Техническо задание за доставка на специализирано оборудванеДата01.10.2017
Размер46.85 Kb.

Техническо задание за доставка на специализирано оборудване

  1. Въздушно дихателна автономна система -14 броя със следните компоненти:

1.1 .Самар /носеща рама/ -Антистатичен, ергономичен, изработен от лек ударо и темературо-устойчив материал. С удебелени ремъци с меки подплънки за раменете и колан, изработени от огнеустойчиви материали и с катарами с механизми против самоотваряне. Ремъците и колана да могат да се свалят за почистване и да могат да се подменят при нужда. Самарът да е комплектован с универсална лента и държач / или друг тип укрепващо устройство/ за закрепване и фиксиране на една или две бутилки със сгъстен въздух 6-6,91 300 Bar. Носещият самар трябва да имат ортопедична форма, така че тежестта да се разпределя равномерно върху бедрената и лумбалната области.Поставката за гръб/носещият самар на бутилките трябва да са съвместими с бутилки за 30, 45 и 60 минути от всички видове и размери за работа както с една или с две бутилки.Трябва да служи като крайна точка на закрепване на системата за окачване между кръста и раменно-гръдния пояс.

При правилно поставяне не трябва да пречи на защитното облекло при накланяне на главата назад.Системата за окачване трябва да бъде изработена от Kevlar, Nomex, PBI или еквивалентен материал, издържащ на голямо натоварване и високи температури. Носещият самар трябва да е оборудван с вградени улеи, канали за предпазване на маркучите.Ремъците трябва лесно да се снемат и да позволяват почистване и изпиране.Системата за окачване трябва да е оборудвана с раменни и поясни ремъци с меки подложки и регулиране чрез издърпване.Коланът на кръста трябва да има одобрена катарама и да се пристяга с издърпване напред. Всички катарами трябва да са анти-корозионни, лесно регулируеми, с механизъм за лесно закопчаване и разкопчаване, дори и при натоварване.
1.2.Белодробен автомат –за повишено налягане с куплинг за бързо свързване към маската . Да се активира с едно вдишване.
1.3.Редуцирвентил – да осигурява въздушен поток , достатъчен за захранване на основната маска и на втора , спасителна маска. Да позволява работа за период от минимум 6 години, без техническо обслужване от датата на доставката на ВДА/въздушно дихателен апарат/. Да позволява работа с бутилки с работно налягане 300 Bar.
1.4.Шланг/шлангове/ за високо и средно налягане-изработени от химически и

темературоустойчив материал,притежаващи необходимата механична здравина и издържащи на въздействието на UV лъчи. Да имат добра устойчивост на огъване и да не променят свойствата си.


1.5.Адаптор за средно налягане/втора връзка за средно налягане/-за включване при необходимост на втори белодробен автомат.
1.6.Звуково сигнално устройство –задействащо се при понижаване на налягането в бутилката под 55bar +/-5 Bar .
1.7.Контролен манометър – третиран през 10 Bar в работния диапазон на ВДА, защитен от механични повреди, позволяваш следене на налягането при ограничена видимост и изведен на удобно за оператора място.

2. Бутилка за сгъстен въздух композитна -28 броя :


Всички доставяни с комплектите бутилки трябва да имат обем от 6.8 l/300 Bar, със спирателен вентил с ръкохватка непозволяваща презатягане .Работна продължителност от поне 35 минути и обща работна продължителност от 45 минути (при средна консумация от 40 л/мин.) Бутилките трябва да са изработени от композитен материал съответстващ на стандарт EN 12245:2002 или еквивалент.
3. Целолицева маска -56 броя , да съответства на БДС EN 136 клас 3 или еквивалент. Да притежава СЕ маркировка. Маската да е с повишено налягане. Изработена от материали , притежаващи висока степен на химична и механична устойчивост и издържащи на въздействието на топлина и UV лъчи.Лицевата маска трябва да приляга плътно към всякакви форми и размери лица, като тя може да бъде в един универсален размер.Трябва да предоставя възможност за ползване по избор на ремък на шията.Трябва да предоставя възможност за поставяне на коригиращи лещи отвътре – диоптрични очила.Трябва да има пристягаща лента на главата с 5 коригиращи точки.Трябва да бъде така конструирана, че да не пречи на предпазителя на шлема.Трябва да бъде така конструирана, че лещите да не влизат в пряк контакт при полагането им към плоска повърхност, за да се избегне надраскване.Трябва да бъде така конструирана, че да позволява преминаването на въздушен поток и предпазване на лещите от замъгляване.Лещите трябва да позволяват зрителен ъгъл по-голям от 80%.Лещите трябва да са от топлоустойчив и противоударен поликарбонат, с външно покритие от анти-абразивно вещество и покритие против замъгляване от вътрешната страна.Всички маски/лицеви части трябва да могат да се подменят в работна обстановка.Лицевите части не трябва да допринасят за или да позволяват замърсяване на редуктора за второ стъпало.

Трябва да има вътрешна полу-маска за намаляване на натрупването на CO2.

Лицевата маска и дихателния регулатор не трябва да позволяват непредвидено отделяне на маската от регулатора, докато маската се носи и е в употреба.

Регулаторът трябва да може да се снеме от носещия маската, но само чрез предвиден блокиращ механизъм.Клапанът за издишан въздух трябва да може да се снема като самостоятелен модул с цел почистване и инспекция.

Предпочитан цвят- черен.


4. Спасителна качулка – 14 броя :
Да бъде с втори шланг за средно налягане, с постоянен приток на въздух. Качулката да позволява лесното поставяне на изпаднал в безсъзнание или паника човек. Да ес вграден белодробен клапан, без нужда за свързване.Когато не се използва , да се носи в удобен калъф, които да се прикрепя по лесен начин към колан.5.Задължителни изисквания :
5.1. Изделията трябва да отговарят на стандарти:
БДС EN 136 клас 3

EN 12245

БДС EN 137:2006 тип 2

БДС EN 144-1:2000

БДС EN 148-3:2001

PED Директива 97/23/ЕС:1997

АТЕХ Директива 94/9 EC

Да притежават СЕ маркировка .

5.2. Всички компоненти на ВДА, маски, бутилки, качулки да са нови, произведени в период до 12 месеца, преди датата на доставка.

5.3.Гаранционен срок не по малко от 12 месеца от датата на доставка/приемно-предавателен протокол/ .

5.4.Да се представи документ, удостоверяващ специализиран сервиз на територията на града.

5.5. Доставчикът и производителя да притежават система за управление на качеството ISO 9001:2008 .

5.5 При доставката , да бъдат осигурени 3 бр. инструкция за експлоатация на български език. Инструкцията да обхваща дихателен апарат, неговите компоненти, ,маската, бутилките и да регламентира сроковете на задължителните тествания , видовете проверки, и списък на задължително подменящите се елементи, консумативи и периодичност на тяхната подмяна.

Поделитесь с Вашими друзьями:
База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2020
отнасят до администрацията

    Начална страница