Строителство Номер 9 от 15. 09. 2011



Дата28.08.2016
Размер271.3 Kb.
#7607

Строителство
 Номер 9 от 15.09.2011

 

РАЗДЕЛ І: ВЪЗЛОЖИТЕЛ

I.1) Наименование, адреси и лица за контакт:


 Официално наименование: Община град Добрич

 Пощенски код: 9300

 За контакти: Община град Добрич

 Електронна поща: dobrich@dobrich.bg

 Факс: 058 600166

 Адрес: ул. България № 12

 Адрес за допълнителна информация: Съгласно 1.1)

 Град: Добрич

 Адрес за допълнителни документи: Съгласно 1.1)

 Лице за контакти: Веселин Ганев

 Адрес за изпращане на заявления: Съгласно 1.1)

 Адрес на възложителя: www.dobrich.bg

 Телефон: 058 600001

 Адрес на профила на купувача: www.dobrich.bg

 Държава: Р България

I.2) Вид на възложителя и основна дейност/и:


 От името на други възложители: НЕ

 Основна дейност на възложителя: Обществени услуги

 Вид на възложителя: Регионален или местен орган

РАЗДЕЛ ІI: ОБЕКТ НА ОБЩЕСТВЕНАТА ПОРЪЧКА

ІІ.1) Описание

ІІ.1.1) Наименование на поръчката, дадено от възложителя:


 Наименование: „Строително-монтажни работи на обект Център за защита на природата и животните в град Добрич” с три обособени позиции: ОП 1 – Изграждане на ветеринарна лечебница, стопанска сграда и сграда за поддръжка и охрана в ЦЗПЖ гр. Добрич; ОП 2 – Изграждане на територия за обитаване на кафяви мечки и оформяне на храстовидна растителност в централната зона на ЦЗПЖ гр. Добрич; ОП 3 – Разширение на съществуващо езеро със зона за газещи птици (фламинго), разширение на навеса – хранилка и преустройство в преходна волиера за фазани/пауни, зайци/морски свинчета и папагали в ЦЗПЖ гр. Добрич, изграждане на външно В и К и площадкови ел. мрежи.

ІІ.1.2) Обект на поръчката и място на изпълнение на строителството, доставката или услугата


(Изберете само един обект – строителство, доставки или услуги, който съответства на конкретния предмет на вашата поръчка)

 Код NUTS: BG332

 Място на изпълнение: град Добрич

 Тип доставки

 Тип строителство: Изграждане

 Категория услуга

 Обект на поръчката: Строителство

ІІ.1.3) Настоящото обявление е за


 Предназначение: Възлагане на обществена поръчка

ІІ.1.4) Информация относно рамковото споразумение (когато е приложимо)


 Рамково споразумение

 Брой изпълнители

 Обосновка на рамково споразумение

 Прогнозна стойност (валута)

 Прогнозна стойност

 Срок в години

 Честота и стойност

 Мин. прогнозна стойност

 Срок в месеци

 Макс. прогнозна стойност

 Максимален брой изпълнители

 Мин./макс. прогнозна стойност (валута)

ІІ.1.5) Кратко описание на поръчката:


 Описание: В рамките на Проект „Повишаване потенциала за развитие чрез организиране на възможностите и подобряване на туристическата инфраструктура в трансграничния регион” (POFTIC), по договор № 26931 от 01.04.2011 г. MIS-ETS Code 647 за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програма за трансгранично сътрудничество Румъния – България 2007-2013 г., е предвидено изпълнението на Строително - монтажни работи на обект "Център за защита на природата и животните в град Добрич” с три обособени позиции: ОП 1 – Изграждане на ветеринарна лечебница, стопанска сграда и сграда за поддръжка и охрана в ЦЗПЖ гр. Добрич; ОП 2 – Изграждане на територия за обитаване на кафяви мечки и оформяне на храстовидна растителност в централната зона на ЦЗПЖ гр. Добрич; ОП 3 – Разширение на съществуващо езеро със зона за газещи птици (фламинго), разширение на навеса – хранилка и преустройство в преходна волиера за фазани/пауни, зайци/морски свинчета и папагали в ЦЗПЖ гр. Добрич, изграждане на външно В и К и площадкови ел. мрежи.

ІІ.1.6) Код съгласно Общия терминологичен речник (CPV)


 Oсн. предмет: 45000000: Строителни и монтажни работи

ІІ.1.7) Поръчката е предмет на Споразумението за държавни поръчки (GPA) на Световната търговска организация


 Поръчката е предмет на Споразумението за държавни поръчки: НЕ

ІІ.1.8) Обособени позиции (за информация относно обособените позиции използвайте Приложение Б толкова пъти, колкото е броят на обособените позиции)


Ако да, оферти трябва да бъдат подадени (отбележете само едно):

 Обособени позиции: ДА

 Подаване на оферти: само за една обособена позиция

ІІ.1.9) Ще бъдат приемани варианти


 Приемане на варианти: НЕ

ІІ.2) Количество или обем на поръчката

ІІ.2.1) Общо количество или обем (включително всички обособени позиции и опции, когато е приложимо)


Прогнозна стойност, без ДДС (когато е приложимо)

 Описание: Строително-монтажните работи следва да се извършват въз основа на инвестиционните проекти и количествените сметки за всеки един от обектите, включени в обособените позиции: ОП 1 – Изграждане на ветеринарна лечебница, стопанска сграда и сграда за поддръжка и охрана в ЦЗПЖ гр. Добрич. ОП 2 – Изграждане на територия за обитаване на кафяви мечки и оформяне на храстовидна растителност в централната зона на ЦЗПЖ гр. Добрич. ОП 3 – Разширение на съществуващо езеро със зона за газещи птици (фламинго), разширение на навеса – хранилка и преустройство в преходна волиера за фазани/пауни, зайци/морски свинчета и папагали в ЦЗПЖ гр. Добрич, изграждане на външно В и К и площадкови ел. мрежи.

