"Супер Марио"Дата30.06.2024
Размер21.22 Kb.
#121519
марио

“Супер Марио”


Марио е измислен персонаж, в поредицата видео игри, създаден от японската компания “ Нинтендо”. Персонажът служи като талисман на компанията и взима участие в над 200 видео игри.
Марио е създаден от дизайнера на видео игри Шигеро Миамото в началото на 80-те. Измисленият герой представлява нисък и пълен италиански водопроводчик, който обитава Кралството на гъбите. Неговите приключения се въртят около спасяването на Принцеса Праскова от злодеят крал Купа Баузер. Има по-малък брат на име Луиджи.
Много добре позната игра от децата. Героят пребивава в различни жанрове: състезателни игри, парти игри, спортни игри , ролеви игри и образователни игри. По него са създадени телевизионни шоута, пълнометражен филм, комикси и различен вид стоки.
Отличителни белези в дизайна на Марио е грамадния нос, повлиян от западните анимации, и големите мустаци. Обличен в червен гащеризон и синя блуза, червена шапка . Големият нос и мустаци са създадени за да се предаде по-човешки вид на персонажа. В процеса на време и работа фигурата на Марио се подобрява: прибавени са сини очи, бели ръкавици, кафяви обувки, червено „М“ седящо в бял кръг отпред на шапката, и златни копчета на гащеризона.
Онлайн играта Супер Марио на няколко поколения е на разположение безплатно за тези, които искат да играят със смел водопроводчик и брат му Луиджи. Заедно те смело бродят гъби царство и унищожи месоядни цветя, гъби, и други опасни същества.

Детето, което играе се Супер Марио се въплъщава в неговия супер герой Марио е на 6 години, има за цел да премине през лабиринта, където трябва да е в готовността да отблъсне атаките на чудовища и да спаси живота на своята принцеса. Детето реагира на всяка една среща с чудовище, като вика с пълен глас и потреперва от вълнение в момента на срещата си с чудовище.


Всеизвестно е, Супер Марио в случая детето кара камион, пътува през световете и транспортира товари от едно мсто до друго.


Животът му винаги е пълен с магически моменти. Трябва да се бори за живота си, разчитайки само на собствените си сили. Опасности дебнат на всяка крачка.
С качването на пухкав облак, се носи нагоре или надолу. Ако не успее да се качи на облака детето отново вика с ядосан глас, че трябва да се върне от начало и да скача отново и отново, докато скочи на облака.

Играта е толкова завладяваща, че детето не откъсва погледа си дори за секунда от екрана. В една минута време, детето си сменя толкова много пути реакциите, че и на този, когото го гледа отстрани му става интересно. Говори с висок и нисък глас, смее се, накланя тялото си, когато кара камиона на Марио на страната, която взима завоя, смее се с пълен глас, защото играта привлича всички, без изключение!


Когато Марио трябва да скочи върху главите на враговете, отново вика с пълен глас и коментира " На ти, на ти- хайде сега те победих".
а, когато успее съз задачата си получава онети, като отново реагира " Суперр, спечелих, спечелих"
Марио спасява приятели.


Сподели с приятели:
©obuch.info 2024
отнасят до администрацията

    Начална страница