Студенти ще спечелят с познанията си за ес пътуване до Европейския парламентДата15.08.2018
Размер26.25 Kb.

София, 4 юни 2012 г.

Студенти ще спечелят с познанията си за ЕС пътуване до Европейския парламент
Четирима евродепутати ще оценяват уменията на студентите да дебатират по важни европейски въпроси във второто издание на Националното студентско състезание на тема "Новите предизвикателства пред Европейския парламент", което ще се състои на 8 юни в Информационния център на ЕС в София.

Информационното бюро на Европейския парламент в България организира Национално студентско състезание под надслов "Новите предизвикателства пред Европейския парламент", което ще се състои на 8 юни, петък, от 10 ч в Информационния център на ЕС в София (ул. "Московска" 9).


Студенти от 6 реномирани държавни и частни български университети: Софийски университет "Св. Климент Охридски", УНСС, НБУ, Пловдивски университет "Паисий Хилендарски", Американски университет в България и Великотърновски университет "Св. св. Кирил и Методий", ще се борят за голямата награда - посещение на първата септемврийска сесия на ЕП в Страсбург.
През 2011 г. отборът на специалност "Eвропеистика" от Софийски университет спечели първо място в конкуренция на представители на други осем университета.
Състезанието ще бъде в два кръга: първият ще представлява тест с въпроси с различна степен на трудност за определено време (90 минути) с участието на всички отбори (съставени от по 5 души). Вторият кръг е дебат по една от няколко предварително анонсирани теми между представители на трите отбора с най-висок брой точки от първия кръг. Той започва в 14,30 часа на 8 юни и е открит за медии и публика.
Победителят ще бъде определен от жури с председател българския евродепутат д-р Андрей Ковачев (EНП, ГЕРБ) и включващо българските членове на ЕП Мария Неделчева (EНП, ГЕРБ), д-р Антония Първанова (АЛДЕ, НДСВ) и Кристиан Вигенин (С&Д, БСП), както и Виолета Станичич, ръководител на Информационното бюро на ЕП в България, Ангел Георгиев, председател на Националното представителство на студентските съвети в България, и Елица Златева, журналист от специализираното интернет издание ЕUinside.eu.
Целта на организаторите е състезанието да се превърне в платформа за обмяна на мнения и дебат между студентите по актуални теми от дневния ред на ЕП и ЕС. Участниците ще имат възможност лично да се срещнат и да разговарят с членове на Европейския парламент, участващи пряко в подготовката на решенията на ЕП, както и с експерти по европейски въпроси.
Програмата на състезанието можете да прочетете на интернет страницата на Информационното бюро на Европейския парламент в България:

www.europarl.bg


За контакти:
Информационно бюро на Европейския парламент за България


epsofia@europarl.europa.eu
: (02) 985 35 45

Интернет страница на Пресслужбата на ЕП
Информационно бюро на ЕП в България


Европейският парламент във Facebook

Европейският парламент в Туитър

Информационното бюро в България във Facebook


Каталог: bulgaria -> resource -> static -> files
files -> Отново национален победител за наградата „Карл Велики
files -> Програма за обмен за студенти по програма "Еразъм" (Чехия). За носител на трета награда бе обявен проектът "Заведи ме у дома с колело", документален филм от Унгария
files -> Турция — еп призова към помирение и предупреди срещу предприемане на груби мерки
files -> Валери Петров и Милен Врабевски — лауреати на Наградата за европейски гражданин на Европейския парламент за 2013 г


Поделитесь с Вашими друзьями:
База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2020
отнасят до администрацията

    Начална страница