Стоян марков (стенмарк) – Поредният олигархДата09.04.2018
Размер96.36 Kb.
СТОЯН МАРКОВ (СТЕНМАРК) – Поредният ОЛИГАРХ

Posted by admin on май 14, 2011 |

В момента България е управлявана от кръг хора, категорично свъзани с комунистическото минало и тайните служби. Този кръг няма политическа воля да се освободи от хора, зависими от миналото, защото сам е зависим от него”.
Изказване на о.з. ген. Атанас Атанасов – бивш шеф на българското контраразузнаване при Иван Костов, сега политик и лидер на софийската организация на ОДС. Информирано бивше ченге, сега политик, който прави едно, колкото многозначително, толкова и вярно изказване. Ако някой смята, че в България нещата са се променили от времето, когато о.з. генералът е направил това изказване, а то не беше много отдавна, горчиво се лъже.
„Статуквото” в България все още е толкова силно, че никой не може да го помръдне, или дори разклати, включително и действията на сегашното правителство.

Един журналист беше писал, че парите и властта са като „скачени съдове” – „който държи парите, той държи и властта”!! Та Доган не е ли живото доказателство за това!

Типичен пример също е Стоян Марков – бивше партийно величие, но все още не слязъл от сцената, въпреки пределната си възраст. От власт никой не се отказва, особено бившите комунисти, сега социалисти.

Роден на 26 март 1942 година в гр. Пазарджик, през 1967 г. Стоян Марков завършва института по енергетика в Москва и бързо прави партийна и държавна кариера. Преди 1989 г. той е бил заместник-председател на Министерския съвет и председател на Държавния комитет за изследвания и високи технологии. Той е най-младият член на Политбюро, дясната ръка на Огнян Дойнов и един от висшите партийни лидери, посветени в изнасянето на парите от България чрез явни и тайни задгранични фирми. Знае за секретния списък със „108” имена на богопомазаните” висши партийци, които изнесоха милиони зад граница. По живково време го наричат “червеното юпи” заради силно изразените му комбинаторски качества.

През 1990 г. Стоян Марков участва в правителството на Луканов, но бързо разбира, че„играта е изгубена”, подава оставка и изчезва без много шум в чужбина – първо във Виена, после в Лондон. Върви по пътя на Огнян Дойнов, по-точно по пътя на изнесените пари.

При управлението на Станишев Стоян Марков се връща в България, след като е сигурен, че на такива партийни величия като него, всичко се е разминало. И не само това, той се е уверил, че старата номенклатура има силно влияние сред управляващите социалисти, а обеднялото и объркано българско общество все още се хваща на лъжите им и гласува за тях. Вижда също, че тази „опоскана” страна има още какво да предложи на ”господа европейците” – прекрасна природа за летен и зимен туризъм и евтина работна ръка за строителство. Той има безпогрешен усет, че това е една неразработена „златна мина” за правене и пране на пари.

След като се връща, Марков не е могъл да избегне срещи с медиите и е принуден да обяснява, каква е съдбата на източените от България „червени пари”. Той е силно раздразнен от въпроса и реагира остро, отговаряйки, че „не е имало никакво източване на „червени пари”.
”Ако ги има, намерете ги”, нервно отговоря Марков.


На обиграно „юпи” като Стоян Марков трудно могат да се намерят парите. Но ние знаем как и къде да ги търсим и да ги намерим. Той и неговият зет – Георги Велчев отвориха „пералня” и голяма част от изнесените капитали вече изпраха – инвестираха ги …..в България.

“Дабъл трий” на “Хилтън” стъпи на Българското Черноморие.

5-звездният хотел “Хелиос” на “Златни пясъци” има 196 стаи.

Собственик на хотела е Георги Велчев – брат на външния министър Милен Велчев .

Ще покажем, по-скоро ще докажем как бившият член на Политбюро, беден емигрант във Виена и Лондон се е превърнал в ”олигарх”.