 Прогнозна стойност: 979691.66

 Прогнозна стойност от/до - валута

 Прогнозна стойност от

 Прогнозна стойност до

 Прогнозна стойност - валута: BGN

ІІ.2.2) Опции (когато е приложимо)


 Брой повторения

 Описание

 Опции: НЕ

 Прогнозен график - брой дни

 Брой месеци

 Брой дни

 Минимален брой повторения

 Максимален брой повторения

 Прогнозен график - брой месеци

ІІ.3) Срок на договора или краен срок за изпълнение на поръчката

ІІ.3) Срок на договора или краен срок за изпълнение


 Крайна дата

 Срок в дни: 180

 Начална дата

 Срок в месеци

РАЗДЕЛ ІІІ: ЮРИДИЧЕСКА, ИКОНОМИЧЕСКА, ФИНАНСОВА И ТЕХНИЧЕСКА ИНФОРМАЦИЯ

ІІІ.1) Условия, свързани с изпълнението на поръчката

ІІІ.1.1) Изискуеми депозити и гаранции:


 Описание: 1. Гаранция за участие по обособени позиции, както следва: ОП 1 – 3 470 /три хиляди четиристотин и седемдесет/ лева; ОП 2 – 4 360 /четири хиляди триста и шестдесет/ лева; ОП 3 – 1 950 /хиляда деветстотин и петдесет/ лева, представена в една от следните форми: • парична сума в размер преведена по сметка на Община град Добрич в “Общинска банка” АД, клон Добрич, IBAN: BG 71 SOMB 91303310000501; BIC: SOMBBGSF или• оригинал на банкова гаранция на същата стойност.Участникът сам избира формата на гаранцията за участие. Когато участникът избере гаранцията за участие да бъде банкова гаранция, тогава трябва да бъде безусловна и неотменима банкова гаранция със срок не по-малко от 30 дни след изтичане срока на валидност на офертата на участника.При представяне на гаранцията за участие, в платежното нареждане или съответно в банковата гаранция изрично се посочва наименованието на поръчката и обособената позиция, за която участва. 2. Гаранция за изпълнение на договора - представя се в една от следните форми: • парична сума в размер на 3 % от стойността на договора без ДДС за всяка обособена позиция, преведена по сметка на Община град Добрич в “Общинска банка” АД, клон Добрич, IBAN: BG 71 SOMB 91303310000501; BIC: SOMBBGSF или• оригинал на банкова гаранция на същата стойност. Когато Изпълнителят избере гаранцията за изпълнение да бъде банкова гаранция, тогава в нея трябва да бъде изрично записано, че тя е безусловна и неотменима, че е в полза на Възложителя и да бъде със срок не по-кратък от гаранционния срок за извършените СМР, съгласно предложението на участника от Техническата оферта.

ІІІ.1.2) Условия и начин на финансиране и плащане и/или препратка към съответните разпоредби, които ги уреждат:


 Условия: Финансирането е във връзка изпълнението на сключен Договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ № 26931/01.04.2011 г. MIS-ETS Code 647, по Програмата за трансгранично сътрудничество Румъния - България 2007 - 2013 г. Условията за плащане са описани подробно в приложения към документацията проекто договор.

ІІІ.1.3) Изискване за създаване на юридическо лице, когато участникът, определен за изпълнител, е обединение на физически и/или юридически лица (когато е приложимо):


 Изискване: Възложителят няма изискване за създаване на юридическо лице. Когато участник в процедурата е обединение, което не е юридическо лице, към офертата се представя оригинал или нотариално заверено копие на документа, с който е създадено обединението. Споразумението трябва да съдържа клаузи, които гарантират, че всички членове на обединението (консорциума) са отговорни, заедно и поотделно по закон за изпълнението на договора; че водещият член на обединението (консорциума) е упълномощен да получава указания за и от името на всеки член на обединението (консорциума); че изпълнението на договора, включително плащанията, са отговорност на водещия член на обединението (консорциума), и че всички членове на обединението (консорциума) са задължени да останат в него за целия период на изпълнение на договора. Участниците в обединението (консорциума) трябва да определят едно лице, което да представлява обединението (консорциума) за целите на поръчката. Не се допускат промени в състава на обединението след подаване на офертата.

