Us ambassador Launches Bulgaria's Volunteers DayДата16.12.2016
Размер74.04 Kb.
#11250
15.10.2011 г.

Отразяване в медиите на Деня на доброволчеството:
Novinite.com
http://www.novinite.com/view_news.php?id=132960

US Ambassador Launches Bulgaria's Volunteers Day


Society | October 15, 2011, Saturday| 1333 views

American Ambassador, James Warlick, is at the National Museum of Military History in the capital Sofia to launch Volunteers Day. Photo by BGNES

American Ambassador to Sofia, James Warlick, is officially launching Saturday Volunteers Day, marking the start of a number of volunteer initiatives across the country.

The ceremony is held Saturday morning at the National Museum of Military History in the capital Sofia. Local coordinators from 5 regional cities – Shumen, Targovishte, Lovech, Smolyan and Gabrovo, are taking part in the initiative for the very first time.

The initiative, which is launched in partnership with the Bulgarian Charities Aid Foundation and the American Chamber of Commerce in Bulgaria, is held for the fourth consecutive year. About 1 000 employees from 25 companies and citizens from Sofia, Gabrovo, Lovech, Targovishte, Smolyan, Shumen, Burgas and Stara Zagora, are expected to come out Saturday and take part in over 50 volunteer actions - cleaning of parks, painting and repairs of equipment, assistance in orphanages, homes for disabled children and for the elderly, social institutions, centers for preservation of the environment and others.

Volunteers have also come up with very interesting projects such as "Live Books," "Read to Me," and the festival for science fiction art "Fantastival," among others.

Companies and organizations, which are taking part in Volunteers Day include Amgen, CMS Cameron McKenna, IBS, Piraeus, the British-American School, the Atlantic Club in Bulgaria, Vivacom, Ernst & Young, Carlsberg, Balkan Star, Ames, European Bank for Development, Neohimiki, and others.
-бТВ нюз

Около 1000 души се включват в Деня на доброволчествотоВ Националния военноисторически музей в столицата се открива Денят на доброволчеството.

Началото на проявите, в които се очаква да се включат около 1000 доброволци,  ще бъде дадено от американския посланик Джеймс Уорлик.

За първи път в инициативата се включват и местни координатори - неправителствени организации от София и още пет областни града - Шумен, Търговище, Ловеч, Смолян и Габрово.

Инициативата има четиригодишна традиция. Тази година доброволци от цялата страна ще работят по над 50 акции. Те са насочени към разнообразни дейности, сред които почистване на паркове, боядисване на съоръжения, помощ в домове за деца без родители и възрастни хора, фестивали, творчески проекти и др.

http://www.btv.bg/news/bulgaria/obshtestvo/story/246749689-Okolo_1000_dushi_se_vklyuchvat_v_Denya_na_dobrovolchestvoto.html

-Actualno.com
http://society.actualno.com/news_364060.html
Предстои националният есенен ден на доброволчеството 2011

В столицата официалното откриване на Деня на доброволчеството 2011 ще бъде в събота, 15 октомври 2011 г. от 10:00 ч. в Национален военноисторически музей, където Американският посланик Джеймс Уорлик и Елица Баракова, директор на Фондация "Помощ за благотворителността в България" (ФПББ) ще поставят началото на тазгодишните доброволчески акции. За пръв път в инициативата се включват и местни координатори - неправителствени организации от София и още пет областни града - Шумен, Търговище, Ловеч, Смолян и Габрово.

Съвместната инициатива на Фондация "Помощ за благотворителността в България" и Американската търговска камара има четиригодишна традиция, която продължава да се развива много успешно. 

Очаква се на 15 октомври 2011 г. над 1000 служители от над 30 фирми в София, Габрово, Ловеч, Търговище, Смолян, Шумен, Бургас и Стара Загора да работят по над 50 доброволчески акции. Те са насочени към разнообразни дейности, сред които почистване на паркове, боядисване на съоръжения, помощ в домове за деца без родители и възрастни хора, центрове за деца с увреждания, социални институции, центрове за опазване на околната среда, фестивали, творчески проекти и др. Доброволците ще помогнат и за ремонтирането и подновяването на съоръжения в домовете, поддръжката на парковете, почистването на природни обекти и еко пътеки.

"Когато решихме да започнем Деня на доброволчеството, си мислехме, че това ще е голямо предизвикателство. Но днес сме много щастливи от резултата. Успяхме да комбинираме лидерството на ФПББ в НПО сектора, желанието на местните координатори и възможността на АмЧам да вдъхнови водещи български фирми да се включат. Заразителният ентусиазъм и креативност на шестте организации от Шумен, Търговище, Ловеч, Смолян и Габрово и София привлякоха много хора към инициативата. Сега гледаме напред с оптимизъм и увереност, че усилията да променим към добро нагласите за доброволчество си струват", каза Елица Баракова, изпълнителен директор на ФПББ. 

