Съобщение за медиите 08. 06. 2006 Бяло вино от световноизвестен австрийски сорт с марката на винарска изба “Телиш”Дата18.08.2018
Размер29 Kb.


СЪОБЩЕНИЕ ЗА МЕДИИТЕ
08.06.2006

Бяло вино от световноизвестен австрийски сорт с марката на винарска изба “Телиш”

На 8 юни 2006 г. в зала “Мати Д” на НДК винарска изба “Телиш” и Wineforum представиха новото бяло вино “Телиш – Грюнер Велтлинер”, реколта 2005 г. Виното е резултат от съвместен проект на двете фирми, чиято цел е да предложи на българския пазар бяло вино в утвърден световен авторитет. Официален гост на представянето бе Н.Пр. посланникът на Република Австрия у нас д-р Карл Дийм.

Бялото вино “Телиш – Грюнер Велтлинер” е произведено и бутилирано за винарска изба “Телиш” от “Респиц-Хоф Кьолбъл”. Името на Респиц идва от Ребшпитц, което в превод означава идеално лозе и датира от далечната 1198 г. Виното е от най-разпространения бял сорт в Австрия. Произходът му е неизвестен, но е доказано, че през 18 век е бил известен в Долна Австрия под името “грюнер мускателер”.

Бялото вино “Телиш – Грюнер Велтлинер”, реколта 2005, има зеленикаво-жълт цвят, аромат на свежи плодове – ябълка и круша, приятно балансирана киселинност и запомнящ се финал.

“Политиката на винарска изба “Телиш” е да предлага на потребителя добър продукт на коректна цена. Тъй като сортът грюнер велтлинер не се отглежда в България, а ние не произвеждаме бяло вино, решихме да запознаем българския потребител с този световен сорт. Все пак Австрия е световен лидер в производтсвото на бели вина и е добре вината й да бъдат

познати у нас”, коментира г-н Жаир Агопян, изпълнителен директор на винарска изба “Телиш”.

Винарска изба “Телиш” се е специализирала в производството на висококачествени червени вина от сортовете каберне совиньон и мерло. През последните пет години компанията осъществи значителни промени и се превърна в една от водещите в страната. Вината на “Телиш” успешно са заели своето място на пазарите в САЩ, Канада, Скандинавските страни, Корея, Хърватска, Германия, Русия и други.
За контакти:

Ралица Михайлова

ROI Communication

тел.: 961 59 71

GSM: 0886 31 29 71

e-mail: rmihaylova@roibg.comПоделитесь с Вашими друзьями:


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2019
отнасят до администрацията

    Начална страница