Създаване на услуга съдържание Увод Вид на въвежданата услугаДата08.05.2018
Размер68.04 Kb.
#68763СЪЗДАВАНЕ НА УСЛУГА
Съдържание 1. Увод

 2. Вид на въвежданата услуга

 3. Цена на услугата

 4. Дистрибуция

 5. Комуникация

 6. Физическа среда

 7. Участници


Увод

Настоящият проект има за цел да създаде представа за начина на създаване на една услуга, за етапите на проектирането на услугата и начините за предлагането и на пазара.

Проектът представя идея за нова услуга която да задоволи максимално потребителските нужди.

Съществуват няколко схващания за понятието услуга:

Според Кристофър Лъвлок услугата е: „ Бизнес дейност, която създава стойност и осигурява полезност за потребителите в определено време и на определено място в резултат на предизвикана, желана промяна в полза на получателя на услугата”
Вид на услугата
Фирма„DENIRA” извършва кетъринг услуги за всякакви случаи.Нашата фирма ще се погрижи вашето парти да е истинска приказка.Пакетът услуги който компанията предлага е наречен „party maker”.Ние ще се погрижим за храната,украсата,музиката и всичко необходимо за да се почувствате истински щастливи на вашият празник..

Фирмата ни разполага с богато разнообразие от услуги.

Можем да ви бъдем полезни с цялостната организация на : • коктейли

 • партита

 • семейни тържества – юбилеи, рождени дни, именни дни, годишнини, кръщене.

 • кетъринг и украса за вкъщи

 • сватби

 • фирмени тържества

 • ергенски и момински партита

 • абитуриентски балове

 • презентации

 • детски рождени дни

 • тематични партита

 • тим билдинг

 • новогодишни партита

 • романтични вечери за влюбени двойки

 • конференцииКато ние ще се погрижим за цялостната подготовка: подбор на място, кетъринг, подбор на меню, декорация, изготвяне на сценарий за партито съобразно дейността на фирмата, осигуряване на известни актьори и водещи на празненството,шоу програма, клоуни за детските партита. Осигуряваме също и транспорт под наем.


Детски рожден ден
Изготвяне на детско меню, избор на място, карнавални костюми, аниматори, палячо, куклен театър, професионален фотограф и видео заснемане


Тим билдинг

Това е новаторска форма за сплотяване на колектива във вашата фирма и подобряване на работната среда, съответно и благополучното развитие на компанията.освобождава стреса и спомага за премахване на негативната енергия насъбрала се след натоварената работна седмица.
Сватби
За сватбения ден можем да ви бъдем полезни с изготвянето на бюджет, планиране на сватбения ден, както и индивидуален сценарии за главните действащи лица, избор на място, помощ в изготвяне на меню за ресторанта, сватбена торта, погача, изготвяне на покани, осигуряване на сватбени аксесоари и подаръци за гостите, услуги за визията на младоженците, брачни халки, прическа, грим, маникюр, педикюр, професионален фотограф и видео заснемане, DJ, оркестър, танцьори, шоу програма, коли и лимузини под наем, организиране на транспорт на гости, декорация, изготвяне на сватбен букет, шаферски букети, украса за кола и всичко необходимо за вашия сватбен ден , за да остане незабравим.

Според нас едно добро парти се състои от: • Високо квалифициран персонал.

 • Красив салон или ресторант.

 • Отлично драпирани барове и маси, превъзходни сребърни свещници и табли, стилни икебани или вази.

 • Отлична кухня, вкусни и красиво подредени блюда.

 • Представителен управител.

 • Великолепно подбрана музика

Целите които си поставяме са отлично качество,бързо доставяне професионално обслужване.
Нашата мисия е да задоволим всяка ваша прищявка и да направим

Празничният ви ден незабравим.
Цена на услугата
Цената от маркетингова гледна точка представлява паричният израз на полезността на представената услуга от производителя или от този който предоставя услугата и е оценена от потребителя.

Цената е важна част от продукта( услугата). Затова фирмата ще приложи ценова политика подходяща за по-лесното и бързо навлизане на услугата на пазара , като ще бъде съобразена със : спецификата на извършваните дейности подпомагащи услугата, квалификация на персонала, също така цените ще са съобразени с предлаганото качество на услугата, както и с доходите на потребителите като целта е достигане на минимални печалба.

Определянето на цените ще бъде съобразено с целите на компанията да завладее по- големи сегменти от пазара с високо качество, което ще наложи навлизането на услугата с начално висока цена. Цената ще се определя от типа услуга която потребителят иска да закупи т.е. цените ще са съобразени с изискванията на потребителите, като колкото по-високо качество изисква потребителя, толкова ще нараства и цената на услугата, като целта ще бъде минимална печалба до навлизането на услугата на пазара и налагането й.