Нови проекти, включени в кампанията тази есен, са акциите в институт за спешна помощ "Пирогов" и планираните акции във всички градове, които за пръв път се включват в Деня на доброволчеството - сред тях има много интересни проекти, сред които инициативите "Живи книги" и "Почети ми" и фестивала за фантастични изкуства "Фантастивал" в София, както и уникалното изписване на Кирило-Методиевата азбука върху плъсти в Смолян (плъст е рядко и специфично народно изкуство).

Сред фирмите, които се включват в деня на доброволния труд в страната са: Amgen, CMS Cameron McKenna, IBS, Piraeus, Англо-Американско училище, Атлантически клуб в България, Виваком, Ернст & Йънг, Балкан Стар, Неохимики, Еймс, Карлсберг, Европейска банка за развитие и др. 

-Дарик нюз

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=791234

Доброволци ще се грижат за екопътеки в Ловеч


15 октомври 2011 08:56

© Dariknews.bg архив  

Още по темата

Ловешко сдружение инициира дейности,популяризиращи доброволчеството

Три проекта на ловешко сдружение ще получат финансиране

Вторият етап от националните дни на доброволчеството 2011 г. ще се проведе днес в Ловеч, съобщиха от сдружение „Знание", местен координатор на инициативата. Доброволческите инициативи ще започнат в 10.00 ч. с акция за почистване и маркиране на екопътеките „Баш бунар" и „Римски път" и с работа по облагородяване на централната част в селата Дойренци, Баховица и Лисец и ловешкия квартал „Продимчец". Двете екопътеки съчетават възможност за движение и спорт, разглеждане на културно-исторически обекти и наслада от красивите панорамни гледки. Тяхното популяризиране ще позволи и младите хора, и гостите на Ловеч да получат по-пълна представа за града и туристическия му потенциал.

Акцията е съвместна идея на сдружение „Знание", Туристическо дружество „Стратеш" и Местен център за работа с доброволци към Регионална библиотека „Проф. Беню Цонев". Целта на доброволната работа ще е почистване и обновяване на двете пътеки, както и поставяне на маркировка. Сборният пункт за доброволците, които ще работят по екопътеките, ще бъде в началото на алеята „Баш бунар".

По същото време в Дойренци, Лисец, Плодимчец и  Баховица доброволци и всички желаещи ще могат да се включат в почистване на централната част и в боядисването на детската площадка и пейките.

„Планът ни е амбициозен - очакваме в акциите да се включат над 150 човека. Всеки, който желае, е добре дошъл - Ловеч е нашият дом и заедно можем да го направим по-приветлив", заяви Ралица Попова, изпълнителен директор на сдружение „Знание".

Доброволческите акции на 15 октомври 2011 г. се провежат като част от националните дни на доброволчеството 2011 г., организирани от фондация „Помощ за благотворителността в България" със съдействието на Тръста за развитие на гражданското общество в Централна и Източна Европа.-ТВ Европа

-Екип нюз онлайн
Днес отбелязваме националния ден на доброволчеството

15 октомври 2011 / 09:04http://www.ekipnews.com/news/bulgaria/obshtestvo/dnes_otbelqzvame_nacionalniq_den_na_dobrovolchestvoto/118319/
Националният есенен ден на доброволчеството ще бъде открит в Националния военноисторически музей в София. Там посланикът на САЩ Джеймс Уорлик и Елица Баракова, директор на Фондация "Помощ за благотворителността в България" ще поставят началото на тазгодишните доброволчески акции в страната.
За пръв път в инициативата се включват и местни координатори - неправителствени организации от София и още пет областни града - Шумен, Търговище, Ловеч, Смолян и Габрово. Над 1000 служители от над 30 фирми ще работят по различни доброволчески акции. Те са насочени към разнообразни дейности, сред които почистване на паркове, боядисване на съоръжения, помощ в домове за деца без родители и възрастни хора, центрове за деца с увреждания, социални институции, центрове за опазване на околната среда, фестивали, творчески проекти и др.
-Видео ТВ Европа:
50 души чистиха парка през Военноисторическия музей
http://www.ekipnews.com/news/bulgaria/obshtestvo/50_dushi_chistiha_parka_prez_voennoistoricheskija_muzej/118372/

Енергетици се включиха в Деня на доброволчеството


В. Капитал, Кариери

17 Окт 2011, 11:17


363 прочитания

 Фотограф: КонтурГлобал Марица Изток 3

Служители на компанията "КонтурГлобал Марица Изток 3" се включиха за четвърта поредна година в Деня на доброволчеството, организиран от Фондация "Помощ за благотворителността в България". Двадесет работници и специалисти заедно със семействата си засаждаха дървета и почистваха местата около здравни заведения в София и в Стара Загора.

