Уникредит Булбанк и JobТiger tv са носителите на наградата за положителен образ на жените в рекламата и маркетингаДата13.09.2016
Размер25.98 Kb.
#9383
Уникредит Булбанк и JobТiger.tv са носителите на наградата за положителен образ на жените в рекламата и маркетинга


На 19 октомври бяха връчени първите награди за положителен образ на жените в рекламата и маркетинга в конкурса на Информационното бюро на ЕП в България. В категорията за телевизионен проект победител е JobTiger.tv със своя проект с 50 видео интервюта с жени от различни професионални сфери, а в категорията за рекламна кампания наградата спечели Уникредит Булбанк за клипа "Истинските герои - Моят личен банкер".

 

Д-р Антония Първанова, член на Европейския парламент (АЛДЕ), приветства гостите на събитието и заяви, че се надява с учредяването на тази награда да се направи първата стъпка към едно трайно сътрудничество в тази област. След това тя поздрави победителите и изрази надежда, че техният пример ще се превърне в добър модел за подражание. "Желая успех на този форум и на всички, които участваха в него, и се надявам за следващата година да има много повече участници и да повлечете крак за още повече добри идеи и практики в областта на рекламата и маркетинга", завърши изказването си д-р Антония Първанова.


Видео обръщение към участниците от Брюксел отправи и друг български депутат от ЕП - Мария Габриел (ЕНП), координатор на ЕНП в парламентарната комисия за правата на жените и равенството между половете, която активно подкрепя наградата и участваше в журито за присъждането ѝ. Приветствие от името на българския еврокомисар Кристалина Георгиева, която е патрон на наградата, изказа Зинаида Златанова, ръководител на Представителството на Европейската комисия в България.

 

Изборът на журито


Журито, в което участваха евродепутатите Мария Габриел (ЕНП, ГЕРБ) и д-р Антония Първанова (АЛДЕ, НДСВ), както и представители на браншови и неправителствени организации в областта на медиите и рекламата, експерти и журналисти, обсъди подадените общо 6 кандидатури за наградата в три категории (съответно 3 в категория рекламна кампания, 2 за медиен проект и една за социална кампания).
Три предложения в категорията "Телевизионен проект" се конкурираха за наградата - проект с 50 видео интервюта с жени от различни професионални сфери в онлайн портала за кариери JobTiger.tv, предаването "Часът на мама" по BTV Lady, както и предаването "Investbook" на телевизия Bulgaria On Air. Според мнението на журито, JobTiger.tv спечели заради разнообразието от гледни точки, иновативен подход в разглеждането на тематиката и използването на нови медийни канали за разпространение на посланието.
В категорията за рекламна кампания, журито избира измежду два рекламни клипа на Уникредит Булбанк - "Истинските герои - Моят личен банкер" и "Истинските герои - Моята майка". В крайна сметка, наградата отиде при "Истинските герои - Моят личен банкер".
Единствената номинация, подадена в категорията "Социална кампания", бе от Синдиката на българските учители за кампанията "Моето първо работно място". Тя бе определена като неотговаряща на темата на конкурса и затова бе решено да не бъде присъждана награда в тази категория.

За наградата
Наградата се организира от Информационното бюро на ЕП в България в сътрудничество с европейските депутати Мария Габриел и д-р Антония Първанова, членове на Комисията за правата на жените и равенството между половете на ЕП. Наградата е под патронажа и на Кристалина Георгиева, член на Европейската комисия.
Партньори за конкурса на Информационното бюро на ЕП в България са Комисията за защита от дискриминация, Общественият съвет на жените в бизнеса в България, Българската асоциация на комуникационните агенции (БАКА), Българската асоциация на ПР агенциите (БАПРА), Българското дружество за връзки с обществеността (БДВО), Съюзът на българските журналисти (СБЖ), Съюзът на българските художници (СБХ), Българският фонд за жените, сп. Business Woman Magazine и сп. Ева.
Каталог: resource -> static -> files
files -> Пресконференция на Комисията по култура, образование и медии на еп в Пловдив на 10 октомври от 11. 30 часа
files -> Програма за обмен за студенти по програма "Еразъм" (Чехия). За носител на трета награда бе обявен проектът "Заведи ме у дома с колело", документален филм от Унгария
files -> За младежи! На 28 януари 2013 г приключва срокът за кандидатстване за международната награда „Карл Велики
files -> По-малко от месец остава за участие в конкурса за млади журналисти на еп в България
files -> Гала вечер на наградата за кино лукс 2012 на Европейския парламент
files -> Програма „Правосъдие, организиран от Министерство на правосъдието в България
files -> До 18 януари е регистрацията за регионалното състезание „Евроскола“ в Пловдив
files -> Панорама на финалистите за наградата за кино на еп lux 2012 на 28-30 ноември в Дома на киното
files -> Българска премиера на носителя на наградата за кино лукс на Европейския парламент
files -> 17 декември Прожекция на "Това не е филм" на Джафар Панахи и дискусия за наградата "Сахаров" 2012 на еп


Сподели с приятели:
©obuch.info 2022
отнасят до администрацията

    Начална страница