В новата Meriva ще намерите подходящо място за почти всичкоДата28.10.2018
Размер261 Kb.

Пресинформация

Януари, 2010

Гъвкаво, интелигентно организирано пространство
В новата Meriva ще намерите подходящо място за почти всичко


  • FlexRail: централна конзола с увеличени размери и адаптивно пространство за съхранение на предмети

  • FlexSpace: трансформиране на интериора в гъвкаво товарно пространство

  • Интелигентни решения посрещащи нуждите на клиентите

  • Комфорт на седене: удобна позиция за гърба

  • FlexFix: интегрирана задна носеща конзола за велосипед

Рюселсхайм. Новата Meriva утвърждава водещата си позиция като шампион по отношение на интериорната гъвкавост, практичност и комфорт на седене; това се допълва от висококачествени материали и майсторска изработка. Модерни приспособления предлагат лесна адаптация, която комбинира възможност за удобно и комфортно настаняване на пътниците с гъвкаво товарно пространство. Новите интелигентни идеи за организация на багажния обем и местата за съхранение на предмети включват системата FlexRail в централната конзола и FlexSpace за товара.


FlexRail – иновативна концепция за централната конзола
Уникалната система FlexRail в новата Meriva предлага удобно и адаптивно пространство за съхранение на различни предмети – от ръчни чанти и книжки за оцветяване до електронни устройства като iPod. Това е постигнато чрез осигуряване на възможност за настройка не само на височината, но и на позицията на модулите.
Допълнително пространство е осигурено между предните седалки чрез по-високо позициониране на лоста за превключване на предавките и замяна на традиционната ръчна спирачка с електрическа, активирана лесно с бутон (стандартно оборудване за всички модели). По този начин се получава едно цялостно пространство за съхранение на предмети което се простира от основата на централната конзола до задната част, към която има достъп откъм задните седалки. Модулната система FlexRail, осигуряваща три отделни нива, оптимизира използването на пространството.


  • Мястото за съхранение на предмети на нивото на пода се състои от фиксирана табла с две опори за чаши и две ниши в съчетание с вход за електронни устройства AUX/USB и 12 волтов контакт. Тя предлага достатъчно обем за съхранение на всички мобилни устройства.
  • Над тази зона са разположени две елегантни релси от полиран алуминий, от вътрешните страни на които са изработени горни и долни прорези. Към горните прорези е „защипан” отварящ се подлакътник, а към долните е прикрепена по-малка табличка с държачи за чаши. И двете могат да бъдат комбинирани в широка гама от различни фиксирани позиции, за да осигурят подходящото за различни нужди съчетание. Лакътният модул например, достатъчно голям за да побере компактни дискове, може да припокрие таблата. Всеки един от тези елементи, поотделно или заедно, може лесно да се размества по всяко време. С адаптираща планка всеки един от модулите може да бъде фиксиран към централната секция на задната седалка, когато тя е свалена между пътниците. Като алтернативно решение клиентите на Meriva могат просто да поръчат допълнителни модули за постоянно използване в задната част.
  • Още една възможност предлага дълбоката, найлонова кесия която лесно може да бъде прикачвана и сваляна от горните прорези на FlexRail. Тя е с размер A4 като дължина и достатъчно широка, за да побере различни предмети, като вестници, документи, портмонета и прочие.

Подовата табла е част от стандартното оборудване на версията Essentia. FlexRail и допълнителната табличка се предлагат при Enjoy и Cosmo, а подлакътният модул е част от оборудването на Cosmo и е допълнително оборудване при Enjoy. Като част от системата FlexRail може да се поръча втори контакт с напрежение от 12 волта за задните седалки.


