Учение за изменение на съзнаниетоДата19.07.2018
Размер65.5 Kb.
#76189
Учение за изменение на съзнанието

Гаутама Буда, 1 януари 2008 год.
АЗ СЪМ Гаутама Буда, дошъл при вас в този ден, за да дам моето послания на света.

“Нека светът да добрува”, - казвате вие и всеки от вас влага в тези думи свой смисъл. Но от това доколко можем да координираме нашата представа за бъдещето на света, зависи какво ще е това бъдеще.

На мен ми се иска правилно да мислите за бъдещето на вашия свят, когато намирате време за уединение и произнасяте в своето сърце молитва.

Бъдещето на планетата Земя е неразривно свързано с духовното напредване. Затова всичко, което ви привързва към неправилни, небожествени прояви трябва да бъде безжалостно отсечено от вас самите. Трябва да дадете в своето съзнание оценка на всяка неправилна, небожествена постъпка и едва след това ще можете да се устремите към Божествените образци и проявления. Границата между световете преминава през вас. И вие сами местите тази граница в своето съзнание. Това е много фин, деликатен процес и, разбира се, голямата част от населението на Земята не се замисля по какъв начин става преобразуването на този свят и как Земята преминава на по-високо енергийно ниво. Но вие, които четете посланията, които даваме чрез нашия посланик, навярно започвате да се досещате по какъв начин се извършват промените в света и какво влияние всеки от вас конкретно може да оказва върху това.

Не смятайте, че когато усилено мислите как да усмирите едно или друго стихийно бедствие, постигате значителни резултати. Вие постигате много по-големи резултати, когато удържате победа над себе си, над своята нереална част, над своето его. Всяка такава победа, която постигате, струва много повече от усмиряването на най-свирепия ураган. Защото променяте своето съзнание и следователно преминавате в друг диапазон на вибрации и сте способни да оказвате влияние на всички, които са кармично свързани с вас: членовете на семейството, познатите, колегите. Вие всички сте свързани помежду си на финия план и всяка ваша победа става обща победа и се разпространява в най-отдалечените кътчета на земното кълбо.

Съществува информационно поле, колективното безсъзнателно на човечеството. И когато постигате определени резултати в духовното си развитие, тези резултати се отчитат от хората, които вибрират на честота, близка до вашата. По такъв начин вашето достижение се предава на тях.

Затова ви учим да се грижите само за развитието на вашето собствено съзнание. Затова казваме, че всеки от вас трябва да възпита само един човек – самия себе си.

Разбира се аз малко преувеличавам. Ваше задължение на физически план е да предавате знанията си на своите деца и познати в достъпна форма. Но нищо не може да се сравни по сила на въздействието с достиженията, които проявявате на финия план. Защото финият план е по-податлив и изменчив от физическия свят. И измененията, които стават във финия свят и засега още не се виждат във вашия физически свят, ето тези изменения ни вълнуват повече от всичко и привличат нашето внимание.

Ние зорко наблюдаваме вашето духовно напредване. И всяко ваше достижение предизвика у нас радост и възторг. Така е и при вас, когато наблюдавате своето дете, което най-после е станало на крака и прави първите си стъпки.

Ние наблюдаваме вашите първи стъпки в правилната посока. И се радваме на вашите първи успехи и достижения. Има много души, които само благодарение на това, че периодично четат и препрочитат нашите послания, от първото до последното, са направили такъв гигантски скок в своето развитие, че ние не спираме да се удивляваме на техните достижения.

Вие сте способни на обучение и вашите достижения през последните няколко години не престават да ни радват!

Затова дойдох при вас в първия ден на новата година, за да ви напомня за работата, която няма да свърши никой друг вместо вас. Единствено вие самите сте способни да излезете на онова ниво на своето развитие, когато няма да имате нужда от никого извън вас, никакъв съветник или учител, защото сте намерили учителя в своето сърце.

И колкото повече време прекарвате насаме със себе си, с учителя във вас, толкова повече ще расте вашата способност да оказвате влияние на хората около вас.

Защото хората имат нужда от пример, образец на физически план, следвайки който ще могат да променят своето съзнание, своето поведение.

Всеки от вас след време ще може да стане учител на много заблудени души. Не се стеснявайте да говорите на децата и младежта, че алкохолът, никотинът, рок музиката и другите проявления във вашия свят осакатяват техните души. Младежта просто не вижда пред себе си правилни образци. Не трябва да подценявате влиянието, което можете да оказвате на хората около вас. И една ваша фраза, казана в присъствието на вашите познати, сред които се ползвате с авторитет: “Аз вече не пия алкохол и не пуша”, е достатъчна, за да се всели в съзнанието на тези хора съмнение в правилността на действията, които цял живот са вършили.

Вие сами формирате стереотипите във вашето общество. Променете стереотипите на поведение, внесете Божествените образци в живота си и само след няколко години ще видите какъв е резултатът.

Всеки от вас трябва да се стреми да оказва правилно въздействие на всеки човек, с когото се среща през деня. Но не забравяйте, че основно влияние оказват вашите вибрации, а след това вече и вашите думи, и вашите действия на физическия план.

Не се стремете да обучавате, давайте учение само когато виждате пред себе си душа зажадняла за духовност. Дайте й чаша прохладна вода, утолете жаждата й.

Но никога не принуждавайте някого да пие насила. Дори идеално чистата, светената вода няма да бъде от полза. ако човекът не е жаден и не желае да пие.

Аз дойдох при вас в този ден. Колко жалко, че времето на нашата беседа изтече.До нови срещи, АЗ СЪМ Гаутама Буда.
Каталог: sirius -> dict9 -> docs
sirius -> 24 часово молитвено Бдение за мир в
sirius -> Нет религии выше Истины Выпуск №16(1275) Март, 2014 год
sirius -> 9-дневно молитвено Бдение за мир в
sirius -> Розарий на Различаването1 в името на Отца, Майката, Сина и Светия Дух. Амин!
sirius -> Кратки Розарии на Майка Мария II часът на милостта
docs -> Учение за различаването
docs -> Учение за алхимията на преобразяването на съзнанието
docs -> Свети Архангел Михаил, 3 януари 2008 год. Аз съм архангел Михаил, дошъл при вас в този ден! Аз дойдох, за да ви предам много важно и съдбоносно решение
docs -> Учение за проявлението на Божествените качества в живота
docs -> Учение за единството


Сподели с приятели:
©obuch.info 2024
отнасят до администрацията

    Начална страница