Технически изисквания към творческите разработкиДата28.07.2017
Размер37.69 Kb.
#26762
технически изисквания КЪМ ТВОРЧЕСКИТЕ РАЗРАБОТКИ:
Предоставените материали трябва да отговарят на следните технически изисквания според вида медиа:
1. ТВ реклама: Рекламните клипове трябва да бъдат в .MPEG формат (Codec MPEG2) с продължителността, с която са били излъчвани, но не по-дълга от 180 сек., в размер не по-малко от 720х576 пиксела. Ако изпращате повече от една ТВ реклама, всички реклами трябва да са на един CD/DVD, записани в отделни файлове или с пауза от около 5 секунди помежду им. Името на агенцията не може да бъде споменавано нито на дисковете, нито в кампанията – това ще доведе до дисквалифициране. Поставете на диска етикет с името на кампанията, бранда, името/имената на рекламите и броя им.
2. Радио реклама: Радио спотовете трябва да бъдат записани на CD (CDR) във формат .mp3 (128kbit / 44.1 kHz) или .wma. Скоростта на запис върху носителя не трябва да надвишава 48x (7200 KB/s). Aкo предавате повече от един спот, запишете ги в отделни файлове или оставете най-малко 5 секунди разстояние помежду им. Поставете на диска етикет с името на кампанията, бранда, името/имената на рекламите.
3. Прес реклама: 5 копия на цветна разпечатка на публикувания материал с размери до 297/420 мм (препоръчителен размер 210/297 мм). Поставете етикет с името на кампанията, бранда и вида на изданието – специализирано, потребителско списание или вестник - на гърба на всеки материал.
4. Външна реклама: 5 копия на цветна разпечатка/фотографско изображение на материала с размери до 297/420 мм (препоръчителен размер 210/297 мм). Посочете името на бранда, рекламната кампания и вида на съоръжението на обратната страна на материала.
5. Интернет реклама: Запис на CD на рекламната форма. Поставете на диска етикет с името на кампанията, бранда, името/имената на рекламите.
6. Директна поща: 5 броя на мостра от материала Поставете етикети на гърба на всеки пример с име на бранда и име на кампанията.
7. Други комуникационни канали: Представете други ключови медии, които са използвани. Медиите, посочени тук, трябва да са описани детайлно в „Други комуникационни дейности” на Заявката за участие. Ако представяте повече от един видео материал, трябва да има най-малко 5 секунди, пауза между тях, ако са записани в един файл или да са записани в отделни файлове на CD/DVD. Дължината на видеото не трябва да надвишава 60 секунди. Графичните материали трябва да са представени с 5 копия на цветна разпечатка на публикувания материал с размери до 297/420 мм (препоръчителен размер 210/297 мм).
Името на агенцията не трябва да бъде споменавано върху етикетите на материалите – това ще доведе до дисквалифициране!
**Всички номинирани кампании ще бъдат представени по време на церемонията по награждаване на победителите. Материалът трябва да е с продължителност до 2 минути във формат AVI или MPEG. Указаната дължина на презентацията е задължителна, защото при монтажа ще се прекъсне на втората минута. В случай, че не бъде представен материал за номинираната кампания, на церемонията ще се прочете краткото представяне от книжката Effie България 2010 с една визия/клип от подадените вече материали.

Технически изисквания за отпечатване в специалното издание EFFIE България на Една седмица в София:
Рекламните кампании, участващи в конкурсната програма на Effie България 2010, ще бъдат публикувани в специалното издание EFFIE България на Една седмица в София. За целта трябва да представите CD с визии на творческите разработки към вашите заявки /до 5 визии за кампания/ в следните формати:


  • Обрязан размер цяла страница - 140x210 mm

  • Необрязан размер цяла страница - 145x220 mm

  • Формат на файловете: .tif; .eps, CMYK

  • Резолюция: 300 dpi

  • Текстовете в криви


Технически изисквания за предоставяне на материалите за web сайта
Рекламните кампании, участващи в конкурсната програма на Effie България 2010, ще бъдат качени на web сайта на Effie България 2010. За целта трябва да представите CD с творческите разработки към всяка кампания, с която участвате, в следните формати:

ВИД МЕДИА

ТЕХНИЧЕСКИ ИЗИСКВАНИЯ

ТВ реклама

Клиповете трябва да бъдат в MPEG формат, предоставени на CD, с размер не повече от 300х250 пиксела резолюция и големина до 15MB.

Радио реклама

Радио спотовете трябва да бъдат записани в .mp3 формат.

Интернет реклама


Оригинал на банера (рекламния creative), при възможност screenshot на сайта(овете) (в реален размер), за да може да бъде показан начинът, по който се е визуализирала рекламата.

Прес реклама; Външна реклама; Директна поща

Изображенията трябва да бъдат в GIF или JPG формат, но не по-големи от 640х640 пиксела + описателен текст към картинката

Други комуникационни канали


Според горепосочените изисквания
Сподели с приятели:
©obuch.info 2022
отнасят до администрацията

    Начална страница