Създаване и публикуване на сайт в интернетДата18.01.2017
Размер182.89 Kb.
#12985
Създаване и публикуване на сайт в интернет

Процесът на създаване и публикуване на сайт се състои от следните етапи:1)Избор на домейн име за сайта.

Домейн име накратко е адреса на Вашия сайт, който трябва да регистирате при компании, наречени регистратори (наричани понякога и регистрари). Трябва да направите избор на домейн име за сайта си още преди да започнете да изграждате страниците на сайта - всеки ден се регистрират огромен брой имена и ако се забавите твърде много, рискувате да останете с твърде ограничен избор за домейн име на сайта си.

Повече за домейн имената можете да прочетете в статията Избор на домейн име, а списък с някои от по-често използваните регистратори има в статията Регистратори и хостинг компании

2) Създаване на страниците на сайта като HTML документи.

Интернет страниците се създават във формата на HTML документи. Дори и да използвате някой от по-новите формати на HTML - XHTML, DHTML или да искате за сайта си динамични страници, създадени с .NET или PHP, в основата си всички страници са HTML документи. Повече за това какъв избор имате при създаване на страници за сайта си можете да научите от статията Създаване на уеб страници. Накратко възможностите са следните: • писане на HTML код с помощта на текстов редактор като обикновения Notepad или по-специализирания и с далеч по-добри възможности Notepad++;

 • ползване услугите на WYSIWYG (What You See Is What You Get - каквото виждаш е каквото получаваш) програми като Kompozer, които освен текстов редактор предлагат ползване на графичен интерфейс за създаване на страници;

 • създаване на страници с помощта на CMS (Content Management Systems - системи за управление на съдържанието). Използването на CMS не изисква познания по HTML и е може би най-бързия начин да създадете многофункционален сайт. Повече за CMS можете да научите от статията Как да си направим сайт без програмиране. На сайта е поместено и Джумла ръководство, което ще Ви помогне да изградите сайта си с Джумла - една от най-популярните CMS.

3) Създаване на акаунт в подходяща хостинг компания

За да са видими от интернет, страниците на сайта Ви трябва да се намират на сървър - специализиран компютър, който съхранява интернет страници. Сървърът има задачата да изпрати нужната информация, когато към него е изпратена заявка за някоя страница. Поради високата натовареност, на която трябва да издържат сървърите, цената им никак не е ниска, но закупуването на сървър не е необходимо.

Редица фирми, наричани хостинг компании, предлагат сървъри под наем за цени, започващи от 1-2 лева на месец (има и компании, които предлагат безплатни хостинг планове).Тези хостинг компании разполагат с мощни сървър компютри, много бърза и надеждна интернет връзка и компютърни програми, които улесняват публикуването и поддръжката на сайтове. Няколко съвета за избор на хостинг компания можете да прочетете в статията Избор на хостинг компания, а списък с някои по-известни хостинг компании, включително и такива, предлагащи безплатен хостинг, е поместен в Регистратори и хостинг компании.

4) Качване страниците на сайта на наетия сървър.

След като сте получили акаунт от хостинг компания, трябва да разположите създадените като HTML документи интернет страници на сайта си в указаната папка (public_html или нещо подобно) на наетия сървър.

За пренос на файлове в интернет обикновено се използва т.нар. ftp програма (file transfer protocol - протокол за пренос на файлове). Хостинг компанията почти със сигурност ще Ви предложи да ползвате ftp програма, но такава не винаги има добри възможности. За щастие в интернет има много добри ftp програми, които можете да си инсталирате безплатно. Една добра ftp програма е FileZilla

5) Регистрация на сайта в интернет търсачки

Тази стъпка не е задължителна за съществуването на интернет сайта Ви. Ако искате обаче сайта Ви да е достъпен при търсене в интернет търсачки като Google, Yahoo! и т.н., ще трябва да направите регистрация на сайта си към тези търсачки. Как да направите това е описано в статията Регистрация на сайт в търсачки и директории.Ето още веднъж накратко стъпките за публикуване на сайт в интернет:

 1. Регистриране на собствено домейн име.