ІІІ.1.4) Други особени условия (когато е приложимо)


Ако да, опишете ги:

 Други особени условия: ДА

 Условия: Комисията предлага на възложителя да отстрани от процедурата всеки участник: 1. който не е представил някой от необходимите документи по чл. 56 ЗОП; 2. за когото са налице обстоятелства по чл. 47, ал. 1 и 5 ЗОП и посочените в обявлението обстоятелства по чл. 47, ал. 2 ЗОП; 3. който е представил оферта, която не отговаря на предварително обявените условия на възложителя; 4. който е представил оферта, която не отговаря на изискванията на чл. 57, ал. 2 ЗОП.Съгласно чл. 56, ал.3 от ЗОП, когато Участникът е обединение, което не юридическо лице, документите по чл. 56, ал. 1, т.1, 3, 4, 5 и 10 - се представят от всяко физическо или юридическо лице, включено в обединението.Когато Участникът в процедурата е обединение, което не е юридическо лице, минималните икономически изисквания се прилагат за обединението като цяло.Съгласно чл. 56, ал. 2 от ЗОП, когато Участникът предвижда участието на подизпълнители, документите по чл. 56, ал. 1, т.1, 3, 4, 5 и 10 - се представят от всеки от тях, а изискванията към тях се прилагат съобразно вида и дела на тяхното участие.В случай, че участникът е чуждестранно физическо или юридическо лице или техни обединения, офертата се подава на български език, документът по ал. 1, т. 1 на чл. 56 се представя в официален превод, а документите по чл. 56, ал. 1, т. 3, 4, 5 и 10, които са на чужд език, се представят и в превод.

ІІІ.2) Условия за участие

ІІІ.2.1) Изисквания към кандидатите или участниците, включително за вписването им в професионални или търговски регистри:


Изискуеми документи и информация:

 Изисквания: ПЛИК 1. "ДОКУМЕНТИ ЗА ПОДБОР", в който се поставят документите, изисквани от възложителя, отнасящи се до критериите за подбор на участниците: 1. Списък на документите, съдържащи се в офертата, подписан от участника; 2. Удостоверение за актуално състояние или единен идентификационен код съгласно чл. 23 от Закона за търговския регистър, когато участникът е юридическо лице или едноличен търговец; - Споразумение/договор за създаване на обединение (когато участникът е обединение, което не е юридическо лице); - копие от документа за самоличност, когато Участникът е физическо лице; - документ за регистрация на чуждестранното лице, съобразно националното му законодателство, като документът бъде представен в официален превод (за юридическо лице, което не е регистрирано в Р България). 3. Документ за гаранция за участие за съответната обособена позиция, в зависимост от формата, която участникът е избрал /парична сума или банкова гаранция / - оригинал на платежния документ или оригинал на банковата гаранция; 4. Декларации за отсъствие на обстоятелствата по чл. 47, ал. 1, 2 и 5 от ЗОП, съгласно приложените към документацията образци; 5. Декларация по чл. 56, ал. 1, т. 7 от ЗОП за ползване или не на подизпълнител, съгласно приложения към документацията образец; Когато за изпълнение на обществената поръчка се предвижда участие на подизпълнител/и, се попълва Декларация за съгласие от подизпълнителят/ите - съгласно приложения към документацията образец; 6. Декларация по чл. 56, ал. 1, т. 10 от ЗОП за минимална цена на труда, съгласно приложения към документацията образец; 7. Декларация за запознаване с условията на поръчката, съгласно приложения към документацията образец; 8. Декларация за запознаване с обекта – съгласно приложения към документацията образец; 9. Декларация, че участникът е запознат и приема клаузите на проекто – договора, съгласно приложения към документацията образец; 10. Подписан и подпечатан проект на договор /непопълнен/; 11. Декларация, че участникът е запознат с Политиката по управление на Община град Добрич, аспектите на околната среда и целите по управление на околната среда, съгласно приложения към документацията образец; 12. Сведения за участника, съгласно приложения към документацията образец; 13. Документ за закупена документация – заверено копие; ПЛИК 2. "ПРЕДЛОЖЕНИЕ ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ПОРЪЧКАТА", в който се поставят документите, свързани с изпълнението на поръчката, съобразно избрания от възложителя критерий и посочените в документацията изисквания: 1. Попълнена и подписана Техническа Оферта за участие - попълва се приложения към документацията образец; 2. Срок на валидност на офертата (срокът не може да бъде по-кратък от посочения в обявлението за обществената поръчка) - попълва се в Техническата Оферта; 3. Срок за изпълнение на поръчката - попълва се в Техническата Оферта; 4. Гаранционен срок на извършените СМР - попълва се в Техническата Оферта. 5. Техническо предложение за изпълнение на СМР - попълва се приложеното в документацията Приложение 1 към образеца на Техническата оферта. ПЛИК 3. "ПРЕДЛАГАНА ЦЕНА", който съдържа: 1. Ценова оферта – попълва се приложения към документацията образец; 2. Количествено-стойностна сметка - попълва се приложеното в документацията Приложение 1 към образеца на Ценовото предложение. Прилага се Анализ на Единични цени.

ІІІ.2.2) Икономически и финансови възможности


 Изискуеми документи и информация: 14. Доказателства за икономическото и финансово състояние по чл. 50 от ЗОП: 14.1. ОПР и Баланс за предходните 3 години /2008, 2009, 2010 г./ – заверени копия - за всички ОП; 14.2. Информация за общия оборот и оборота от строителството за всяка една от последните 3 години /2008, 2009, 2010 г./, в зависимост от датата на която участникът е учреден или е започнал дейността си - за всички ОП; 14.3. Актуална застраховка за професионална отговорност - за всички ОП.