Стоян Марков и семейството на зет му Георги живеят в един от най-престижните квартали на Лондон – “Саут Кенсингтън”.

Съседен на бившия „велможа” е луксозният апартамент на мафиота Иван Тодоров – Доктора, ликвидиран по мафиотски начин – надупчен от куршуми. В непосредствена близост до апартамента на династията „Маркови–Велчеви” е скъпият апартамент на Спас Русев – бивш шофьор на Стенмарк, а понастоящем и той олигарх.

Има ли българин който да повярва, че бившият член на Политбюро Стоян Марков е спечелил милионите долари в едно ”несретно изгнание” в чужбина с непосилен труд и живее в Лондан наравно с английските милионери?


Доц. Пламен Кенаров, бивш царски депутат, който е добре запознат с ”тънките игри” на Стенмарк и братята Георги и Милен Велчеви, твърди:

След 1989 г. Стоян Марков напуска България и заедно с Огнян Дойнов се захващат да “организират външнотърговските фирми, създадени през 80-те години, на базата на международни проекти”. За тези дружества са били открити близо 200 банкови сметки във Виена, Лондон и Щатите, но на имената на частни лица”.

Не е трудно да се предположи, че двамата висши партийни ръководители са определяли хората със сметките и знаят кои са.

Доц. Кенаров твърди, че Стоян Марков е “мозъкът на източването на „външния ни дълг”.
Присвоените пари от Марков сега се изпират чрез инвестиции в България от него и зет му – дръзкият млад бизнисмен – вече олигарх Георги Велчев, чието състояние се изчислява на над 1 млрд. евро.

Доц. Кенаров прави връзка между разработки на американските тайни служби за кръга около Стоян Марков – Стенмарк, опасващ Лондон и София, незаконните сделки на фирми от този кръг, яхтения скандал и фиктивната оставка на Милен Велчев.

И така: Къде са парите на бившето партийно величие Стоян Марков?

Ще подминем луксозният му огромен апартамент в скъпия лондонски квъртал „Кенсингтън”, в който живее неговото семейство и това на дъщеря му Нина, Георги и децата.

Няма да броим също така и суперлуксозния му огромен апартамент в богаташкият комплекс „Магнолия” в Бояна – т.н.”милионерски комплекс”.
За Стенли сумата от няколко стотин хиляди долара, лири или евра са дребна работа.

Магнолия” – превърнала се в свърталище на олигарси, е собственост на Росен Дойнов – син на друг голям олигарх – Огнян Дойнов, партньор на Стенмарк в правенето на пари през мътния български преход.

Иинвестициите в туризма на Стоян Марков и зет му Георги Велчев в първия етап, са предимно от източените от България пари.

След това влизат тлъстите комисионни от сделката с „външния дълг” на другият брат, Милен, финансовият министър. И не на последно място прането на руски пари.
Убедете се сами:

Първата копка е през 1998 г. в „Златни пясъци”, когато Велчев купува хотел ”Велико Търново” чрез фирмата си ”Веримарк Маркетинг Лимитид”- кипърска офшорка.

На мястото на стария хотел бързо се издигат два грамадни корпуса – „Краун плаза” 1 и „Краун плаза” 2, разположени на 10 декара парк, с огромен басейн, ресторант, бар-вариете, фитнес, сауна и други екстри.
Комплексът на Велчев е пристроил незаконно второ крило, но строителният контрол е безсилен пред властимащите Велчеви и не може да бъде разрушен.

Отборът на „3-те юпита” е силен и обигран. Те са много вещи в създаването на схеми за многото си фирми и хотели, а и имената им са съзнателно сходни, подвеждащи и объркващи.През 2001 г. е вписана фирмата „Краун Хотелс” ЕООД с едноличен собственик Георги Велчев и седалище Австрия.

