Учение за проявлението на Божествените качества в животаДата10.02.2018
Размер46.11 Kb.
#56483
Учение за проявлението на Божествените качества в живота

Възлюбеният Ланело, 4 януари 2008 год.
АЗ СЪМ Ланело, дошъл при вас в този ден чрез нашия посланик.

От момента на предишната ни среща като че ли измина цяла вечност.1 Толкова много събития се случиха. И ето аз отново дойдох при вас. Както преди свети слънцето, както преди децата и възрастните отбелязват новогодишните и Рождественските празници. Но нещо отново неуловимо се е променило. И аз ще ви подскажа какво се е променило. Променили са се вибрациите на заобикалящия ви физически свят. И за да може вашето съзнание да се пренастрои и да привикне към променените вибрации, трябва много да се постараете и да поработите над себе си.

Когато говорим за промяна на вашето съзнание ние нямаме предвид да напълните главата си с много-много нова информация или да започнете да четете повече книги, да гледате филми и да ходите на концерти.

Настъпи времето, когато за да стане пробив в съзнанието ви, трябва да ограничите общуването и своята всеядност. Спрете да вършите привичните си дела и погледнете живота си отстрани.

Кое във вашия живот има връзка с вечността? Какво от това, което правите всеки ден ще ви надживее?

И така, аз ви зададох въпрос.

Не бързайте с отговора. Защото едва ли има няколко човека между вас, които ще дадат правилния отговор на поставения от мен въпрос.

И така... Ще живее вечно, ще ви надживее и ще остане с вас това, което принадлежи на вечния свят.

Как мислите, кое от онова, което ви заобикаля, ще живее вечно и принадлежи на вечния, нетленния свят?

Вие мислите, че ви разигравам? Но има нещо във вашия свят, което ще ви надживее и ще живее вечно. И това са онези Божествени качества, които сте способни да проявявате в живота си.

Има много Божествени качества и има много небожествени качества, които проявявате всеки ден. И когато проявявате небожествествени качества, вие утежнявате своето положение във физическия свят. Така създавате карма и ще бъдете задължени да отработите тази карма. Отработването на кармата става най-вече чрез беди, нещастия, страдания и болести, които се стоварват върху вас.

Но Бог ви говори за проявлението на Божествените качества. И когато проявявате своите Божествени качества, те ще ви надживеят и ще останат да живеят във вековете.

Ако се обърнете към вашата съвременна история, ще видите какви постъпки са запечатани на нейните страници. Преди всичко това са постъпки, свързани с безкористност, саможертва, смелост, чест, достойнство.

Вие можете без затруднение да изброите сами тези качества, които се отнасят към Божествените и които ви съпътстват по време на цялото ви земно въплъщения.

Например ако сте отработили в някой от миналите си животи качеството благородство и служене, това качество ще бъде с вас през всичките ви въплъщения.

Какво искам да кажа? Единственото, заради което трябва да живеете, то е за да изградите във вас Божествените качества. Към тези качества се отнася и служенето на вашето семейство, безкористието, което показвате, когато се сблъсквате с дребнави партьори в бизнеса. Винаги има място за подвиг в живота ви и винаги има място за проява на рицарско геройство и преданост към делото, на което служите.

Ако погледнете назад във времето, ще видите, че именно Божествените качества винаги са привличали вниманието на писателите, художниците и представителите на другите изкуства.

Затова дойдох в този ден, за да ви кажа, че е дошло време да проявите вашите Божествени качества. И точно както днес по улиците и в обществото ви царуват безкултурието и властта на парите и печалбата, точно така в не съвсем далечно бъдеще ще царуват Божественият порядък и хармония. И членовете на обществото постоянно ще търсят хората, които имат нужда от помощ и опека.

На вас ви се струва фантастично и неосъществимо това, което казвам сега. Но вие няма да можете да живеете повече по друг начин. И колкото повече отстоявате своята свобода да живеете не по Божествения закон, толкова все по-тежка и по-тежка участ си навличате.

Повярвайте ми, няма смисъл да мерите сили с Бога. И ако е взето решение за промяна на вибрациите на вашия план, то тази промяна ще стане.

Сега около вас е буквално вакханалия, празник на злобните същности, които не искат да се примирят с Божествения Закон. И те отклоняват от пътя твърде много синове и дъщери на Бога. Много представители на младежта послушно се подчиняват на най-неблаговидните инстинкти, събудени от същности, които проникват в техните аури и тела, намиращи се под влиянието на упойващи вещества и на така наречената рок музика, напомняща на биене на дивашки барабан и шамански тъпан.

Краят на тази вакханалия наближава. И след няколко години, когато много от вас се върнат към думите на тази моя диктовка, ще им се стори - за какво говори той?

Защото населението на Земята, което се подчинява на Божествения Закон, ще бъде принудено да следва по-възвишени образци в своето поведение. А онези, които не желаят да следват Божествения Закон, ще завършат своето земно съществуване някъде в африканските джунгли седейки до огъня, под толкова любимия звук на дайрето и барабана ще дъвчат своята порция месо.

Всеки получава това, към което се стреми. И кармата, която създавате сега, трябва да бъде напълно изчистена от вас. За да стане това, милостивият Бог ще ви позволи да отработите тази карма, като се родите в някое от африканските племена.

Когато хората не приемат Божествения Закон в своите сърца и не са готови да се ръководят от Него в живота си, тогава се намират много начини да се приложат мерки с възпитателен характер.

Наистина, много е трудно да се обясни на човек, който не чувства в себе си Бога, който сам е прекъснал Божествената нишка в себе си, свързваща го с Висшите светове, много е трудно да се обясни на такъв човек, че всичко, което се случва в живота му, той е създал сам, със собствените си ръце, с постъпките, мислите и чувствата си.

Но ние отделяме твърде голямо внимание на небожествените проявления. Нашата задача е да напълним живота с Божествени образци и Божествени проявления.

Ние идваме, за да напомним за съществуването на друг свят и за съществуването на много Божествени образи на финия план, чакащи да се появят хората, чрез които те могат да се проявят във физическия свят.Вие непременно ще намерите сили в себе си и ще се измъкнете от тресавището около вас. Аз вярвам във вас! И съм готов да помогна на всеки, който се обърне към мен за помощ и съвет.
АЗ СЪМ Ланело.


1 Диктовката, която даде Възлюбеният Ланело преди тази, е “Беседа за Закона за кармата”, 2 юли 2007 год.

Каталог: sirius -> dict9 -> docs
sirius -> 24 часово молитвено Бдение за мир в
sirius -> Нет религии выше Истины Выпуск №16(1275) Март, 2014 год
sirius -> 9-дневно молитвено Бдение за мир в
sirius -> Розарий на Различаването1 в името на Отца, Майката, Сина и Светия Дух. Амин!
sirius -> Кратки Розарии на Майка Мария II часът на милостта
docs -> Учение за различаването
docs -> Учение за алхимията на преобразяването на съзнанието
docs -> Свети Архангел Михаил, 3 януари 2008 год. Аз съм архангел Михаил, дошъл при вас в този ден! Аз дойдох, за да ви предам много важно и съдбоносно решение
docs -> Учение за единството
docs -> Учение за изменение на съзнанието


Сподели с приятели:
©obuch.info 2024
отнасят до администрацията

    Начална страница