 2. Написване на уеб страниците.

 3. Наемане на сървър от хостинг компания.

 4. Качване на уеб страниците на сървъра.

 5. Регистрация на сайта в търсачки и директории


Избор на хостинг компания и хостинг план


Изборът на хостинг компания и хостинг план за Вашия сайт значително ще повлияе функционирането му и съответно трябва да подходите с внимание към този въпрос. Броят на хостинг компаниите непрекъснато расте и проверяването на всички предлагани възможности не е лека задача, но ако имате предвид следните няколко фактора ще се ориентирате сравнително бързо.

Функционалност


Повечето модерни приложения зависят от използването на бази данни като MySQL и PostgreSQL и програмни езици за тяхното управление като PHP и Perl. Особено ако смятате да създавате сайта си с CMS, системи за управление на съдържанието (като Joomla! или Drupal) трябва да се убедите, че хостинг компанията предлага възможност за използване на MySQL и PHP, като добре ще бъде да проверите и поддържаните версии.

Платформа


Сървърите на различни платформи стават все по-съвместими, но има случаи когато Apache сървър не може да се използва за сайтове, създадени с .NET системата на Windows (които работят по принцип на IIS ундоуски сървъри) и обратно - програми за Apache не работят на IIS сървъри. Преди да направите своя избор на хостинг план, убедете се, че сте избрали правилната платформа.

Ресурси


Обикновено хостинг компаниите предлагат няколко вида пакет услуги, различаващи се по отпуснато място на твърдия диск, месечен трафик на данни, брой на бази данни, които може да създавате - фактори които определят колко голям и колко популярен сайт можете да сложите в акаунта си без да се притеснявате, че посетителите му ще бъдат накарани да чакат твърде дълго за зареждането му.

Какво всъщност означава "неограничен"?


"Ограничените" хостинг планове задават горна граница за месечен трафик на данни. Ако тази квота бъде надхвърлена, се заплаща допълнително за всеки мегабайт в повече. Може би ще срещнете компании, предлагащи "неограничен" трафик. Като всяко нещо от реалния живот обаче, и възможностите на компютрите да доставят информация не може да бъдат неограничени. "Неограничен" трафик означава всъщност, че няма да ви се наложи да плащате допълнително ако сайтът Ви се окаже по-популярен, отколкото сте предвиждали. Но няма никаква гаранция, че сървърът ще изпълни бързо и докрай всички заявки за сайта Ви, които получи. Зареждането на страниците на един сайт зависи не само от интернет връзката, но и от скоростта, с която сървъра обработва заявката. Ако ползвате споделен сървър, то ресурсите му се поделят от всички потребители, които са хоствали сайтовете си на него. Имайте предвид тази обратна страна на медала, когато разглеждате "неограничен" хостинг план.

Можете да добиете представа как биха се зареждали страниците на сайта Ви ако посетите някои от вече хостваните сайтове. Хостинг компаниите обикновено слагат списък с клиентите си на главната страница на сайта си, в папка "портфолио" или "клиенти".


Разходи


Цените на хостинг услугите непрекъснато спадат и сега можете да намерите добри планове за малки сайтове за по 3-4 лева на месец.

Но ако бюджетът Ви е силно ограничен, може би ще се ориентирате към някоя хостинг компания, предлагаща безплатен хостинг. Ако се спрете на този вариант, имайте предвид, че "безплатен обяд" рядко съществува и подобни компании може би ще покрият разходите по поддръжка на безплатния Ви акаунт с разполагане на задължителни реклами на страниците на сайта Ви.

Освен това, с безплатен хостинг често не можете да ползвате собствено домейн име и сайтът Ви ще бъде представян като поддомейн на самата хостинг компания. За блогове това може би не е проблем, но за сериозен сайт, особено занимаващ се с търговия, това е недопустимо. Клиентите Ви едва ли биха се отнесли с доверие към сайт с подобно име.

