Световна премиера мощен вариант на Opel Cascada със 147 кВт/200 к сДата21.03.2017
Размер51.79 Kb.
#17425

Пресинформация

Септември, 2013 година

Opel на 65-ия Международен автомобилен салон във Франкфурт
Световна премиера - мощен вариант на Opel Cascada със 147 кВт/200 к.с.


  • Нов изключително мощен 1.6-литров турбо двигател със система за директно впръскване на горивото и максимален въртящ момент дo 300 Нм

  • Чисто удоволствие от шофирането под открито небе и максимална скорост до 235 км/ч

  • Първокласни работни характеристики на двигателя и умерен разход на гориво

  • Световна премиера на изложението във Франкфурт през месец септември и старт на продажбите през есента на 2013 година

Рюселсхайм/Франкфурт. Максимална мощност 147 кВт/200 к.с., 300 Нютонметра максимален въртящ момент и 235 км/ч максимална скорост – изключително мощната версия от новото поколение турбо двигатели 1.6 SIDI turbo на марката Opel ще отбележи своята официална световна премиера в модела Opel Cascada на тазгодишното международно автомобилно изложение IAA във Франкфурт, което ще бъде отворено за масовата публика в периода 12 – 22 септември. Tова ще бъде първата демонстрация от страна на Opel на спортната версия на новия кабриолет от среден клас на компанията, която ще увенчае бензиновата гама на Cascada и ще се отличава в ролята си на флагман сред останалите варианти на модела по двете ясно видими ауспухови тръби. Двигателят е един от изцяло новоконструираните четирицилиндрови задвижващи агрегати на марката Opel със система SIDI (Spark Ignition Direct Injection – Искрово запалване, директно впръскване) за директно впръскване на гориво в цилиндрите и в този втори, нов вариант, бележи върховата стойност по отношение на мощността в 1,6-литровия клас агрегати на марката Opel. Новият двигател ще се присъедини към агрегата 1.6 SIDI turbo с 125 кВт/170 к.с., който вече бе представен в рамките на пазарната премиера на модела Cascada през пролетта. И двата нови двигателя са оторизирани без ограничения от производителя за употреба както на безоловни бензини с октаново число 98, така и на такива с октаново число 95.


