Teren musicДата02.05.2017
Размер25.16 Kb.
#20467

TEREN MUSICСъобщение до медиите:

09.01.2011


Skiller, Явор (Gravity Co.), Миленита се включиха в кампания за уличните артисти
Кратки видео клипове предшестват първия фестивал на уличното изкуство в България
Кампания за промяна на нагласата към уличните артисти предшества първия фестивал посветен на тях у нас - BUSKERS PLAY IN. Събитието ще се проведе на 13 януари в централната сграда на СУ „Св. Климент Охридски“, Ректората, с начален час 19:00 ч. Инициативата среща подкрепата на популярни лица от българската сцена като Skiller, Явор (Gravity Co.) и Миленита. Те се включиха съвместно с млади улични музиканти в кратки видео клипове, осъществени съвместно с он-лайн телевизията Musicspace TV (www.musicspace.bg), които показват че изкуството на улицата не отстъпва по нищо на това под прожекторите.
„Тези клипове бяха част от развитието на идеята ни за подкрепа на уличните артисти. По този начин се надяваме да насочим вниманието на хората към талантливите изпълнители, които са навсякъде, независимо дали ги гледаме от екран, концерт или на улицата. И най-важното - едните артисти могат да се забавляват и вдъхновяват, както другите.“, сподели Цветелина Грозданова, Мениджър събития Teren Music. „Благодарни сме, че идеята ни подкрепи и Софийският университет, който даде закрит терен на всички, които показват таланта си и на улицата.“
За близо четиричасовия уличен фестивал са предвидени две основни сцени. На първата ще се изявяват редица музиканти с класически и екстравагантни инструменти като Йоана, Кремена, Джани (цигулки), Митака (саксофон), Ленкиш, Ники (барабани), Дарио (кларинет), Бъни (кахон), Хорхе (диджериду), както и камерен духов състав. В техните изпълнения ще се включи бийтбоксърът Skiller, а лайвът на Миленита, както и джем-сешънът с част от уличните музиканти, ще забият гвоздея в програмата на Buskers Play In.
Другата сцена е запазена за импровизации от ХаХаХа Импро театър, инсталациите на акробатката Бенита Примо, танците на брейкърите от Sleepwalkingz и фокусите на Samuel (Франция) и Combo circus (Италия).
Освен тези изпълнители за събитието са предвидени и специални работилници на преподаватели от музикалното училище Rockschool.bg и художничката Победа.
Организаторите уточняват, че въпреки съществуването на предварителна програма за събитието всеки, които иска да покаже на какво е способен на улицата, е добре дошъл. Входът на фестивала е свободен, а изпълненията на артистите ще бъдат подгрявани от специално приготвени за събитието абсолютни коктейли. От Teren Music напомнят, че пушенето в сградата на Софийския университет e строго забранено.

ОЩЕ ВЕДНЪЖ:
Buskers Play In – Фестивал на уличното изкуство

Софийски Университет, Ректорат, Южно крило

Дата: 13.01.2011г (четвъртък)

Старт 19:00 ч.Линк към първия клип в подкрепа на уличното изкуство:

http://www.youtube.com/watch?v=gCyzkTW1Bds

За повече информация:
www.terenmusic.com
http://www.facebook.com/pages/Animacionerite/113405452003542?ref=ts&v=wall#!/event.php?eid=107413689331326

Цветелина Грозданова
Teren Music

моб: 0885 510 350моб: 0882 122 517

cvete@terenmusic.comДо настоящия момент Teren Music са реализирали лятното турне на група N.O.H.A. в България, както и три успешни Teren партита, всяко от които впечатлява със собствена уникална концепция, различна насоченост и оставя търсена и запомняща се емоция у хората на терена. От 2010 г., Teren Music провежда и инициативата “Share&Inspire”, която дава възможност на деца в неравностойно положение да се срещнат с талантливи артисти.


Сподели с приятели:
©obuch.info 2024
отнасят до администрацията

    Начална страница