Още едно често ограничение на безплатните сайтове е невъзможността да се използват бази данни и съответно CMS системи и изобщо всяко приложение, което зависи от използване на бази данни - безплатните хостинг компании просто нямат сметка да натоварват сървърите си допълнитено.

Изброените дотук недостатъци на безплатния хостинг не винаги вървят заедно и с малко повече упорство може би ще намерите добър безплатен хостинг план, който да отговори на изискванията Ви. В статията Регистратори и хостинг компании има списък с хостинг компании, които предлагат доста приемливи безплатни планове.

Поддръжка


При работата със сайта си почти неминуемо ще се сблъскате с някой технически проблем. Уверете се, че хостинг компанията предлага компетента техническа поддръжка - това може да ви спести много главоболия. Един начин да направите това е да попитате за мнение някой от клиентите на хостинг компанията (изберете си сайт, сходен по структура с вашия от портфолиото на хоста).

Можете лесно да откриете голям брой хостинг компании в интернет като зададете търсене в Google примерно "хостинг България". За списък с някои от по-големите хостинг компании и регистратори у нас, прочетете Регистратори и хостинг компании.Регистрация на сайт в търсачки и директории

Регистрация на сайт в интернет търсачки

Ако искате сайтът Ви да бъде откриваем, когато потребители правят търсене по ключови думи в интернет търсачки като Google, Yahoo! и т.н., трябва да регистрирате сайта си в съответните търсачки. Преди да направите това обаче, добра идея е да оптимизирате сайта си за търсачки с т.нар. SEO оптимизация.

Когато решите, че сайтът Ви е оптимизиран, съобщете на търсачките за неговото съществуване - можете да подадете заявка индивидуално към всяка от интернет тръсачките. Ето списък с хипервръзки към адресите за регистрация в някои от най-големите търсачки:


 • Google

 • Yahoo

 • Bing

Google предлагат услуга webmaster tools, с която можете да управлявате и следите процеса на индексиране на страниците си. Чрез тези инструменти например можете да укажете къде се намира файла sitemap.xml за по-бързо индексиране на страниците на сайта, да видите кои са най-честите заявки за сайта Ви по ключови думи или да подадете молба за повторно включване на сайта в индекса, ако по някава причина бъдете изключени.

Голяма част от информацията, която изискват търсачките при регистрация на сайт, е еднаква за различните търсачки. Това позволява автоматизирането на процеса и едновременно регистриране в голям брой търсачки. В интернет можете да намерите голям брой подобни инструменти, но ето един от по-известните:selfpromotion.com

Сайтът предлага 4 седмична безплатна регистрация на акаунт, чрез който можете да подадете автоматична молба за регистрация към повече от 70 от най-значимите търсачки. Ако искате да запазите акаунта си, ще трябва да платите известна сума - толкова, колкото решите че си заслужават предлаганите услуги. Selfpromotion предлага и доста подробен анализ на SEO оптимизацията - факторите за добро класиране на сайт от интернет търсачки.

Пишете по блогове за сайта си - така ще привлечете още посетители, а като добавка имате добър шанс сайта Ви да бъде индексиран и от търсачки, за които не сте подавали молба за регистрация. Причината е, че много от търсачките често посещават блоговете, където информацията често се обновява, и откритите на блога хипервръзки към сайтове се проверяват и добавят към списъка за индексиране.Регистрация в директории

Включването на сайта Ви в популярни директории е един от най-сигурните начини да осигурите посетители за сайта си. Още едно предимство на директориите е натрупването на входящи хипервръзки към сайта - основно изискване за добро класиране от търсачките.

Много от директориите имат някои основни изисквания за добавяне на сайт - страниците да са завършени, да няма неработещи хипервръзки, да няма страници с неподходящо съдържание - напр. подтикващо към насилие, противоречащо на законите на страната или морално неприемливо и пр.

