Уважаема г-жо инкьоваДата02.02.2018
Размер16.63 Kb.
#53399

Цstraight connector 74ентър за

Еврейско-българско

Сътрудничество


Уважаема г-жо ИНКЬОВА,

Приключи третият национален ученически литературен конкурс, организиран от Център за еврейско-българско сътрудничество „Алеф”. Темата, по която тази година писаха 90 деца от 20 населени места в страната, бе «Изкуството е сцена, която размива всички различия или приносът на българските евреи в културата на страната».

От ръководеното от Вас училище в конкурса се включиха Дженни Беллиато и Георги Йорданов.

С литературните текстове, които ни изпратиха, учениците доказват не само, че се интересуват от достиженията на българската култура, но и че владеят словото и чрез него могат да изразяват своите познания и разсъждения. Журито в състав Михайлина Павлова- главен редактор на вестник „Еврейски вести”и журналист в БНР, Румен Леонидов – поет и издател и Асен Йорданов – журналист  и  директор на сайта Бивол. бг е единодушно, че учениците са вложили страст и лични чувства, вникнали са в детайлите, извадили са на повърхността доброто у човека, доказали са, че чрез изкуството различията изчезват, че то е направило от българи и евреи една обща нация, която и днес продължава да заявява своя творчески гений по световните сцени.

За нас, организаторите на конкурса, този резултат доказва, че целта, която сме си поставили е изпълнена.

Изказваме искрената си благодарност на Вас и на преподавателите, които са подкрепили учениците да се изявят в конкурса и са им дали насоки, за да се представят достойно!

Сигурни сме че в конкурса, чиито авторитет все повее нараства и ще се провежда всяка година, ще се включват все повече и повече млади хора.

Разчитаме на Вас да връчите приложената грамота.

Желаем Ви здраве и успехи в благородната професия и личния живот!

С уважение:

Алберта Алкалай

Председател

Център за еврейско-българско сътрудничество „Алеф”


Адрес: гр. Бургас, 8000, пл. “Баба Ганка” №4, ет. 4

тstraight connector 102ел. 056/896480, факс: 056/896489, e-mail: center.alef@gmail.comwww.alef-bg.orgСподели с приятели:
©obuch.info 2022
отнасят до администрацията

    Начална страница