В чиния имало няколко череши. Яна донесла още толкова. После брат й взел 2 черешки. След като Яна взела пловината от останалите, на масата имало 4 череши. Колко са били черешите в началотоДата13.05.2017
Размер11.3 Kb.
#21228

В чиния имало няколко череши. Яна донесла още толкова.После брат й взел 2 черешки. След като Яна взела пловината от останалите, на масата имало 4 череши. Колко са били черешите в началото ?

______________________________

Означи „няколко“ = X


Соня имала мартенички. Купила още толкова. Подарила по една на майка си и баща си. След като взела половината от останалите й останали 4 мартенички. Колко са били мартеничките в началото?

___________________________
В едно стадо има 12 носорога. Някои от тях са с един, а други с два рога. Броят на роговете в стадото е 17. Колко носорози имат един и колко два рога?

______________________________

В селскостопански двор имало патета и котета.Главите им били общо15, а краката – общо 40.Корко са патетата?

______________________________На паркинг има общо 16 коли и мотоциклети с общо 52 колела.Колите имат по 4 колела, а мотоциклетите – по 2 колела. Колко са колите и колко са мотоциклетите?

Ваквариума в зоопарка има общо 7 октопода и калмари. Всичките им пипала са 62. Калмарите имат по 10 пипала, а октоподите по 8 пипала. Коло са калмарите?
Сподели с приятели:
©obuch.info 2023
отнасят до администрацията

    Начална страница