Често добавянето на сайтове е безплатно, но повечето директории предлагат и платено включване, което осигурява по-добра видимост на сайта. Предлагам Ви списък с някои популярни директории с кратко описание и хипервръзка към страницата за добавяне на сайт: • DMOZ е една от най-авторитетните директории и включването на сайта Ви в нея автоматично означава включването на сайта Ви в ред търсачки, които работят съвместно с DMOZ.

Всеки сайт се преглежда от няколко редактора преди да получи одобрение. Поради огромният наплив от кандидатури и факта, че редакторите работят на доброволни начала, процесът на обработка на заявките за включване на сайта е пословично бавен - добавянето на сайта Ви може да отнеме месеци. Въпреки това, престижът който носи добавянето на сайта в DMOZ в повечето случаи си заслужава усилията и търпението.

 • SVEJO - една от най-големите бълграски директории, която се управлява изцяло от потребителите, които добавят нови сайтове и определят класацията им с гласуването си за тях

 • Lubimi.com - "социална мрежа за споделяне на любимите препратки" по думите на самия сайт.

 • Гювеч - указател на български сайтове, който е същевременно и портал с новини. Работи съвместно със Svejo. Можете да добавите безплатно сайта си ("Добави сайт") или да осигурите по-добра видимост на сайта с платената услуга "Добави VIP"

 • Dir.bg - също много популярен портал с каталог на български сайтове.

 • All.BG - това е всъщност портал, който освен директория със сайтове предлага и новини. За да добавите сайт, влезте в категорията, която смятате за подходяща за сайта си и от там изберете "добави сайт" от главното меню.

 • BGtop.net - класация на български сайтове. За да бъде добавен сайт, той задължително трябва да има вариант на български език. Интересна особеност на класацията е нулирането на гласовете за всички сайтове всеки месец. Така всеки новодобавен сайт има възможност за равен старт с останалите сайтове от категорията си.

 • Yes.bg - каталог с актуалните бълграски сайтове. Можете да регистрирате сайта си както на български, така и на руски и английски, но само в една категория.

 • Dao.bg - тази социална мрежа е специализирана за интернет - SEO, дизайн, интернет реклама и т.н. Включването на сайт изисква предварителна регистрация, която е безплатна.

 • Idg.bg - посветен на информационните технологии, компютри, софтуер и интернет портал. Директорията включва български и чуждестранни сайтове

 • Nasoki.com - портал с директория на български сайтове, в която можете да създавате свои категории за включване на сайт

 • Българска директория - директория с подбор на качествени сайтове от България

 • OnlineCategory.Com - Deep Link уеб директория, т.е. можете да добавите към директорията освен началната си страница и някоя от вътрешните страници на сайта си. Този т.нар. deep linking подход придава по-голяма тежест на сайта пред интернет търсачките. Формата за регистрация позволява много детайлно описание на сайта, както и добавяне на рекламни страници.

 • AddBg.com : Уеб Директория - Една съвсем нова директория за български сайтове, в която вече има регистрирани близо 3000 сайта.

 • БГ Директория

 • Уеб директория - по думите на самия сайт, "Свободна уеб директория с избрани полезни български сайтове". Адмнистрацията е много коректна и бързо ще получите отговор на кандидатурата си за включване. Правилата за приемане на сайт са доста стриктни и добавените сайтове не са много, но това облагодетелства както читателите (понеже могат да избират само между по-качествени сайтове), така и авторите на сайтове (понеже ги поощрява да създават по-качетвено съдържание за сайтовете си - в крайна сметка именно смисленото и ползено съдържание определя успеха на един сайт).

Следват няколко англоезични директории. Изискването за включване на сайт към тях е сайтът да е написан на английски или поне да има версия на английски.

 • Tsection Web Directory

 • Free web directory

 • Free Web Directory - директорията предлага както безплатно, така и платено включване на сайтове.

 • Directory World - Включването тук е безплатно ако предоставите на сайта си обратна хипервръзка към директорията.

