Св. Св. Кирил и Методий



Дата02.12.2017
Размер32.07 Kb.




ОТВОРЕНО ПИСМО

до Председателя на Общото събрание на В Т У

Великотърновски университет ”Св.Св. Кирил и Методий”
Господин Радослав Радев,

Като твой бивш университетски преподавател нямам никакви основания нито въз основа на твоята гражданска активност като последователно Председател на Общото събрание /ОС/ на ФФ, а сега и като Председател на ОС на ВТУ, нито като свидетел на твоето академично израстване да се обръщам към теб с учтивата форма „Вие” или пък да те зова с престижната академична титла „Професор”. За голямо мое съжаление те класирам сред моите педагогически ПРОВАЛИ, редом , да речем, с ДПС-депутата Лютви Местан.

Едва днес, 18 юли 2012 г., получих относително подробния Протокол № 7 от заседанието на Академичния съвет на ВТУ, състояло се на 2 юли 2012 г., в което единствено ти ме заплашваш със съдебен процес заради това, че те упрекнах за ПРЕСТЪПНОТО ТИ БЕЗДЕЙСТВИЕ като Председател на ОС на ФФ и като НЕДОСТОЕН СЕГАШЕН ПРЕДСЕДАТЕЛ на ОС на ВТУ. Такъв процес аз бих посрещнал с чиста съвест най-вече заради ТОТАЛНО БЛОКИРАНАТА от агент Оазис /г-н Анатолиев/ МЕДИЙНА СИТУАЦИЯ във Велико Търново.

П ъ р в о: Ти, без да обясниш за какво става дума, твърдиш нагло за мен пред АС: „Той е човек, коийто създава непрекъснато напрежение и ние всички сме били толерантни!” Истина е, съм писал съм два или три пъти остри изложения до Факултетния съвет на ФФ, но те НИКОГА не са били ПО ЛИЧНИ ДЕЛА и не съм просил никаква толерантност, а действия от Факултетния съвет на ФФ!

Изпращал съм гневно изложение по повод на РАЗФОРМИРОВАНЕТО БЕЗ АКАДЕМИЧНИ ОСНОВАНИЯ НА ЕДНА КАТЕДРА – „Обща и сравнителна литературна история”.

Изпращал съм бесен протест от НЕЗАКОННОТО ПРЕКЪСВАНЕ на трудовия договор на колегата ми, доц. Нинова, чрез ДИРИЖИРАНО „КОЛЕКТИВНО” ГЛАСУВАНЕ в катедра „Романистика”, в която, в разрез с всякакви академични норми, беше буквално ЗАКЛЕЩЕН от ДС-агент Олга /г –ца Събчева/ Колегиумът по Антична и западноевропейска литература.

Явявал съм се лично преди две години пред Факултетния съвет на ФФ за да изнеса, че декан Олга крие от Националната акредитационна комисия, че университетската дисциплина Западноевропейска литература е с ЕДНА ТРЕТА ЗАНИЖЕН ХОРАРИУМ спрямо държавните педагогически изисквания, стриктно съблюдавани в Софийския /СУ/ и Пловдивския /ПУ/ университет. А съответно Колегиумът по горепосочената дисцилина във ВТУ се състои от 2 /двама/ преподаватели, в СУ – 6 /шест / и в ПУ – 5 /пет/.

В т о р о: Излъгал си безсъвестно АС на ВТУ, вторият по върховенство орган в Университета, с фразата: „Един човек непрекъснато ни обижда, защото решението не е изгодно ЗА НЕГО /шрифт мой/!” ДЕКЛАРИРАМ: В нито едно от писанията ми, отправяни към Факултетния съвет на ФФ НЕ СЪМ ОТСТОЯВАЛ ЛИЧНИ КАУЗИ! Ти нагло лъжеш с интригантската нагласа на ДС-агентите Оазис и Олга!

Т р е т о: В края на твоето наистина озлобено изказване има фраза, която си остава неразбираема за мен в Протокол № 7: „ /Той/ Отива в сферата на отрицателния абсолютизъм!” Схванах тази фраза като оневиняване на „твоя брат” /Не зная по коя линия!?/ - агент Оазис, когото аз в Постскриптума изпратен до АС обявих за бледо копие на Луи ХІV, т.е. ти защитаваш в този случай ПОЗИТИВНИЯ ЗА ВТУ АБСОЛЮТИЗЪМ на агент Оазис!!!

Ч е т в ъ р т о: Ти наскоро беше произведен „Професор” с участието в научното жури на проф. Оазис, който преподава Методика на рисуването/предимно за учители от началния курс/. Зная, че ти беше доцент по Методика на преподаването на българската литература /за учители от горния курс на българските СОУ/. Зная също, че ти издаде с много благороден труд двутомна Енциклопедия за еротиката в българската култура. Не те зова „професор”, защото съм объркан в многото не особено близки научни полета, които експлоатираш – методика, рисуване, литература, еротика...Дай Боже, да ги упражняваш достойно!

П е т о: Работя във ВТУ от 1969 година и добре помня, че ТИ беше в близкия антураж на полковник Николай Димитров, ДС-офицерът, който много бохемски надзираваше и „съветваше” преподавателите във Великотърновския университет преди 10 ноември 1989 г. Помня, че ти участва в една зрелищна акция през 1985 или 1986 срещу стратегията на живковската БКП да се преименуват насилствено българските турци. Днес твоята тогавашна гражданска смелост звучи като достоен дисидентски подвиг. Аз ти пожелавам да се пребориш с кабинетните „подозрения”, които шетат из ФФ, че ти пост фактум си допуснал непоправим компромис с гражданската си съвест и затова днес на всеослушание обявяваш Ректора „Оазис” за „мой брат”. Рецептата е много проста: Подаваш лична молба до КОМИСИЯТА ПО РАЗКРИВАНЕ НА ДОСИЕТАТА В Р БЪЛГАРИЯ.

Този достоен граждански акт аз извърших още преди 10 – 15 години и сега през деня ЖИВЕЯ С ЧИСТА СЪВЕСТ и спя спокойно през нощта!



Това Отворено писмо ще оглася в моя личен блог, на приятелите ми във Фейсбук и в „независимите” местни медии във Велико Търново.
18 юли 2012 година Доц. д-р Гено Генов
Каталог: 214 -> pub
pub -> Оазис = азис ? Компаративно есе
pub -> Дс-стратегията за опростачване на нацията
214 -> Подходи за постигане на конкурентни предимства от управлението на продажбите гл ас д-р Надежда Димова
pub -> Към студентите-българисти във фф на вту
pub -> Последният мохикан на дс във фф портрет на един незаконен наследник
pub -> До печатните и електронните медии в република българия велико търново д е к л а р а ц и я
pub -> Разплитането на дс-корсета във в т у след излизането на Решение №2-16/14. 06. 2012 г


Поделитесь с Вашими друзьями:




База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2020
отнасят до администрацията

    Начална страница