, които създават простор и уют. На първите два етажа ще бъдат разположени основните търговски площи, а на третия ще се намират местата за забавления – детски кът, няколко киносалона, зона за хранене с различен тип заведения и барове. От четвъртия до шестия етаж ще се помещават офиси, към които ще има отделен вход. На подземния етаж ще се намира супермаркет.

Central Mall Марково тепе ще разполага с паркинг на 4 нива за приблизително 650 автомобила.

Това не е единственият съвместен инвестиционен проект на българо-израелската група. В най-скоро време ще започне строежът на най-големия магазин за разпродажба само на маркови стоки (тип Power Centre) в Пловдив, разположен на терен с площ 140 000 кв.м. и застроена площ над 40 000 кв.м.

Израелските инвеститори имат богат опит в изграждането на големи търговски и офис сгради в Европа, САЩ, Канада и Израел. Това е първата им инвестиция в България.
За повече информация:

Десислава Бошнакова Ралица Михайлова

ROI Communication ROI Communication

тел.: 02/961 59 71 тел.: 02/961 59 71

GSM: 088 835 47 06 GSM: 088 6312976

e-mail: dboshnakova@roibg.com e-mail: rmihaylova@roibg.com


Поделитесь с Вашими друзьями:
База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2020
отнасят до администрацията

    Начална страница