Можете да подадете и заявка за включване към няколко български социални мрежи автоматично от сайта BgSocialMarker.com

Писане на статии

Още един интересен начин за популяризиране на сайта Ви предствлява написването на статия на тема, близка до съдържанието на сайта, в която да включите препратка към него. Няколко български сайта са специализирани в публикуване на качествени статии и позволяват включването на препратки към сайтове: • http://statii.net/ - Директория за статии


Популяризиране на сайт - SEO оптимизация


Един от основните фактори за популяризиране на един интернет сайт и привличане на повече посетители е т.нар. SEO оптимизация. SEO оптимизация, Search Engine Optimization, представлява набор от похвати, чиято цел е добро класиране на сайт в страницата с резултати при търсене по ключови думи в интернет търсачка.

Потребителите в интернет най-често попадат на даден сайт като следват хипервръзки, предложени от интернет търсачки като Google, Yahoo! или MSN Search (понастоящем Bing). Колкото по-добра е SEO оптимизацията за един сайт, толкова по-добро ще е неговото класиране в списъците на търсачките и съответно повече ще бъдат неговите посетители.

Много хора разчитат за популяризирането на сайта си на професионална SEO оптимизация, която между другото е доста доходоносен бизнес. Можете обаче да постигнете добро класиране на сайта си и безплатно, следвайки публично известните основни фактори за SEO оптимизране, описани в тази статия. Допълнително са описани някои некоректни похвати от SEO оптимизирането (т. нар. black hat SEO), които е по-добре да избягвате.

Интернет търсачките използват голям брой фактори за определяне значимостта на една интернет страница. Твърди се, че Google например използват над 200 критерии при оценката на сайтове. Много от тези критерии са фирмена тайна, но основните от тях са известни. Като за начало, ето списък с въпроси, които ще Ви ориентират какви са основните фактори в SEO оптимизирането, а подробности по всеки от тези основни критерии за добро класиране на сайта Ви следват по-долу. • Имате ли заглавие за страницата (title) и съдържа ли то една или повече от ключовите думи за страницата?

 • Написали ли сте кратко и ясно какво е съдържанието на страницата в meta думата description?

 • Подбрали ли сте правилните ключови думи и фрази (meta дума keywords) и колко често се срещат те на страницата?

 • Ако сте добавили снимки, имат ли те alt описание и съдържа ли то ключови думи?

 • Съдържат ли първите няколко реда на страницата Ви ключовите думи?

 • Има ли хипервръзки към страницата от други страници на сайта?

 • Има ли хипервръзки към страницата от други сайтове?

 • Колко популярни са сайтовете, които са сложили хипервръзки към страницата?

 • Имате ли карта на сайта, предназначена за роботи (sitemap.xml)?

 • Използвате ли някоя от некоректните техники за SEO оптимизация (black hat SEO)?

  • Има ли на страницата хипервръзки към т.нар. ферми за хипервръзки (link farms)?

  • Има ли на страницата скрит текст или многократно повторение на едни и същи думи?

  • Използвате ли автоматично пренасочване към друга страница само за роботи?

Сега ще разгледаме подробно всеки един от споменатите основни фактори на SEO оптимизацията.

Подходящо написани title и description


Търсачките обръщат особено внимание на meta думите title и description в опита си да определят за какво се отнася дадената страница. За да им помогнете, за всяка страница напишете смислени, съответстващи на темата на страницата заглавие (title) и съдържание (description) в head частта на HTML кода. Обърнете внимание, че ако използвате WYSIWYG HTML редактор от рода на Kompozer и оставите празно полето за title, заглавието (title) ще се попълни автоматично с първия ред на страницата Ви, а това не винаги е най-добрия вариант. Желателно е както в title, така и в description да включите основните ключови думи (keywords) за страницата.

Ключови думи keywords


Ключовите думи (meta keywords), които сте указали, се използват от интернет търсачките при определяне значимостта на страницата Ви за търсене по ключови думи. Колкото по-точно е съответствието между ключовите думи на страницата Ви и ключовите думи, по които е задал търсене един потребител, толкова по-напред се класира страницата Ви в списъка с резултати и толкова по-вероятно е именно Вашият сайт да бъде посетен.