В столицата доброволците засадиха 15 дръвчета в двора на УМБАЛ "Александровска".  В Стара Загора пък  почистиха двора и околните пространства на Дневен център за хора с ментални увреждания "Св. Св. Козма и Дамян". Те оформиха алеите, подрязаха храстите и изкорениха бурените на територията на центъра.  

Успоредно с тази инициатива, в края на миналата седмица енергийната компания подкрепи финансово и втория Национален фестивал на лешоядите,  организиран от Федерацията на природозащитните сдружения "Зелени Балкани".

В рамките на фестивала тържествено бяха кръстени два белоглави лешояда. След специален конкурс за избор на име една от птиците вече се казва Марица. Двете птици бяха пуснати на свобода в подходяща местност в гр. Сливен. Тяхната адаптация и оцеляване в природата ще могат да се следят с помощта на специални предаватели, предоставени от "КонтурГлобал Марица Изток 3".-Портал за НПО
http://www.ngobg.info/bg/messages/3017-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D0%B4%D0%B5-%D1%81%D0%B5-%D0%BD%D0%B0%D1%86%D0%B8%D0%BE%D0%BD%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B8%D1%8F%D1%82-%D0%B5%D1%81%D0%B5%D0%BD%D0%B5%D0%BD-%D0%B4%D0%B5%D0%BD-%D0%BD%D0%B0-%D0%B4%D0%BE%D0%B1%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D0%BB%D1%87%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE%D1%82%D0%BE-2011.html
Проведе се националният есенен ден на доброволчеството 2011

17 Октомври 2011

 В столицата официалното откриване на Деня на доброволчеството 2011 бепе в събота, 15 октомври 2011 г. от 10:00 ч. в Национален военноисторически музей, където Американският посланик Джеймс Уорлик и Елица Баракова, директор на Фондация "Помощ за благотворителността в България" (ФПББ) поставиха началото на тазгодишните доброволчески акции. За пръв път в инициативата се включиха и местни координатори - неправителствени организации от София и още пет областни града - Шумен, Търговище, Ловеч, Смолян и Габрово.

Съвместната инициатива на Фондация "Помощ за благотворителността в България" и Американската търговска камара има четиригодишна традиция, която продължава да се развива много успешно. 

На 15 октомври 2011 г. над 1000 служители от над 30 фирми в София, Габрово, Ловеч, Търговище, Смолян, Шумен, Бургас и Стара Загора работиха по над 50 доброволчески акции. Те са насочени към разнообразни дейности, сред които почистване на паркове, боядисване на съоръжения, помощ в домове за деца без родители и възрастни хора, центрове за деца с увреждания, социални институции, центрове за опазване на околната среда, фестивали, творчески проекти и др. Доброволците помогнаха и за ремонтирането и подновяването на съоръжения в домовете, поддръжката на парковете, почистването на природни обекти и еко пътеки.

"Когато решихме да започнем Деня на доброволчеството, си мислехме, че това ще е голямо предизвикателство. Но днес сме много щастливи от резултата. Успяхме да комбинираме лидерството на ФПББ в НПО сектора, желанието на местните координатори и възможността на АмЧам да вдъхнови водещи български фирми да се включат. Заразителният ентусиазъм и креативност на шестте организации от Шумен, Търговище, Ловеч, Смолян и Габрово и София привлякоха много хора към инициативата. Сега гледаме напред с оптимизъм и увереност, че усилията да променим към добро нагласите за доброволчество си струват", каза Елица Баракова, изпълнителен директор на ФПББ. 

Нови проекти, включени в кампанията тази есен, са акциите в институт за спешна помощ "Пирогов" и планираните акции във всички градове, които за пръв път се включват в Деня на доброволчеството - сред тях има много интересни проекти, сред които инициативите "Живи книги" и "Почети ми" и фестивала за фантастични изкуства "Фантастивал" в София, както и уникалното изписване на Кирило-Методиевата азбука върху плъсти в Смолян (плъст е рядко и специфично народно изкуство).Сред фирмите, които се включват в деня на доброволния труд в страната са: Amgen, CMS Cameron McKenna, IBS, Piraeus, Англо-Американско училище, Атлантически клуб в България, Виваком, Ернст & Йънг, Балкан Стар, Неохимики, Еймс, Карлсберг, Европейска банка за развитие и др.Каталог: wp-content -> uploads -> 2016
2016 -> Цдг №3 „Пролет Списък на приетите деца
2016 -> Българска федерация по тенис на маса „В”-1” рг мъже – Югоизточна България мъже временно класиране
2016 -> Национален кръг на олимпиадата по физика 05. 04. 2016 г., гр. Ловеч Възрастова група клас
2016 -> Българска федерация по тенис на маса „А” рг мъже – Южна България мъже временно класиране
2016 -> Конкурс за изписване на великденски яйце по традиционната техника съвместно с одк велинград 27 април
2016 -> Министерство на образованието и науката регионален инспекторат по образованието – софия-град


Сподели с приятели:
©obuch.info 2023
отнасят до администрацията

    Начална страница