Но за управление на хотелската си собственост, той регистрира ”Краун хотел мениджмент”, в която е мажоритаен собственик в съдружие с други българи и руснаци.Тази компания придобива 2% от акциите на „Златни пясъци 2000”, но те са вписани в друга фирма на Велчев.

Това е ”Хелиос мениджмент”, която изгражда два големи хотелски строежа – Хелиос” 1 и „Хелиос” 2. Това са двете части на голям комплекс ”Helios Spa & resort” – луксозното чудо на Златни пясъци.
Сложното преливане на имена и фими е идеална възможност за хитро прикриване и извършване на всевъзможни финансови игри и измами.

Краун хотелс” ЕООД на Георги Велчев е измамила безпаричния Варненски икономически институт. Велчев получава два хотела на Златни пясъци – „Мургаш” и „Ехо” срещу ангажимент да построи нова сграда на университета.


Фирмата не си изпълнява обещанието и запазва пълно мълчание, въпреки многобройните писма на ректора Кольо Донев. Така действа силният!

Туристическата инвазия на Георги Велчев се разширява на юг. Там има апетитен имот между Несебър и Равда, собственост на държавната фирма ”Академика”. Вещото юпи веднага прилага играта „гъвкавата схема”.


На офшорния остров Ман се регистрира фирмата „Академика Сий палас”, която трябва да инвестира 50 млн. лева за страителството на нов суперкомплекс с 2000 легла.

Комбинаторът Велчев прави сдружение между „Академика” и съвсем неизвестната и непозната в туристическия бранш фирма „Керко България”, която пък се оказва собственост на друга офшорка ”ЕСМ holding Ltd” от Британските Вирджински острови.

Какъв подарък мислите получава офшорния партньор?

Като апортна вноска за бъдещия палат – подаръкът е 75 декара терен край морето. Тази хитра схема заобикаля забраната чуждестранни фирми и лица да купуват земя в България.

Тънките игри” прилагани от „Велчев and partners” са патент само на тези, които знаят, че за тях са измислени вратичкате в закона, през които да се промушват.Но братята Велчеви участват и в „груби” игри с партньори от сивия сектор.
Не е изключено да имат връзки и с руски мафиотски структури. Съдружникът на Георги Велчев, руснакът Алексей Василиев е заловен на аерогара Варна с 400 хил. недекларирани евра в личния му багаж. Във Варна той е по покана на потайната корпорация ”Сигма”, която се ръководи от Георги Велчев.
Полицейската проверка установява, че руснакът Василиев и Георги Велчев имат регистрирана фирма в Люксембург. Задържаният е пътувал по маршрута Москва-Амстердам-Варна. За два месеца той е минал 15 пъти по същия маршрут. По закон, за това престъпление той би трябвало да лежи 6 години зад решетките, но представители на държавни институции са се намесили и дело не е заведено.
Няма никакво съмнение, че парите са били предназначени за даване на подкупи или за пране на пари и че това не е първата доставка.

В Люксембург Георги Велчев има и друга регистрирана фирмата “Сигма кепитъл инвестмънт”. Чрез нейното дъщерно дружество “Съни травел” фамилията инвестира също в хотели край морето.
Много български и руски пари изпраха фирмите на Георги Велчев чрез строителство и туризъм в България.

Групировка „СИГМА” – Гнездо на Оси.

Групировка ”Сигма”- най-потайната, най-агресивната и една от най-бързо налагащи се икономически групировки, е регистрирана на фаталния адрес в София – ”Славянска” №13.

Много точно един журналист я определи като ”симбиоза на стари муцуни и юпита, бизнесмени и политици, но в основата й стоят юпитата от лондонският ”Сити клуб” и царското семейство”.

Участват и известни в миналото и днес български политци и не на последно място, представители на сенчестия бизнес.
Патронът е заслужилия партиен деятел Стоян Марков – ”Стенмарк”, а идеолог на групировката „Сигма” е зетът на Стенмарк – Георги Велчев, който заедно с няколко колеги от инвестиционната банка „Морган Стенли”, правят фонд за рискови инвестиции в България.