Ключовите думи keywords се указват в head частта на HTML документа:


 
На мястото на дума1,2,3 сложете своите ключови думи. Препоръчва се броят им да е около 5, а честотата на използването им в тялото на страницата - около 5%. 

За да се ориентирате какви думи са най-често използвани на дадена страница от сайта ви, дали зададеното от вас заглавие (title) и описание (contnent) отговарят на съдържанието, използвайте безплатния анализтор на www.submitexpress.com


Алтернативен текст за изображения alt


Постарайте се да сложите подходящо alt обяснение (алтернативно име) за снимките, които сте сложили на страницата си. Индексиращите програми на интернет търсачките не разчитат изображения, но се справят чудесно с текст, какъвто е alt обяснението за снимки. По възможност използвайте някоя от ключовите си думи за alt - това допълнително ще увеличи гъстотата на ключовите Ви думи.

Структура на страницата


Програмите-роботи на търсачките дават по-голяма тежест на съдържание, което се появява в началото на страницата. Именно затова е препоръчително първите няколко реда на страницата да включват ключовите думи.

За роботите обаче интернет страницата започва с head частта на HTML документа. Ако там сте включили например дълъг списък с CSS или JavaScript команди, същинското съдържание на страницата ще изглежда значително отместено от началото за търсачките и страницата може да получи много по-ниска оценка, отколкото заслужава. За да избегнете този проблем, изнесете използвания CSS и JavaScript код в отделни файлове и сложете само хипервръзка към тях в head частта на страницата.

По същата причина много специалисти по SEO оптимизация съветват избягването на Flash анимации, особено в началото на интернет страницата. Flash файловете използват специфичен начин за представяне на информацията, която съдържат, и в голямата си част са неразбираеми за търсачките.

Хипервръзки


Значимостта на една страница зависи от броя и качеството на страниците, които поместват хипервръзка към нея. В това число, макар и с по-малка тежест, се включват и хипервръзки от други страници на собствения Ви сайт - постарайте се да има поне една такава хипервръзка за всяка от страниците. Добрата взаимосвързаност на страниците на сайта също така подпомага търсачките в индексирането на сайта Ви.

Избягвайте да слагате повече от 100 хипервръзки на една страница. Повечето търсачки не се справят добре със следването на хипервръзки и индексирането на страниците при наличие на твърде много хипервръзки.

При именуване на хипервръзки към страницата от други страници на сайта Ви, използвайте смислени думи, по възможност свързани със съдържанието на страницата и включващи една или повече ключови думи и избягвайте нищо не значещото извън контекст "кликнете тук".

Опитайте се да получите хипервръзки към Вашия сайт от авторитетни, утвърдени сайтове в същата или сродна с темата на сайта Ви област. Обърнете внимание, че от значение е и качеството (не само ранга на сайта, който слага хипервръзка към Вас, но и доколко тематиките ви са близки), а не само количеството на връзките.

В тази връзка, избягвайте включване на реципрочни хипервръзки към т.нар. link famrs, ферми за линкове (сайтове състоящи се основно от препратки към други сайтове). Търсачките ще понижат значимостта на страниците Ви, а може и направо да изпаднете от списъците им.

Индексиране на страницата - указание за роботи


Търсачките по подразбиране индексират интернет страници и следват хипервръзките, които намерят там в търсене на нови страници за индексиране. Това означава, че по принцип няма нужда да разрешавате на търсачките да индексират страниците на сайта Ви. Ако все пак държите да го направите, включете в head следния текст:

За да укажете на търсачките да следват хипервръзките на страницата към други страници на Вашия сайт, добавете follow:
Карта на сайта за роботи - sitemap.xml


Създайте карта на сайта си за роботи - файл, наречен sitemap.xml. Ако сайтът Ви е голям или има трудно достъпни страници, sitemap.xml е най-добрия начин да осигурите индексиране на всички страници от търсачките. Повече по темата прочетете в статията Карта на сайт за роботи - sitemap.xml.