 Минимални изисквания: 14.2. Минималният оборот от строителство на участника общо за последните три години /2008, 2009, 2010/, следва да е в размер на: - за ОП 1 – 860 000 лева; - за ОП 2 – 1 000 000 лева; - за ОП 3 – 480 000 левав зависимост от датата на която участникът е учреден или е започнал дейността си;14.3. Застраховката за професионална отговорност следва да е на строителя и да е със срок съответстващ на срока на валидност на офертата, а в случай на изтичаща застраховка участникът попълва декларация (свободен текст), че ще сключи такава за срока на договора за изпълнение. - за всички ОП. Когато участникът е обединение, което не е юридическо лице, изискванията за икономическо и финансово състояние трябва да се налице общо за обединението като цяло, а не за всеки негов член поотделно.

ІІІ.2.3) Технически възможности


 Изискуеми документи и информация: 15. Доказване на техническите възможности и/или квалификацията на кандидатите или участниците: 15.1. Удостоверение за вписване в централния професионален регистър на строителя - заверено копие. Когато участникът в процедурата е чуждестранно физическо или юридическо лице трябва да докаже регистрацията си в съответния професионален регистър на държавата, в която е установен или да представи декларация или удостоверение за наличието на такава регистрация от компетентния орган в страната, в която е установен. - за всички ОП; 15.2. Списък на договори за строителство изпълнени през последните 5 години (2006, 2007, 2008, 2009 и 2010 г.) на обекти, сходни с предмета на настоящата поръчка. Списъкът трябва да съдържа: дата на договора, име на Възложителя, предмет на договора, срок на изпълнение, стойност с ДДС на договора, описание на дейностите – съгласно приложения към документацията образец. Всеки от посочените в списъка договори трябва да бъде придружен от референции/препоръки за добро изпълнение, в които се посочват: стойност, дата на строителството и дали то е изпълнено професионално, в срок, и в съответствие с нормативните изисквания.- за всички ОП; За договор с предмет сходен с предмета на настоящата поръчка ще се приема договор за ново строителство или ремонт на жилищни, административни или обществени сгради. Договори в процес на изпълнение няма да бъдат разглеждани. 15.3. Списък - Декларация за техническото оборудване, машини и съоръжения, с което разполага кандидата с отбелязване дали то е собствено или наето, за осигуряване качеството на изпълнение на дейностите (посочват се по вид и характеристики, съобразно видовете работи за съответната обособена позиция) – съгласно приложения към документацията образец;Задължително се прилагат, както за собствена така и за наета техника, следните документи: - копие на инвентарна книга;- копия на регистрационни талони;- документи за собственост (фактури) или право на ползване (договор за наем); - документи относими към доказване на съответните параметри на техниката. - за всички ОП; 15.4. Списък - Декларация на ръководните служители на кандидата и на тези, които отговарят за извършване на строителството, за квалифициран технически персонал и работници, които ще вземат участие при изпълнението на поръчката, включително на отговарящи за контрола на качеството на СРР и вложените материали – съгласно приложения към документацията образец; За доказване на образованието и професионалната квалификация, участникът трябва да приложи за всяко лице: • копие на трудов или граждански договор; • копие от диплома, сертификат и/или удостоверение за проведено обучение; • професионална автобиография с посочено участие в по-важни проекти и отговорности в тях. - за всички ОП; 15.5. Сертификат за съответствието на кандидата със системата за управление на качеството ISO 9001:2008 или еквивалент, с обхват предмета на обществената поръчка; 15.6. Сертификат за съответствието на кандидата с интегрирана система за управление на условията на труд OHSAS 18001:2002 или еквивалент, с обхват предмета на обществената поръчка; 15.7. Сертификат за съответствието на кандидата с интегрирана система за управление на околната среда ISO 14001:2004 или еквивалент, с обхват предмета на обществената поръчка.

 Минимални изисквания: 15.1. Минимално съответстващо на ІV /четвърта/ категория строежи;- за всички ОП; 15.2. Участникът следва да докаже опит в извършването на минимум 4 договора за строително-монтажни работи /сгради за жилищно и обществено обслужване/ за последните пет години (2006, 2007, 2008, 2009 и 2010 г.). - за всички ОП; 15.3. Участникът следва да разполага минимално със (собствено или наето) следното техническо оборудване: 1. самосвал – 2 бр.; 2. багер – 1 бр.; 3. складова база на територията на област Добрич - собствена /доказва се с договор за покупко-продажба или нотариален акт/ или наета /доказва се с договор за наем/; - за всички ОП 15.4. Участникът следва да разполага минимум със следните технически лица (собствени или наети) на трудов или граждански договор, притежаващи съответната професионална квалификация:- един „АС”, като технически ръководител на обект с висше образование в областта на строителството, професионален опит по специалността - мин. 5 години като ръководител обект;- един ел. - образование в съответната област, професионален опит по специалността - мин. 3 години; - един ВиК - образование в съответната област, професионален опит по специалността - мин. 3 години;- един за контрол върху качеството на изпълнение на строителството, за съответствие на строителните продукти, влагани в строежите, със съществените изисквания за безопасност – с удостоверение за изпълняване на длъжността; - един за контрол по спазването на здравословни и безопасни условия на труд – с удостоверение за изпълняване на длъжността; - за всички ОП. Когато участникът е обединение, което не е юридическо лице, изискванията за технически възможности трябва да се налице общо за обединението като цяло, а не за всеки негов член поотделно.

