Съюзът на юристите в България в сътрудничество с Китайската правна асоциацияДата08.06.2018
Размер16.44 Kb.
Съюзът на юристите в България в сътрудничество

с Китайската правна асоциация


Меморандум за сътрудничество подписаха на 29 май 2007 г. Съюзът на юристите в България (СЮБ) и Китайската правна асоциация (КПА).

По инициатива на Китайската асоциация през май в страната ни гостува тяхна делегация, водена от председателя на Асоциацията г-н Хан Жубин - бивш главен прокурор на Китайската Народна Република. Делегацията се срещна с тогавашния министър на правосъдието проф. Георги Петканов, с председателя на Върховния административен съд г-н Константин Пенчев, със зам.-председателя на Върховния касационен съд г-н Румен Ненков, с главния прокурор г-н Борис Велчев.

Среща с китайските юристи имаше и председателят на СЮБ и конституционен съдия Владислав Славов. На срещата в сградата на Съюза присъства посланикът на Китай у нас г-н Юй Джънци, председателят на Асоциацията г-н Хан Жубин, главният секретар и генерален директор на международния департамент на КПА г-н Гу Жаомин, директорът на отдела за двустранен обмен г-н Ванг Вей и председателите на дружествата на провинция Гуангдонг г-н Ванг Юн и на Шанхай – г-н Шен Гуоминг.

Съюзът на юристите в България от своя страна бе представен освен от неговия председател – г-н Владислав Славов, и от заместникът му - адвокат Йосиф Герон, от главния секретар на СЮБ г-жа Миглена Тачева и от членовете на Централния съвет - проф. Снежана Начева, председателя на Софийския районен съд Иван Колев и адвокат Маньо Манев.

Председателите на българската и китайската правни неправителствени организации подписаха Меморандум за сътрудничество. Меморандумът е израз на целите и общите интереси на двете организации за разширяване на сътрудничеството, за повишаване ролята и престижа на юристите, за развитието на гражданското общество и изграждането на единно юридическо пространство, отговарящо на изискванията на демокрацията и устойчивия правов ред, както и за укрепване на мира и взаимното разбирателство между народите.

За осъществяването на тези цели двете правни сдружения взаимно ще се информират за дейността си, техни представители ще участват в конференции и прояви на всяка от организациаите, ще публикуват свои материали в изданията си, ще се информират съответно за международни правни конференции и за членство в международни правни организации, взаимно ще договарят общи форми за повишаване на квалификацията на членовете си и ще работят за повишаване на общите юридически ценности.Снимка:........................

Поделитесь с Вашими друзьями:


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2019
отнасят до администрацията

    Начална страница