Ту – софия проектиране на сайт за електронно обучение съдържаниеДата25.08.2016
Размер88.93 Kb.
#7199


ТУ – СОФИЯ Проектиране на сайт за електронно обучение


СЪДЪРЖАНИЕТУ – СОФИЯ Проектиране на сайт за електронно обучение 1


(част от втора глава)

Глава 2: Проектиране на системата
1. Основни изисквания към приложението

Като основни изисквания към приложението могат да се представят: • Представяне на възможностите на векторния стандарт SVG в областта на интернет графика.

 • Използване на PHP, Apache и MySQL при изработването на приложението.

 • Комбиниране на SVG с PHP и MySQL при изработването на страницата.

 • Като резултат, изработване на сайт за електронно обучение, който ни представя двумерната векторна графика в интернет.

Както вече споменах, една от основните цели на разработената от мен страница е представянето на най – новия стандарт на W3C – SVG Scalable Vector Graphics – в областта на двумерната векторна графика. Едно временно с това приложението се явява ръководство за интерактивно обучение. Като основни функции, които интернет страницата предлага, могат да бъдат представени следните:

 • Представеният материал за обучение е разделен на 15 урока, което предлага възможност за по – лесно усвояване на материала

 • Към всеки един от уроците е предоставен линк към съоветната страница в спецификацията на SVG, както и примери със съответния им код.

 • Възможност на потребителите за регистрация на сайта. По този начин те получават достъп до модула за проверка на знанията, описан малко по – долу.

 • Възможност за проверка на усвоения до момента материал. След всяка една от главите в ръководството е представен тест от 10 въпроса, свързани с материала, всеки с по 3 възможни отговори.

 • Получените резултати от теста се съхраняват в БД, като клиентът може по всяко време да провери кои от тестовете е направил и какви резултати е постигнал.

 • В предпоследната глава от приложението е представена възможността на SVG за комбиниране с PHP. За пример е използвано представянето на диаграмата с резултатите от тестовете.

 • В сайта е представено също така комбинирането на SVG с PHP и MySQL – представяне на географска карта. Това е най – типичното приложение на комбинацията от програми.

2. Програмна среда

За разработване на приложението е използван езикът PHP. Неговите основни предимства и недостатъци, както и мотивите за избор бяха представени в предната глава в подточка “Основания за избор на PHP за разработване на интернет страницата”.


3. Проект и реализация на базата данни
3.1. Проектиране на базата данни

Създадената база данни има за цел да запази информация за: • Личните данни на потребителя – име, фамилия, e-mail адрес за контакти.

 • Данните за регистриране на сайта: Username и password.

 • Данните от резултатите от направените тестове – номер на теста, дата на направата, оценка.

Въз основа на поставените изисквания е съставена база данни с наименование DiplomArbeit и таблици BenutzerInfo, Versuche, Ergebnisse, Noten и TestName. В следващата глава е описана подробно структурата и предназначението на всяка една от таблиците.

При проектирането на базата данни са спазени критериите нормализиране на бази данни и в момента структурата се намира в трета нормална форма. При нормализацията са спазени следните критерии:Приложение 1:

Листинг на програмте

(част от листинг на програмите)

Diplom.htm:Arbeiten mit SVG
<br /> <br /><body topmargin="20" leftmargin="20"> <br /> <br />This page uses frames, but your browser doesn't support them.</body>
Каталог: info
info -> Великата синя дупка (Белиз)
info -> Организират четвърта Национална експертна среща
info -> Тема Компютърна система ibm pc/xt i8086 Процесорите 8086
info -> История на европейската интеграция Дати и съпътстващи събития. Хронология
info -> Съдържание увод стр. 3 Глава І
info -> Търсене и предлагане – основа на пазарния механизъм
info -> Е учредена на 28 април 2009 г. Корабостроителни и кораборемонтни заводи
info -> Закон за изменение и допълнение на Кодекса за социално осигуряване. Промените влизат в сила от 1 юли 2010 г


Сподели с приятели:
©obuch.info 2023
отнасят до администрацията

    Начална страница