ІІІ.2.4) Запазени поръчки (когато е приложимо)


 Запазени поръчки: НЕ

 Тип запазената поръчка

ІІІ.3) Специфични условия при обществени поръчки за услуги

ІІІ.3.1) За изпълнението на услугата се изисква определена професия


Ако да, посочете съответните нормативни разпоредби:

 За изпълнението на услугата се изисква определена професия

 Нормативни разпоредби

ІІІ.3.2) Юридическите лица трябва да посочат имената и професионалната квалификация на персонала си, отговорен за изпълнението на услугата


 Трябва да се посочат имената и професионалната квалификация на персонала

РАЗДЕЛ IV: ПРОЦЕДУРА

ІV.1) Вид процедура

ІV.1.1) Вид процедура


 Избрани кандидати

 Вид процедура: Открита

 Основания и мотиви

IV.1.2) Ограничение на броя на кандидатите, които ще бъдат поканени да представят оферти или да участват в договарянето или диалога


 Минимален брой

 Максимален брой

 Критерии

 Брой

IV.1.3) Намаляване на броя на предложенията по време на договарянето или диалога (процедура на договаряне, състезателен диалог). В процедурата ще се използват етапи за постепенно намаляване на броя на обсъжданите предложения или на договаряните оферти.


 Намаляване на броя на предложенията

ІV.2) Критерий за оценка на офертите

ІV.2.1) Критерий за оценка на офертите


 Критерий за оценка: икономически най-изгодна оферта при посочените по-долу показатели (показателите се посочват с тяхната относителна тежест или в низходящ ред на значимост, когато оценяването на относителната тежест не е възможно поради очевидни причини)

 Показател: А – Обща стойност на строително-монтажните работи по количествена сметка (тежест : 60)

 Показател: В – Гаранционен срок на извършените СМР (тежест : 20)

 Показател: С – Срок за изпълнение на поръчката (тежест : 20)

ІV.2.2) Ще се използва електронен търг


Ако да, допълнителна информация за електронния търг (когато е приложимо)

 Ще се използва електронен търг: НЕ

 Допълнителна информация

ІV.3) Административна информация

ІV.3.1) Идентификационен номер на поръчката, даден от възложителя (когато е приложимо)


 Номер

ІV.3.2) Предишни публикации, свързани със същата поръчка


Ако да, посочете къде:

 Предишни публикации за обществени поръчки (ако да, посочете къде): НЕ

 Вид на публикацията

 Номер на обявлението в ДВ

 Други предишни публикации (ако е приложимо)

ІV.3.3) Условия за получаване на документация за участие (спецификации и допълнителни документи) (с изключение на динамична система на доставки) или на описателен документ (при състезателен диалог)


Срок за получаване на документация за участие

 Платими документи: ДА

 Час: 17:00

 Цена: 20

 Условия: Документацията за участие се получава всеки работен ден от 08:00 – 17:00 часа в Центъра за услуги и информация /ЦУИ/ в сградата на Община град Добрич, срещу документ за закупена документация в размер на 20 лева с ДДС, внесени в касата на ЦУИ. Документацията може да бъде закупена и по банков път, като цената на документацията следва да бъде преведена по следната сметка на Община град Добрич в Общинска банка - АД, клон Добрич:IBAN: BG 06 SOMB 9130 8410 000644BIC: SOMBBGSFКод за вид плащане: 448090. Възложителят изпраща документацията за сметка на лицето, отправило искането, след получаване на копие от платежния документ по факс (058/600162) или на e-mail: s_encheva@dobrich.bg или n_velikov@dobrich.bg, с посочени данни за фактура, телефон, факс и актуален адрес, на който да бъде изпратена тръжната документация.Документацията за участие може да се закупува до 10 дни преди изтичането на срока за подаване на офертите. Лицата имат право да разгледат документацията на място, преди да я закупят. До 10 дни преди изтичането на срока за получаване на офертите всяко заинтересовано лице може да поиска писмено от възложителя разяснения по документацията за участие. Възложителят е длъжен да отговори в 4-дневен срок от постъпване на искането. Възложителят изпраща разяснението до всички лица, които са закупили документация за участие и са посочили адрес за кореспонденция, без да отбелязва в отговора лицето, направило запитването. Разяснението се прилага и към документацията, която се закупува от други лица.

 Дата: 14/10/2011

 Валута: BGN

ІV.3.4) Срок за получаване на оферти или заявления за участие


 Час: 17:00

 Дата: 24/10/2011

ІV.3.5) Дата за изпращане на поканите до избраните кандидати за представяне на оферти или за участие в договаряне или в диалог (ако е известно)(ограничена процедура, процедура на договаряне и състезателен диалог)


 Дата

ІV.3.6) Език/ци, на който/които могат да бъдат изготвени офертите или заявленията за участие


 Друг език: Български

 Език/ци

ІV.3.7) Срок на валидност на офертите (открита процедура)


 Брой дни: 90

 Дата

 Брой месеци

ІV.3.8) Условия при отваряне на офертите


 Лица които могат да присъстват при отварянето на офертите: ДА

 Място: Малка заседателна зала на Община град Добрич

 Час: 10:00

 Лица: Участниците в процедурата или техни упълномощени представители, както и представители на средствата за масово осведомяване и на юридически лица с нестопанска цел.

