Стари ли са старите книги”- изборно четене от книгите на мама и таткоДата22.07.2016
Размер13.92 Kb.
ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ „СВЕТИ ПАИСИЙ ХИЛЕНДАРСКИ „ ГРАД КАЗАНЛЪК
6100 гр..Казанлък,ул. „Проф.Петко Стайнов „ № 27”А” , тел. 0431/62065;63110;тел.факс 0431/62065

e-mail ouphkk@abv.bg

Инициатива :”Стари ли са старите книги”- изборно четене от книгите на мама и татко.

Учениците от V клас направиха подготвително занятие като събраха и донесоха книги от домашните си библиотеки – от книгите на мама и татко. В занятие в класа всеки разказа за мотива си да донесе точно тези книги и направиха експозиция на някои от тях. Други пък, в резюме представиха съдържанието на четени книги. Например любопитно за всички бе да чуят съдържанието на романа на Александър Беляев „Човекът амфибия”, представен от ученика Константин Мъгев.

Между книгите имаше и не твърде стари – например „Пазителят на светия граал”, „Изгубеният символ”, но децата имат идея и след ваканцията да донесат книги, като поразровят на село и открият наистина по – архивни такива.

С много любов, петокласниците подредиха изложба, с донесените книги, във фоайето на първия етаж, като тяхната цел бе да събудят интереса на останалите ученици от училището, да намерят и прочетат тези книги.

Към изложбата от „ книгите на мама и татко” , учениците добавиха собствени илюстрации от любими книги , направена по интересен начин. На два големи картона, в два последователни дни , по двама едновременно, те рисуваха мигове от любими книги., така по двойки се включиха децата от целия клас.

Върху белите листи заживяха картини от приказките на Шарл Перо, Андерсен, Братя Грим , „101 далматинци”, „Шрек „, разкази и романи.Тази предварителна подготовка децата направиха, защото им предстои в края на април и изборно четене от тези книги.

Ръководител :Радост Петрова
Каталог: documents -> deinosti -> OU%20PH
documents -> П р а в и л а за организиране и провеждане на ученическите игри през учебната 2013/2014 година софия, 2013 г
documents -> К о н с п е к т по дисциплината “Обща и неорганична химия” за студентите от І–ви курс специалност “Фармация” Обща химия
documents -> Издадени решения за преценяване на необходимостта от овос в риосв гр. Шумен през 2007 г
documents -> За сведение на родителите, които ще заплащат таксите по банков път цдг” Червената шапчица”
documents -> Стъпки за проверка в регистър гаранции 2016г. Начална страница на сайта на ауер електронни услуги
documents -> Общи въпроси и отговори, свързани с държавните/минималните помощи Какво е „държавна помощ”
deinosti -> Книгата е ключ към знанието английска поговорка тина койчева VІ "Б" клас


Поделитесь с Вашими друзьями:


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2019
отнасят до администрацията

    Начална страница