Състезание по спортно ориентиране с благотворителна цел в рамките на тържествата „Шипченска епопея” в рамките на честванията „Шипченска епопея”Дата16.10.2018
Размер83 Kb.
#90116

Фондация „Обществен дарителски фонд – Габрово“
Състезание по спортно ориентиране с благотворителна цел в рамките на тържествата „Шипченска епопея”

В рамките на честванията „Шипченска епопея” се проведе и благотворително състезание по ориентиране. Целта на инициативата беше да насърчи спорта и заниманията на открито сред младежите и в същото време да провокира благотворителността и търсенето на подкрепа от обществото.

След тържествата на 23 август, в рамките на които се проведоха редица инициативи и обединиха хиляди хора, на 24 август се проведе и състезание по спортно ориентиране в местността Узана. Организатори бяха Клуб по спортно ориентиране „Узана” и Обществен дарителски фонд – Габрово. Инициативата подкрепиха и Ротари клуб – Габрово. Състезанието бе кулминацията на едноседмичния тренировъчен лагер по ориентиране в местността Узана, финансиран с подкрепата на Обществения дарителски фонд.

В състезанието на 24 август се включиха отбори от Габрово, Дряново, Велико Търново, Севлиево и Троян. Над 70 деца и родители се състезаваха в три възрастови групи по три различни маршрута – къс, среден и дълъг. По късия маршрут – 2,8км, победители бяха: Симеон Висоцки от „Мазалат” - Севлиево /І място/, Цвета Комитска от „Узана” – Габрово / ІІ място/ и Йордан Тихомиров от „Узана” - Габрово / ІІІ място/. Победители по втория маршрут -3,3км, са: Божидар Пеев от „Узана” - Габрово /І място/, Тихомир Галов - младши от „Узана” – Габрово / ІІ място/ и Маргарита Радева от „Узана” - Габрово / ІІІ място/. По най-дългия маршрут /4,4км/ призьорите са: Мартин Понев от „Узана” - Габрово /І място/, Добромир Добрев от „Узана” - Габрово /ІІ място/, Михаил Добромиров от „Узана” - Габрово /ІІІ място/.
Голяма част от участниците - състезатели, членове на клубовете, съдии, родители и приятели на спорта, дариха средства за КСО „Узана”, които да подпомогнат бъдещите им участия в състезанията от Държавния спортен календар.

С това се осигурява финансова подкрепа за реализацията на младите спортисти от Габрово и региона и устойчивост на клуба. Последните няколко години състезателите от КСО „Узана” неизменно заемат призови места при участията си.Всеки състезател носеше тениска с емблемата на кампанията „Място в сърцето” – национална дарителска кампания, в която Общественият фонд в Габрово участва с проект за набиране на средства за възстановяване на мечето в градската градинка.
По този начин спортистите от КСО Узана доказаха, че няма конкурентни дарителски кампании и всеки има свободата да дари според собствените си виждания и убеждения, като най-важно е дарителството.
Инициативата „Място в сърцето”, както и цялостната дейност на Обществен фон – Габрово се подкрепя от Фондация „Работилница за граждански инициативи”.

Обществен фонд - Габрово е подкрепян по Програмата за развитие на обществените фондации в България на Фондация „Работилница за граждански инициативи” . Настоящата инициатива е част от дейностите за институционално укрепване и цели насърчаване на дарителството в полза на развитието на общността.Каталог: documents
documents -> Български футболен съюз п р а в и л н и к за статута на футболистите
documents -> Изготвяне на Технически инвестиционен проект и извършване на строително-ремонтни работи /инженеринг/ на стадион “Плевен”
documents -> П р а в и л а за организиране и провеждане на ученическите игри през учебната 2013/2014 година софия, 2013 г
documents -> К о н с п е к т по дисциплината “Обща и неорганична химия” за студентите от І–ви курс специалност “Фармация” Обща химия
documents -> Издадени решения за преценяване на необходимостта от овос в риосв гр. Шумен през 2007 г
documents -> За сведение на родителите, които ще заплащат таксите по банков път цдг” Червената шапчица”
documents -> Стъпки за проверка в регистър гаранции 2016г. Начална страница на сайта на ауер електронни услуги
documents -> Общи въпроси и отговори, свързани с държавните/минималните помощи Какво е „държавна помощ”


Сподели с приятели:
©obuch.info 2022
отнасят до администрацията

    Начална страница