“Изцяло новият, още по-мощен двигател 1.6 SIDI turbo с 200 к.с., който отбелязва своя официален дебют на изложението IAA, прави нашия кабриолет от среден клас Cascada извънредно привлекателно предложение за клиентите, търсещи открит автомобил. Новият върхов бензинов вариант в гамата разширява палитрата от двигатели на Cascada с истински шампион по отношение на максималните стойности на мощността и въртящия момент, като сега ние вече разполагаме с два много мощни двигателя на върха на нашата бензинова и дизелова гама – новия SIDI turbo с 200 к.с. и 300 Нм въртящ момент, както и дизеловия BiTurbo CDTI с неговите 195 к.с. и 400 Нм. По този начин моделът Cascada се превръща в рядка комбинация от високи динамични показатели и удоволствие от шофирането под открито небе”, споделя Мартин Фьоглер, главен инженер двигатели MGE в глобален мащаб.
Първокласни показатели – въртящ момент, мощност и работни характеристики на най-високо равнище
Новият агрегат 1.6 SIDI turbo с максимална мощност 147 кВт/200 к.с. осигурява не само 11 процента по-висока мощност, но и максимален въртящ момент в размер на 300 Нм с включена функция overboost – тази стойност е със 70 Нм по-висока от същия показател при сравнимия по основни параметри предходен 1,6-литров турбодвигател и бележи увеличение с не по-малко от 30 процента. В същото време новият двигател демонстрира литрова мощност в размер на 125 к.с., която е върхово постижение в неговия извънредно силно оспорван клас. Всичко това позволява на кабриолета от среден клас Cascada да постигне максимална скорост 235 км/ч и независимо от изключително високите показатели по отношение на мощността и динамиката, да ограничи средния разход на гориво до 6.7 литра на 100 км (158 гр/км CO2, предварителни данни от измервания, направени съобразно изискванията на европейската норма [EC] No 715/2007).
Сърцето на двигателя SIDI turbo е новият цилиндров блок, способен да издържи максимално налягане в цилиндрите до 130 бара. Блокът е отлят от сив чугун с алуминиев картер. За разлика oт версията с мощност 170 к.с., за двигателя с 200 к.с. е разработен различен вид бутало, а степента на сгъстяване е намалена от 10.5 на 9.5:1. Основна задача пред инженерите на Opel е било и постигането на оптимално съчетание между високата мощност с приятни работни характеристики на двигателя, допринасящи за извънредно високото равнище на комфорт за водача и пътниците. В тази насока те са направили многобройни стъпки към оптимизация на елементите от всмукателния и изпускателния тракт, вследствие на които водачът и пътниците могат да се насладят на тиха и мека работа на двигателя на празни обороти, приятен звук дори при висока скорост на движение, високи обороти и голямо натоварване на двигателя. Изключителната система на предното окачване HiPerStrut (High Performance Strut) подчертава допълнително тези изискани работни характеристики.
Новият задвижващ агрегат 1.6 SIDI turbo с максимална мощност 147 кВт/200 к.с. допълва гамата от двигатели на Cascada в ролята на най-мощен вариант и увеличава броя на предложенията в бензиновия раздел на двигателната гама на четири. В него новият мотор се присъединява към варианта 1.4 turbo, предлаган с мощности от 88 кВт/120 к.с. и 103 кВт/140 к.с., както и към 1.6-литровия бензинов агрегат със система за директно впръскване на гориво и максимална мощност 125 кВт/170 к.с. Дизеловата гама на свой ред включва 2.0-литровия турбоагрегат с максимална мощност 121 кВт/165 к.с. и версията 2.0 BiTurbo CDTI с мощност 143 кВт/195 к.с. И двата двигателя се отличават със среден разход на гориво от едва 5.2 литра на 100 километра пробег, а средното ниво на емисиите на CO2 възлиза на 138 гр/км и постига клас A за енергийна ефективност според класификацията на ЕС.
Новият бензинов двигател със система за директнио впръскване на горивото и максимална мощност 200 к.с. е част от продуктовата офанзива на марката Opel по отношение на моделната и двигателна гама. В рамките на пет години автомобилната компания представя на пазара общо 23 нови модела, а в периода до 2016 година Opel ще пусне в производство и три изцяло нови фамилии от двигатели и 13 нови задвижващи агрегата, с което ще обнови 80 процента от цялата си гама двигатели. Новите даунсайзинг агрегати 1.6 SIDI turbo се отличават преди всичко със своята висока енергийна плътност, съчетана с отлични работни характеристики и ниски показатели на разхода на гориво и количествата емисии на CO2. В същото време, компанията представи на пазара няколко изключително модерни механични и автоматични предавателни кутии. Моделът Cascada 1.6 SIDI turbo с максимална мощност 147 кВт/200 к.с. и шестстепенна механична трансмисия може да бъде поръчана от есента. Новият двигател отбелязва своя официален дебют в кабриолета от среден клас на автомобилното изложение IAA във Франкфурт и впоследствие ще бъде представен и в различни други модели на марката Opel.
За връзка:
Люба Ганчева

PR мениджър

тел +359 ( 0) 2 969 3051

Mobile: +359 (0) 88 831 8090

ljuba.gancheva@opel.com
Допълнителна информация и снимки можете да намерите в интернет на адрес media.opel.com


Opel Southeast Europe media.opel.com

Търговско представителство за БългарияКаталог: content -> Pages -> news
news -> Класическа Grand Prix звездите на 111-годишната история на Opel в света на моторните спортове
news -> Chevrolet ще покаже творението на младите дизайнери на изложението в Женева
news -> Пресинформация 29 септември, 2011 година Opel Ampera спечели международната награда ecobest
news -> Пресинформация 26 октомври, 2015 година Перфектен рали сезон за Opel
news -> Отборът adac opel Rallye Junior Team запазва водачеството си в шампионата erc
news -> Пресинформация 29 юни, 2015 година Тройна победа за Opel на рали Ypres
news -> Програма за развитие на нови таланти с ангажименти в областта на пистовите надпревари и рали-спорта
news -> Пресинформация 30 март, 2015 г


Сподели с приятели:
©obuch.info 2024
отнасят до администрацията

    Начална страница