 Дата: 25/10/2011

РАЗДЕЛ VI: ДРУГА ИНФОРМАЦИЯ

VІ.1) Това представлява периодично възлагане на поръчка (когато е приложимо)


Ако да, прогнозен график за публикуването на следващи обявления:

 Това представлява периодично възлагане на поръчка

 Прогнозен график за публикуването на следващи обявления

VІ.2) Поръчката е свързана с проект и/или програма, финансирана от фондове на ЕС


Ако да, посочете проекта и/или програмата:

 Поръчката е свързана с проект и/или програма, финансирана от фондове на ЕС: ДА

 Проект/програма: Предметът на настоящата поръчка е финансиран от Програмата за трансгранично сътрудничество Румъния - България 2007 - 2013 г., по договор № 26931 от 01.04.2011 г. MIS-ETS Code 647 за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ.

VІ.3) Допълнителна информация (когато е приложимо)


 Допълнителна информация

VІ.4) Процедури по обжалване

VІ.4.1) Орган, който отговаря за процедурите по обжалване


 Официално наименование: Комисия за защита на конкуренцията

 Пощенски код: 1000

 Електронна поща: cpcadmin@cpc.bg

 Факс: 02 9807315

 Адрес: бул. Витоша № 18

 Град: София

 Интернет адрес: http://www.cpc.bg

 Телефон: 02 9884070

 Държава: Република България

Орган, който отговаря за процедурата по медиация (когато е приложимо)


 Официално наименование

 Пощенски код

 Електронна поща

 Факс

 Адрес

 Град

 Интернет адрес

 Телефон

 Държава

VІ.4.2) Подаване на жалби (моля, попълнете раздел VІ.4.2 ИЛИ при необходимост раздел VІ.4.3)


Уточнете информацията относно крайния срок (крайните срокове) за подаване на жалби:

 Информация относно крайния срок

VІ.4.3) Служба, от която може да бъде получена информация относно подаването на жалби


 Официално наименование: Комисия за защита на конкуренцията

 Пощенски код: 1000

 Електронна поща: cpcadmin@cpc.bg

 Факс: 02 9807315

 Адрес: бул. Витоша № 18

 Град: София

 Интернет адрес: http://www.cpc.bg

 Телефон: 02 9884070

 Държава: Р България

VI.5) Дата на изпращане на настоящото обявление


 Дата: 14/09/2011

ПРИЛОЖЕНИЕ А

ДОПЪЛНИТЕЛНИ АДРЕСИ И ЛИЦА ЗА КОНТАКТ

І) Адреси и лица за контакт, от които може да се получи допълнителна информация


 Официално наименование

 Пощенски код

 За контакти

 Електронна поща

 Факс

 Адрес

 Град

 Лице за контакти

 Интернет адрес

 Телефон

 Държава

ІІ) Адреси и лица за контакт, от които може да се получат документация за участие (спецификации и допълнителни документи) (включително документи за състезателен диалог, както и за динамична система за доставки)


 Официално наименование

 Пощенски код

 За контакти

 Електронна поща

 Факс

 Адрес

 Град

 Лице за контакти

 Интернет адрес

 Телефон

 Държава

ІІІ) Адреси и лица за контакт, на които трябва да бъдат изпратени офертите или заявленията за участие


 Официално наименование

 Пощенски код

 За контакти

 Електронна поща

 Факс

 Адрес

 Град

 Лице за контакти

 Интернет адрес

 Телефон

 Държава

ПРИЛОЖЕНИЕ Б

Обособена позиция


 Наименование: Изграждане на ветеринарна лечебница, стопанска сграда и сграда за поддръжка и охрана в ЦЗПЖ гр. Добрич

 Номер: 1

ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО ОБОСОБЕНИ ПОЗИЦИИ

1) Кратко описание


 Описание: І. ИЗГРАЖДАНЕ НА ВЕТЕРИНАРНА ЛЕЧЕБНИЦА В ЦЗПЖ – ГР. ДОБРИЧ: 1. АрхитектураСградата е разположена в стопанската зона на комплекса и граничи с обслужваща алея на север, откъдето са входовете. Съдържа ветеринарна лечебница с кабинет, аптека и операционна и група карантинни помещения, всяко от които има собствено дворче към гората южно от сградата. 2. ИзпълнениеВ геодезичния проект е трасирана територията, която трябва да се прочисти от дървесна и ниска растителност.Сградата е с традиционна масивна конструкция. Стените ще се зидат от керамични тухли, а отвън ще са изолирани със стиропор EPS 5 см. Покривната конструкция е дървена и ще се покрие с керамични керемиди. Дограмите се PVC, като прозорците на операционната и карантинните ще са остъклени с 10 мм поликарбонат. Настилките и облицовките са описани в чертежите.Около сградата ще се изпълни бетонова настилка с ширина 1 м. Застроена площ - 189 м2 ІІ. ИЗГРАЖДАНЕ НА СТОПАНСКА СГРАДА В ЦЗПЖ – ГР. ДОБРИЧ: 1. Архитектура Сградата е разположена в стопанската зона на комплекса и граничи с обслужваща алея на север, откъдето са входовете. Съдържа гараж за товарeн автомобил, фуражен склад със сеновал, фуражна кухня с помещение за транжиране на месо и два силоза за насипни фуражи. Месото и другите бързоразвалящи се продукти ще се съхраняват във фризери, а растителните продукти - в плюсова хладилна камера. 2. Изпълнение В геодезичния проект е трасирана територията, която трябва да се прочисти от дървесна и ниска растителност. Сградата е с традиционна масивна конструкция. Стените ще се зидат от керамични тухли, а отвън ще са изолирани със стиропор EPS 5 см. Покривът е стоманобетонов и ще се покрие с керамични керемиди. Дограмите се PVC, а гаражните - метални. Настилките и облицовките са описани в чертежите.Около сградата ще се изпълни бетонова настилка с ширина 1м.Застроена площ - 220 м2 ІІІ. ИЗГРАЖДАНЕ НА СГРАДА ЗА ПОДДРЪЖКА И ОХРАНА В ЦЗПЖ – ГР. ДОБРИЧ: 1 АрхитектураСградата е разположена в централната зона на комплекса. Съдържа помещения за персонала и охраната със санитарни възли. 2. ИзпълнениеСградата е с традиционна масивна конструкция. Стените ще се зидат от керамични тухли, а отвън ще са изолирани със стиропор EPS 5см. Централното тяло ще се обшие с дървена ламперия. Покривът ще е с керамични керемиди. Дограмите се PVC. Настилките и облицовките са описани в чертежите.Около сградата ще се изпълни бетонова настилка с ширина 1м.Застроена площ - 57м2

