Свързване на xm wiFi ip камераPdf просмотр
Дата11.05.2023
Размер484.21 Kb.
#117650
XMEye-manual
Свързани:
Solution Task 6.3 085452, Yasen


XM Eye е безплатно и лесно за боравене приложение за управление на IP камери марка XM през можилен телефон.
Приложението може да бъде свалено безплатно от Google Play или App Store или уебсайт : https://www.xmeye.net.
Ако сваляте приложението от https://www.xmeye.net процедурата е следната: в горния десен ъгъл ще видите форма за сваляне на приложението: App Download. От там се отварят два QR кода за сканиране- единия е за официалната версия на приложението (Official version) и пробна версия
(Trial version). Трябва да имате инсталиран QR скенер на телефона си предварително. При насочване на скенера към QR кода и засичане, приложението се инсталира.
След инсталиране на приложението следват следните стъпки:
Свързване на XM WiFi IP камера:
Свържете камерата със захранващия адаптер ( при някои модели може да не е включен в комплекта) и я включете към електрическата мрежа.


След това с помощта на кламер или друг подобен тънък предмет натиснете бутона "Reset" на камерата докато се ресетират фабричните настройки на устройството. При някои камери се чува съобщение " Restore Factory Settings" (Ристор фактори сетингс).
След около минута камерата ще зареди софтуера и ще бъде готова за конфигуриране на мрежата.
При някои камери се чува съобщение : Wait to be Configured.(Уейт то би конфигърд)
След това стартирайте приложението XMEye.Ако искате да достъпвате камерта през облачен сървър и да я гледате отдалечено , ще трябва да си направите регистрация (Register) с имейл адрес и 8 цифрена парола.Най-добре използвайте комбинация от букви и цифри. След като потвърдите имейл адреса си, за което ще трябва да верифицирате с GSM номер – със SMS ще получите код, който ще трябва да се въведе в рамките на 2 минути.
В долната част виждате полето Other ways login то ви дава възможност за достъп до устройството чрез Local Login (локален логин) - жълтата икона с формата на монитор долу в ляво.


След създаването на регистрацията или чрез влизане в програмата чрез локален логин в горния десен ъгъл ще видите иконка "+". При нейното натискане се отваря прозорец за конфигуриране на устройството.
Другия вариант за конфигуриране е чрез Quick Configuration (IOS) или WiFi Config ( Android ) . или
Ако изберете нея в първото поле трябва да се въведете името(SSID) на WI-FI мрежата, към която искате да закачите устройството.


Във второто поле се въвежда паролата за избрана WI-FI мрежа.
След натискане на бутон OK, приложението Ви пита дали искате да търсете камери произведени след 2015 година, с което се съгласявате и продължавате напред.
На следващия прозорец се показва радар и приложението започва да търси устройството. След малко устройството ще види приложението и ще започне да се конфигурира. При някои модели камери ще чуете: Connecting Please Wait (Конектинг. Плийз уейт.)
След това на радара ще се повяви зелена иконка. Това означава, че устройството е запаметило настройките на WI-FI и ще можете да ги промените само, ако го рестартирате. Натиснете върху зелената иконка и по този начин ще завършите конфигурацията.


Приложението само ще вземе сериен номер от устройството, а на Вас ви остава само да смените името му и да натиснете бутон OK.Логинът и паролата на устройството стоят по подразбиране като тях не ги променяте.
Като сте завършили успешно всички стъпки – в списъка на устройствата се появява новото устройство конфигурирано и готово за работа.


Ако някои от стъпките не съвпадат с това, което виждате на дисплея или не Ви се появява зелената иконка на устройството – изключете и включете захранването, рестартирайте устройството и повторете всичките стъпки още веднъж.
Свързване на жични XM IP камери и JUFENG DVR/NVR устройства:
Можете ръчно да добавите сериен номер или IP адрес на устройството като използвате функция
Manual Add.
Отваря ви се диалогов прозорец с няколко полета за попълване.


( IOS ) или
(Android)
-
В първото поле Device name се въвежда име на устройството, като това име си го измисляте
Вие.
-
Във второто поле Serial number се въвежда сериен номер на устройството или IP адрес.
Можете да използвате QR код , който можете да сканирате от инфо менюто на устройството .
-
Внимание: Ако се използва IP адрес се отбелязва квадратчето DDNS и се появява поле
“Port” – там се попълва порт 34567 по подразбиране.
-
В третото (или четвърто ако е отбелязано DDNS ) поле се въвежда логин (името с което се логвате) на устройството (при първото пускане и след рестарт е admin).
-
В четвъртото (пето) поле се въвежда парола на утройството. Устройства произведени преди 2019г. - при първото пускане и след фабричен ресет настройките е празно – не се пише нищо.
Устройства произведени след Март 2019г. изискват задължително парола, която трябва първо да се въведе в настройките при първоначлно пускане! Съответно се въвежда паролата, която е заведена в настройките на устройството.
-
Натискате OK и устройството се добавя в списъка на устройствата.
Като сте завършили успешно всички стъпки – в списъка на устройствата се появява новото устройство готово за работа:
Сподели с приятели:
©obuch.info 2023
отнасят до администрацията

    Начална страница