Няколко примера за некоректна SEO оптимизация


Потърсете из интернет и ще видите много и разнообразни съвети за SEO оптимизация, но някои от тях може да ви донесат повече вреда, откокото полза.

Когато интернет търсачките са били в началото на развитието си, пресметливи уеб дизайнери са намирали много (откровено казано подли) начини да ги заблудят и да класират страниците си като много значими без съдържанието им да е нещо кой знае какво. Подобни практики се наричат "black hat SEO" и е твърде препоръчително да ги избягвате. Споменавам някои от "черните СЕО" само с пожелание да не прибягвате до тях - както по морални причини, така и заради неизбежното наказание, което следва от страна на търсачките. • пренасочване на търсачките към едни, а хората потребители - към други страници (URL cloaking);

 • слагане на хипервръзки с размер един пиксел (невидими за хората, но напълно валидни за търсачките);

 • записване на могобройни, често използвани от потребителите ключови думи, нямащи обаче нищо общо с реалното съдържание на страниците.

 • като подобрение на горната техника - използване на скрит текст или на бял текст на бял фон - отново невидим за хората, но забелязван от търсачките. Целта е да се увеличи гъстотата на ключови думи, без при това страницата да изглежда безобразно за посетителите хора.

 • вече споменатото използване на реципрочни хипервръзки с link farms;

Тези практики целят експлоатиране на някои от механизимите, използвани от търсачките при определяне значимостта на една страница като напр. честота на ключовите думи и брой на входящите хипервръзки. Имайте предвид, че търсачките (особено Google) вече имат разбработени механизми за справяне с "black hat SEO" и всеки, решил да се възползва от тях, рискува да попадне в черния списък и сайта му да изпадне изобщо от списъка на търсачките.

Сметката е проста - в Google работят хиляди от най-добрите инженери на планетата - каква е вероятността да бъдат надхитрени? И дори някой "black hat SEO" трик да успее, почти със сигурност не след дълго ще бъде намерен начин да му се противостои. Всеки успех в популяризирането на сайта, основан на "black hat SEO" е само временен и лесно може да се превърне в провал. Единствено придържането към добрите практики на SEO оптимизирането гарантират трайни резултати за добро класиране на сайта Ви.

SEO оптимизирането не е статичен процес - работата на търсачките често се променя и това изисква съответна адаптация към новите условия. Един много добър сайт, посветен на най-новите тенденции в SEO оптимизирането е http://searchenginewatch.com/.

След всичко изписано до тук за SEO оптимизирането, интересно и полезно съдържание на страниците си остава най-добрата инвестиция, която можете да направите за развитието на сайта си. Дори и да не използвате всички трикове от SEO оптимизацията, ако сте направили нещо стойностно, то рано или късно ще бъде оценено. Все пак, нали точно това очакваме при търсене в Google - на първа страница да бъдат най-добрите страници. Пожелавам Ви Вашият сайт да получи засужено висока оценка от всички посетители - хора и търсачки!

Каталог: Documents
Documents -> Български футболен съюз п р а в и л н и к за статута на футболистите
Documents -> Изготвяне на Технически инвестиционен проект и извършване на строително-ремонтни работи /инженеринг/ на стадион “Плевен”
Documents -> П р а в и л а за организиране и провеждане на ученическите игри през учебната 2013/2014 година софия, 2013 г
Documents -> К о н с п е к т по дисциплината “Обща и неорганична химия” за студентите от І–ви курс специалност “Фармация” Обща химия
Documents -> Издадени решения за преценяване на необходимостта от овос в риосв гр. Шумен през 2007 г
Documents -> За сведение на родителите, които ще заплащат таксите по банков път цдг” Червената шапчица”
Documents -> Стъпки за проверка в регистър гаранции 2016г. Начална страница на сайта на ауер електронни услуги
Documents -> Общи въпроси и отговори, свързани с държавните/минималните помощи Какво е „държавна помощ”


Сподели с приятели:
©obuch.info 2024
отнасят до администрацията

    Начална страница