2) Код съгласно Общия терминологичен речник (CPV)


 Oсн. предмет: 45000000: Строителни и монтажни работи

3) Количество или обем


Прогнозна стойност, без ДДС (ако е известна)

 Описание: Съгласно приложена количествена сметка към документацията за участие.

 Прогнозна стойност: 347496.83

 Прогнозна стойност от/до - валута

 Прогнозна стойност от

 Прогнозна стойност до

 Прогнозна стойност - валута: BGN

4) Информация за начална дата / краен срок за изпълнение (когато е приложимо)


 Дата за завършване

 Срок в дни: 180

 Дата за начало

 Срок в месеци

5) Допълнителна информация


 Информация

(Използвайте това Приложение толкова пъти, колкото е броят на обособените позиции)

ПРИЛОЖЕНИЕ Б

Обособена позиция


 Наименование: Изграждане на територия за обитаване на кафяви мечки и оформяне на храстовидна растителност в централната зона на ЦЗПЖ гр. Добрич

 Номер: 2

ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО ОБОСОБЕНИ ПОЗИЦИИ

1) Кратко описание


 Описание: І. ИЗГРАЖДАНЕ НА ТЕРИТОРИЯ ЗА ОБИТАВАНЕ НА КАФЯВИ МЕЧКИ В ЦЗПЖ – ГР. ДОБРИЧ: 1. Архитектура Територията на мечките се намира в паркова среда и граничи с нова обслужваща алея на запад, откъдето е служебния вход. Съдържа две помещения “пещери” за мъжка и женска мечка и малък изолатор и складово помещение. От склада с дистанционен механизъм се затварят изходите на пещерите. Територията е оградена с двойна ограда, опасваща целия двор и разделящ териториите на мечката и мечока. Зоната за посетители е ограничена със сух ров със стоманен парапет. В зоната за наблюдение се изграждат изкуствени стръмнини, езера и катерушки за игра на мечките.1. ИзпълнениеВ геодезичния проект е трасирана територията, която трябва да се прочисти от дървесна и ниска растителност. В някои участъци оставащия дървесен масив се препокрива с новоизгражданите съоръжения – в тези зони оформянето на растителността ще се решава на място от проектанта!Сградата е стоманобетонна - видим бетон. Отгоре е засипана с химусен пласт, който плавно прелива в терена към обслужващите алеи. Всички стени и плочи, които остават под земята ще се хидроизолират с битум/полиестерна мембрана 4мм АПП -15оС. Вратите ще са метални, по архитектурните детайли. Видимите фасади ще се изолират с 5см Екструдиран пенополистирол и фасадни тухли, закрепени за бетоновата стена с 6бр/м2 фусове. Освен пасивните мерки за сигурност ще се осигури и електрически пастир в три степени – по мечешките огради и подпорната стена на рова ще обикалят по два чифта проводници и трети чифт по върха на човешката ограда (против дребни животни). Апаратурата се разполага в склада на мечкарника и подсигурена за независима работа 12 часа. Декоративните подпорни стени в зоната за наблюдение ще се изградят с габиони съгласно проекта. Водата в двойката езера ще циркулира посредством помпа, разположена извън територията на животните. Зареждането ще се извършва от съществуващия сондаж, а изпразването – за поливане на тревните площи. Единичното езеро ще се обслужва с преносима помпа само при пълнене и празнене. Обратните насипи върху сградата, хълмчетата и площадката за игра на мечките да се изпълнят от повърхностен хумус, депониран при изкопните работи. В зоната за наблюдение ще се подреди композиция от дървесни трупи за игра на мечките – на място под ръководството на проектанта и ръководителя на ЦЗПЖ.Предвижда се засаждане на 1бр. Aesculus HIppocastanum (Конски кестен) в зоната за посетители.Оградите, рововете и контролните съоръжения са описани в чертежите.Застроена площ - 52м2ІІ. ОФОРМЯНЕ НА ХРАСТОВИДНАТА РАСТИТЕЛНОСТ В ЦЕНТРАЛНАТА ЗОНА НА ЦЗПЖ – ГР. ДОБРИЧ:1. АрхитектураПроектът предвижда прорастналата храстовидна растителност – около 1000 м2 – да се почисти и оформи като лабиринт. 2. ИзпълнениеВ геодезичния проект е трасирана територията, която трябва да се прочисти от дървесна и ниска растителност.Лабиринтът ще се трасира и просече с ширина 1.5м. Ще се премахнат корените на растенията и пътеките ще се настелят с трошенокаменна фракция 5-50мм.Площ на настилките - 368м2

2) Код съгласно Общия терминологичен речник (CPV)


 Oсн. предмет: 45000000: Строителни и монтажни работи

3) Количество или обем


Прогнозна стойност, без ДДС (ако е известна)

 Описание: Съгласно приложената количествена сметка към документацията за участие.

