Трифон МитевДата31.12.2017
Размер5.89 Kb.
#38032
Трифон Митев
Завършва Държавното хореографско училище в София /днес Национално училище по танцово изкуство/ като ученик на Румен Рашев.
Два сезона след постъпването му в Балетната трупа на Националната опера и балет е поканен да танцува в Кралския Валонски балет - Белгия. След като се завръща в България е член на Националния балет и участва като гост - премиер солист в балет “Арабеск”, Русенската опера и Националния музикален театър в София.
Изпълнява централни партии в “Пепеляшка” /Принцът/, “Спящата красавица” /Принцът/, “Жизел” /Алберт/, “Ромео и Жулиета” /Меркуцио/, “Зорба Гъркът” /Йоргос/, „Лебедово езеро”/Зигфрид/, „Дон Кихот” /Базил/, „Силфида” /Джеймс/ и др. Представя се с успех в международни балетни конкурси.
Каталог: media -> ckuploads -> files
files -> Националното училище за танцово изкуство в София. Учи в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство
files -> Александър Александров
files -> Хотел, пансион Дете /до 11,99/ възрастен
files -> Дете /до 11,99/ възрастен
files -> Държавното хореографско училище
files -> Е в трупите в Дойчеопер и Есен. Едва 17-годишна, българката е поканена в състава на Есенската трупа от балетмайстора Владимир Малахов. През 1990 г печели специалната награда на журито на Международния балетен конкурс


Сподели с приятели:
©obuch.info 2022
отнасят до администрацията

    Начална страница