Сюжет на играта “save animals!”Дата29.08.2016
Размер35.13 Kb.
#7770


Сюжет на играта “SAVE ANIMALS!”
При влизане в играта, детето се среща с директора на резервата. Последният му възлага задача: издирване на животно. Преди минути е получен електронен сигнал за животно напуснало своя район на живеене. Предполага се, че животното е отвлечено. А може и да е напуснало само своя район или разменило чипа си с някое друго. При този случай детето търси две животни. В резервата всяко едно животно е маркирано със специален чип, чрез който може да се следи неговото местоположение в района на живеене. При напускане на този район чипа сигнализира за това.

Задачата на детето е да проследи похитителите(животното) и съобщи за местоположението им, преди да са напуснали района на резервата. Времето, с което то разполага, е малко. На детето се дава: карта със структурата на резервата, на която е показано ориентировачно района, в който е живяло животното; паспорт на животното с негова снимка, наименование, условията на живот и запис на негов звук. То трябва да си избере екипировка и да започне търсенето. Ако детето се забави и не предприеме стъпка за определен интервал от време се получава съобщение, че животното е напуснало района на резервата и търсенето му се предава на националната полиция. Ако избере грешна екипировка след преминаването на няколко страници се случва нещастие и то напуска играта.

При всяко влизане в играта животното, което ще се търси се избира по случаен начин от определен брой - 7. Някой от животните ще се търсят през нощта.

Екипировката се избира по групи. Предоставени са за избор 5 групи, като в две от тях са групирани елементи по случаен начин, т.е. те са грешни екипировки.

Озовавйки се в местността, където е живяло животното, детето трябва да се услуша и в зависимост от посоката от която чува звук, да тръгне по следите му.

Записа на звука се прави на лява и дясна пътечка. По този начин може да се симулира звук отляво и звук отдясно.

Вървейки по следите на животното и неговите похитители детето на някой страници не чува звука на животното, тъй като то се е отдалечило. Тогава то може да види за кратко време електронна карта с посоките на света, на която със светлинна индикация е отбелязано местоположението на животното и това на детето.

При всяко навлизане в нова страница детето попада в местност, от която на пръв поглед няма изход. Тогава пред него се появява животно, което живее в тази местност с въпроса: Искаш ли да ти помогна?. Ако детето се съгласи (чрез избор на бутон), животното казва: Добре, но ще ми отговориш на един въпрос, и задава въпрос свързан с някой негови характеристики. (по случаен избор всеки път се задава различен въпрос от определен набор) Отговорите се отчитат с избор от няколко възможности. Ако детето се затруднява може да намери информация за животното в електронния си бележник и тогава да му отговори. В електронния бележник информацията за животното е: латинско наименование на животното, вид, звуков файл, видео файл, отпечатък на следи, средно тегло, височина, продължителност на живот, отличителни белези, потомство, храна, условия на живот, защитено и брой екземпляри в света. При правилен отговор животното разкрива правилната пътечка, с която може да се излезе от местността и да се последва животното. При грешен разкрива всички пътечки, които извеждат от местността и детето трябва да избере по коя да тръгне. Тук то трябва да се съобрази с това което е видяло в картата. Някой от грешните пътечки водят до незавършени страници, обитавани от палово духче. То казва на детето, че на тази страница историята не е завършена и то може да реши как да направи това. Ако детето желае паловото духче му обеснява как се сглобява страничка от играта и какви елементи се разполагат на нея.

Ако детето не желае животното да му помогне, то може да се върне назад и по друт път да потърси изход. Но при този вариант като преминава няколко страници то се връща в някоя от предишните и пак се среща с животно.

На някой страници детето чува въпрос на животното, но не го вижда. Тогава то трябва да извади лупата, за да разгледа буболечката или насекомото, което е срещнало.

При търсенето на всяко конкретно животно детето се среща с определен набор от животни. Възможно е някой от тях да се повтарят.

Една част от резервата е воден басейн със солена вода. В него търсенето на животни става само по карта, без участието на звук. Единственото нещо, което може да чуе на места са мехурчета от извори. Ориентирането става по посоките СЕВЕР, ИЗТОК, ЗАПАД, ЮГ и топли, студени течения.

При намиране на търсенето животно детето вика помощници за неговото спасяване от похитителите. Директорът на резервата му изказва благодарност и връчва почетна грамота “СПАСИТЕЛ НА ЖИВОТНИ” и му предлага да разшири резервата със нови животни и райони.
Списък на животните, които живеят в резервата:

Tropical animals

American alligator

Common boa constrictor

Chimpanzee

Tasmanian devil

Eastern gray kangaroo

Green iguana

Jaguar

Milky storkGreen and black poison arrow frog

Scarlet macaw

Slow loris

True two-toed sloth

Common wombat

Malayan tapir

Pygmy hippopotamus

Single-wattled cassowray

Queensland koala

Sumatran rhinoceros

Emu

ToucanInsects

Ants

Spider


Beetle

Mosquito


Butterfly

Wasp


Cricket

Scorpion


Fly

Centipede

Hornet

DragonflyHoneybee

Praying mantis

Firefly or fire bug

Locust or grass hopper

Lady bird

LadybugSea

Octopus

Lobster


Shrimp

Shark


Whale

Turbot


Crab

Dolphin


Starfish

Eel


Mackerel

Sea horse

Saw fish

Herring


Medusa or jelly fish

Logger headGreen turtle

Сподели с приятели:
©obuch.info 2024
отнасят до администрацията

    Начална страница