 Прогнозна стойност: 436967.92

 Прогнозна стойност от/до - валута

 Прогнозна стойност от

 Прогнозна стойност до

 Прогнозна стойност - валута: BGN

4) Информация за начална дата / краен срок за изпълнение (когато е приложимо)


 Дата за завършване

 Срок в дни: 180

 Дата за начало

 Срок в месеци

5) Допълнителна информация


 Информация

(Използвайте това Приложение толкова пъти, колкото е броят на обособените позиции)

ПРИЛОЖЕНИЕ Б

Обособена позиция


 Наименование: Разширение на съществуващо езеро със зона за газещи птици (фламинго), разширение на навеса – хранилка и преустройство в преходна волиера за фазани/пауни, зайци/морски свинчета и папагали в ЦЗПЖ гр. Добрич, изграждане на външно В и К и площадкови ел. мрежи

 Номер: 3

ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО ОБОСОБЕНИ ПОЗИЦИИ

1) Кратко описание


 Описание: І. РАЗШИРЕНИЕ НА СЪЩЕСТВУВАЩОТО ЕЗЕРО СЪС ЗОНА ЗА ГАЗЕЩИ ПТИЦИ (ФЛАМИНГО) В ЦЗПЖ – ГР. ДОБРИЧ:1. АрхитектураЕзерото ще се разположи южно от изграденото. Основната дълбочина е 30см, с наклон към смукателя на циркулационната помпа. Водата ще се влива от срещуположния край, подводно през аериращ накрайник с “шнорхел”. В центъра ще се изгради малък остров запълнен с глина.2. ИзпълнениеКоритото ще се изкопае и настеле със смес от глина и пясък, която ще се оформи и валира. Дъното и стените ще се бетонират, а окосите по водния хоризонт ще се зачимят. Зареждането с вода ще става от съществуващия сондаж.Застроена площ - 379м2ІІ. РАЗШИРЕНИЕ НА НАВЕСА – ХРАНИЛКА И ПРЕУСТРОЙСТВО В ПРЕХОДНА ВОЛИЕРА ЗА ФАЗАНИ/ПАУНИ, ЗАЙЦИ/МОРСКИ СВИНЧЕТА И ПАПАГАЛИ В ЦЗПЖ – ГР. ДОБРИЧ:1. АрхитектураСградата е разположена в централната зона на комплекса. Съдържа три волиери за различните типове животни. Във фазанарията са обособени шест клетки за мътене. Клетките за зайци и морски свинчета и папагалите имат зимни помещения с плътна ограждаща конструкция.2. ИзпълнениеСградата е с дървена конструкция. Съществуващият навес ще се запази, като се подменят повредените колони (50%) и се преустрои в едноскатен в зоната на фазаните. Ще се изградят помещения за животните концентрично на старото съоръжение. Пространството между двете части се обособява като волиери. Ограждащата конструкция е от стоманени мрежи, а на зимните помещения – дървени стени тип “сандвич”. Покривът ще се изолира с битумна мембрана със зелена посипка. Централното помещение ще се покрие с прозрачен поликарбонат на метална конструкция. Настилките и облицовките са описани в чертежите.В свободното пространство между волиерите ще се засадят три групи дървета, посочени в архитектурния план (Albizia julibrissin - Албиция и Betula pendula – Бреза).Застроена площ - 854м2ІІІ. ИЗГРАЖДАНЕ НА ВЪНШНО В И К: Включва изработването на площадков водопровод и площадкова канализация. При изпълнението да се спазва Наредба № 4 за проектиране, изграждане и експлоатация на сградни, водопроводни и канализационни инсталации, както и проектните решения по отношение на полагането на водопроводната и канализационната мрежа и указаните отстояния при монтаж на санитарните прибори. ІV. ИЗГРАЖДАНЕ НА ПЛОЩАДКОВИ ЕЛ. МРЕЖИ:Външното ел. захранване на подобектите ще стане от съществуващ трафопост ТП „Зоопарк”.При изпълнението на ел. монтажните работи да се спазват изискванията на действащите нормативни документи, отнасящи се до безопасността и охраната на труда, както и измененията настъпили в тях по време на строителството.

2) Код съгласно Общия терминологичен речник (CPV)


 Oсн. предмет: 45000000: Строителни и монтажни работи

3) Количество или обем


Прогнозна стойност, без ДДС (ако е известна)

 Описание: Съгласно приложената количествена сметка към документацията.

 Прогнозна стойност: 195226.91

 Прогнозна стойност от/до - валута

 Прогнозна стойност от

 Прогнозна стойност до

 Прогнозна стойност - валута: BGN

4) Информация за начална дата / краен срок за изпълнение (когато е приложимо)


 Дата за завършване

 Срок в дни: 180

 Дата за начало

 Срок в месеци

5) Допълнителна информация


 Информация



Сподели с приятели:




©obuch.info 2024
отнасят до администрацията

    Начална страница