Цените ще варират между 100 и 2000 лв.като в тях ще се включва и транспорта до мястото на събитието в зависимост от изискванията на потребителя и от спецификата на търсената услуга.Сегментиране
Нашата услуга ще бъде насочена към тези сегменти потребители които са платежо способни , млади хора или бизнес клиенти, работещи който търсят начин да се забавляват , но нямат време за организацията на партита или семейни събирания. Услугата обхваща потребители от всички възрасти умеещи да се забавляват въпреки натовареното ежедневие.Услугата ще обхваща също потребители от гр. Добрич и региона, като с развитието си може да достигне национален мащаб.

Дистрибуция
Дистрибуцията е процесът на доставка на услугата до крайния потребител. Тя се провежда с цел повишаване на качеството на услугата чрез което може да се увеличи пазарният дял и достигането на определено ниво на печалбата с отчитане на минимални разходи.

За тази цел нашата фирма ще предпочете директните канали за дистрибуция чрез електронните медии и интернет пространството. Като методът за доставка ще бъде директна комуникация с потребителя т.т. клиентът и компанията ще имат тесни взаимоотношения с цел доставянето на високо качество на услугата и пълното задоволяване на потребностите на клиентите.

Дистрибуцията ще се осъществява чрез фирмени микробуси които ще доставят храната,украсата и посудата на уговореното място.Фирмата разполага и със собствена зала където също може да се организират партита. Също така офисът на фирмата е разположен на лесно достъпно мястото, където клиентът може да има постоянен контакт с фирмата.
Комуникация
Комуникацията включва различните средства за информирането на потенциалните потребители за достойнствата на услугата и стимулиране на желание у потребителите да я купят.

Като част от процеса на комуникация и навлизането на новата услуга, фирмата ще разработи рекламна кампания за навлизане на услугата на пазара.

Рекламата ще е въвеждаща.През първите 3 месеца ще се разпространява

по - интензивно в ел. медии, като радио и телевизия на територията на региона с цел по - лесното достигане до потенциалните потребители. Също така се обърнем и към печатните издания,главно специализирани издания(„Наш Дом”,Вестник „За жената” и др.)

Кампанията ще обхваща и интернет реклама и изготвяне на сайт на компанията. Също така и реклама на мястото на дистрибуцията-визитки,брошури,рекламни материали които ще съдържат адрес и телефон на фирмата.

Като целта на компанията ще бъде бързата информираност на потенциалните потребители и навлизането на новата услуга на пазара.Физическа среда

Физическата среда представлява обстановката на работната среда, офиса, персонала, които подпомагат предлаганата услуга и са част от предложението за ценност и от качеството на предлаганата услуга и подпомага процеса на нейната доставка до крайния потребител.

За доброто предлагане на нашата услуга ще разполагаме с офис разположен в центъра на град Добрич, който ще е обширен и добре осветен, винаги добре подреден и чист с картини по- стените, за да вдъхва доверие у клиентите.

В офисът ще работят квалифицирани, контактни и приятелски настроени хора със свежи идеи и винаги готови да окажат съдействие на клиентите.

Ще разполагаме и с каталози на костюми, обзавеждане, помещения и всичко необходимо, което е свързано с нашата услуга и което ще задоволи всяка прищявка на нашите потребители.

Участници
Участниците са един от най- важните елементи от разработването на услугата. Без персонал и клиенти услугата не може да съществува.

За да осъществим идеята за високо качество фирмата ще набира квалифициран персонал главно в областта на обслужването, като сервитьори, бармани, готвачи. Също така фирмата сключва договори за сътрудничество с различни компании, който предлагат продукти или други услуги допълващи основната предлагана от нас услуга.


Наши основни партньори са:
Хотел „Добруджа”

Хотел „България”

Магазин за цветя „Юлена”

City rent – коли под наемРекламна агенция „Martiny baby”Каталог: files -> files
files -> Р е п у б л и к а б ъ л г а р и я
files -> Дебелината на армираната изравнителна циментова замазка /позиция 3/ е 4 см
files -> „Европейско законодателство и практики в помощ на добри управленски решения, която се състоя на 24 септември 2009 г в София
files -> В сила oт 16. 03. 2011 Разяснение на нап здравни Вноски при Неплатен Отпуск ззо
files -> В сила oт 23. 05. 2008 Указание нои прилагане на ксо и нпос ксо
files -> 1. По пътя към паметник „1300 години България
files -> Георги Димитров – Kreston BulMar
files -> В сила oт 13. 05. 2005 Писмо мтсп обезщетение Неизползван Отпуск кт


Сподели с приятели:
©obuch.info 2024
отнасят до администрацията

    Начална страница