Участва и Веселин Данев, също кадър на „Морган Стенли”, син на вечния председател на Българската стопанска камара Божидар Данев -златната информационна мина на ”Сигма”.

Във фонда за рискови инвестиции ”Сигма България” участват известни чуждистранни фирми като ”Томас Кук”, която активно е работила с Илия Павлов и неговата”Мултигруп”, както и други подобни съмнителни фирми. Участва и „Горт Секюритиз”, голяма британска компания за недвижими имоти, която е собственик на хотел ”Радисън” в София.От 2003 г. в България действа нов международн фонд ”Икуест Инвестмънт България”, който е свързан с „Горт Секюритиз” а чрез него и със „Сигма”. Основната цел на „Икуест” е да инвестира в рисковата сфера”туризма”?


При управлението на тройната коалиция с премиер Станишев, приятелят на баща му – Стоян Марков се върна в България. Той вече е сигурен, че следите на старата номенклатура са заметени.
В медиите се появиха коментари, че”бизнесменската кръв на Стенли е кипнала и старите партийни връзки на бившия член на Политбюро са „избуяли” наново, включително и в правителството”.

Коментира се също това, че той бил в основата на непрозрачни, обвити в мистерия правителствени сделки с IBM .Създаването на държавна компания за бизнес в областта на нанотехнологиите също била негова идея.

Интересен е фактът, че правителството на Станишев не можа или не желаеше да въведе информационна система за свързване на базата данни на МВР, Следствието, Прокуратурата, Съда и Митниците, която щеше да реши ключови проблеми в борбата с организираната престъпност и корупцията. Това се обясняваше с липса на средства.


Но Станишев намери 50 млн. лева за бюджета на новата държавна компания за нанотехнологии.
Освен това, Станишев тихомълком достави от IBM без конкурс или други оферти суперкомпютър за близо 6 млн. лева.

В края на 2008 г. се появи кратко съобщение: „В Държавната агенция за информационни технологии и съобщения премиерът Станишев ще открие Национален център, със суперкомпютъра на IBMBlue Gene/P. Никой не посочва с каква цел е купен и за какво ще се иползва компютъра.


Интересен е фактът, че екипът, който работи със съперкомпютъра се ръководи от… Стоян Марков.
Някой на шега бил казал, „че компютърът е идеален за да тренират на него световните шампиони по шах, защото още не сме имали потребност от такова чудо”.

А дали компютърът на IBM Blue Gene/P не се е превърнал в ”мозъка” на потайната групировка „СИГМА” с оператор Стоян Марков? Няма ли скрит замисъл чрез него да се следи и използва информацията за българската икономика. Или да решава най-сложните програми и невероятни схеми за фирмите на ”СИГМА” с цел заобикаляне на закона.
Суперкомпютърът е голяма сила, но ако попадне в ръцете на „Сигма”, тази сила няма да се използва в интерес на България.

Следва: Спас Русев – българският Остап БендерОЛИГАРХ и КУКЛОВОД ?
Каталог: sites -> default -> files
files -> Образец №3 справка-декларация
files -> Р е п у б л и к а б ъ л г а р и я
files -> Отчет за разкопките на праисторическото селище в района на вуз до Стара Загора. Аор през 1981 г. ХХVІІ нац конф по археология в Михайловград, 1982
files -> Медии и преход възникване и развитие на централните всекидневници в българия след 1989 година
files -> Окръжен съд – смолян помагало на съдебния заседател
files -> Семинар на тема „Техники за управление на делата" 18 19 юни 2010 г. Хисар, Хотел „Аугуста спа" Приложение
files -> Чинция Бруно Елица Ненчева Директор Изпълнителен директор иче софия бкдмп приложения: програма
files -> 1. По пътя към паметник „1300 години България


Поделитесь с Вашими друзьями:
База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2020
отнасят до администрацията

    Начална страница