Телевизия мм връчва първите в българия музикални награди на десетилетиетоДата26.01.2017
Размер34.18 Kb.

ТЕЛЕВИЗИЯ ММ ВРЪЧВА ПЪРВИТЕ В БЪЛГАРИЯ МУЗИКАЛНИ НАГРАДИ НА ДЕСЕТИЛЕТИЕТО
Телевизия ММ ще връчи единствени по рода си Музикални награди тази година – Награди на Десетилетието. С тях първата музикална телевизия в България ще отпразнува юбилея си. 10 години история, 10 години музика, 10 години емоции.
Наградите на Десетилетието ще поставят началото на новите и свежи промени в ММ. Един своеобразен обзор на българската музикална продукция през изминалите 10 години, на която ММ винаги е била огледало и опора.
Състезатели в Наградите на Десетилетието ще са всички номинирани през изминалите 10 години, включително и тези от 2007 година. В избора на победителите, както винаги, ще участват авторитетни музикални журналисти и редактори, както и екипът на ММ.
„Освен че се осланя на професионализма, изграден през годините, ММ е вече част от силна международна структура и е горда да бъде и част от една мащабна медийна група в България – Диема Вижън. Телевизия ММ е винаги свежа и променяща се, следваща пулса на своите фенове. Ще бъдем по-селективни в подхода си, като насочим усилията си изцяло към публиката, която очаква да види по-различно съдържание. А такива хора има и ние вярваме в тях”, сподели Ани Ангелова, изпълнителен директор на ММ.

Започва и гласуването за Музикалните награди на ММ за 2007 г., което е първата крачка към Наградите на Десетилетието, които ще бъдат връчени тази есен. И тази година музикалните журналисти и музикалните редактори от водещите печатни и електронни медии в България, съвместно с екипа на ММ, ще са тези, които ще определят номинираните и победителите в категориите:


Най-успешен дебют

Най-добра поп/денс песен

Най-добра рок/алтернативна песен

Най-добра хип-хоп/ R'N'B песен

Най-добър български видео клип

Най-добър изпълнител

Най-добра изпълнителка

Най-добра група/дует

Най-добър български албум
По традиция, ММ ще връчи и Награда за Цялостен принос.

Всички български видеоклипове за предходната (2007) година, 124 на брой, са включени в надпреварата. Броят на клиповете в сравнение със 145-те клипа за 2006 е по-малък, но според главния музикален редактор на медиата, Мария Добрева, това се дължи не на намалялата продуктивност на музикантите, а на повишените изисквания на телевизията, която се стреми да удоволетворява очакванията на зрителите. Радващото е, че се забелязва положителна тенденция във все по-доброто качество на българската продукция.Годишните награди на телевизия ММ са най-вълнуващото и значимо събитие  в музикалните среди вече десет поредни години. Церемонията по връчване на престижните статуетки се е установила като традиция през годините. Началото е положено през 1998 г., само година след старта на Телевизия ММ. Приблизително 12 стауетки се раздават всяка година като награди на най-обичаните и заслужили български артисти и групи. Журналистите и представители на Телевизия ММ вземат участие в гласуването за номинираните и наградените.

ММ е единственият телевизионен канал в България, който организира Церемония по връчване на годишни музикални награди.За ММТВ (www.mmtv.bg)
ММТВ е първият български музикален канал, създаден през 1997 г. ММТВ излъчва музикално-развлекателна програма 24 часа, 7 дни в седмицата. Медиата е включена в програмните пакети на над 270 кабелни и DTH оператора, като достига до над 4 милиона души. През април 2007 г., ММТВ става част от BMGL (Balkan Media Group Limited), съвместно дружество между Apace Media Group UK и международната медийна група Modern Times Group MTG AB.
За BMGL

Balkan Media Group Limited е водеща компания, собственик на 4 телевизионни канала в България - Диема, Диема Family, Диема 2 и MM ТВ, които се разпространяват по кабел и сателит, достигайки до над 70% от 2,5 млн. домакинства в страната.

BMGL е съвместна собственост на Modern Times Group (MTG) и Apace Media.


Паша Георгиева

ММ ТВ, www.mmtv.bg

тел: +359 2/ 807 88 74; +359 8 88 274 585

e-mail: pasha.georgieva@mmtv.bgpasha.georgieva@diema.bg


Поделитесь с Вашими друзьями:
База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2020
отнасят до администрацията

    Начална страница