Със системата на задните седалки FlexSpace се работи още по-интуитивно
Иновативната пионерна концепция на Meriva, наречена FlexSpace, предлага различни конфигурации на интериора, без при това да необходимо да се демонтира която и да било от седалките. Сега системата е още по-лесна за манипулации, като с едно движение се сгъват опорите за глава на задните седалки или облегалките.
FlexSpace осигурява изключителна гъвкавост. Вътрешното пространство може лесно да бъде трансформирано от интериор с пет места до такъв с две и изобилие от товарно пространство. И двете външни задни седалки могат да се изместват в надлъжна посока и да се плъзгат навътре за да се осигури повече пространство в областта на раменете и място за краката при комбинация с четири места. Като допълнение, задните облегалки могат да бъдат напълно сгънати. Всичко това е възможно без необходимост от демонтиране на опорите за глава или разбира се, демонтиране на седалките.
При вдигнати облегалки товарното пространство на Meriva има обем 400 литра, а при сгъването им то се увеличава до 920 литра. При използване на цялото налично пространство до тавана общият товарен обем достига впечатляващите 1500 литра.
Интелигентно организирани места за съхранение на предмети там където това има значение
Дизайнерите на Opel не са искали самоцелно да постигнат голям товарен обем. Важно за тях е да отговорят на реалните нужди на клиентите и да открият подходящи места за всичките 20 предмета, които според изследванията най-често се взимат при пътуване с автомобил. 1 В интериора на новата Meriva могат да бъдат открити места за всички тях и редица други, като се предлагат различни възможности за съхранение.
Голямата по обем жабка например, разполага със спестяващ място джоб за наръчника за употреба, както и приспособления за закрепване на монети и химикалки. Компактна ниша над капака служи за съхранение на други дреболии.
От страната на водача може да бъде открита по-компактна жабка, достатъчно голяма за портфейл, мобилен телефон и прочие. Джобовете във предните врати могат да поберат 1.5-литрови бутилки, а задните - еднолитрови. Над вратата на шофьора има кутийка с капаче за слънчеви очила или други дреболии. Малко приспособление в долната част на предните колони се превръща в перфектно място за различни билети.
Организацията на товарното пространство има своя принос в стратегията на Meriva по отношение на безопасността. Аварийното оборудване и аптечката могат да бъдат открити под седалката на водача фиксирани със специални колани. С допълнителната кутия на пода към тях могат се добавят компактен чадър, ръкавици и приспособление за почистване на лед и сняг. Може да се поръча и издърпващо се под седалката на пътника до водача чекмедже, достатъчно голямо, за да събере чифт обувки, лаптоп или книги.
Подът на багажника може да се повдигне до нивото на бронята за да се улесни товаренето и поставянето на предмети под него. При пазаруване особено полезна е куката, която позволява задържане на пода в „отворено” положение. Именно такива елегантни решения отличават Meriva, като на разположение са и пространства за съхранение на предмети в облицовките. Друг пример за внимателно премислена концепция на товарното пространство е рафтът над багажника, който може лесно и бързо да се свали и постави зад задните седалки.
Практични, ергономични и комфортни седалки
Седалките на Meriva са напълно нови. Щедро оразмерени, те предлагат комфорт, съизмерим с този на автомобилите от по-горен сегмент. Дължината на надлъжното изместване е водеща в класа. Седалката на водача може да се настройва и по височина с цел постигане на оптимална позиция за шофиране. За децата на втория ред може да се поръчат облегалки, част от които могат да се трансформират в малки масички.
Ергономичните спортни седалки с функция за накланяне, регулиране на опората на гърба, регулиране на опората на главата в четири посоки и удължаваща се хоризонтална част за пътниците отпред се предлагат като допълнително оборудване за версиите Enjoy и Cosmo. Ергономичните спортни седалки получиха изключително ценния сертификат за одобрение на организацията Aktion Gesunder Rücken e.V.(Движение за здрави гърбове, известно като AGR), независимо обединение на експерти по ергономия и лекари в Германия. Никой друг автомобил в сегмента на Meriva не е получавал подобен сертификат за своите седалки. А добрите седалки са изключително важни за запазване на гърба в добро здравословно състояние.
В един автомобил със семейно предназначение, важен елемент е тапицерията, която трябва да е изработена от лесно почистващи се материали. И в това отношение Meriva e лидер в класа си, благодарение на обработените чрез нанотехнологията Top Tec тъкани, използвани при светлите тапицерии. Така те се замърсяват по-трудно от петна от напитки и други субстанции, като разтопен шоколад, кетчуп, горчица и дори олио. Това покритие е особено ценно за семейства с деца, които се хранят в автомобила.
Като визия, усещане и „дишане” , тъканта Top Tec не се отличава от стандартния, необработен текстил. Зацапването от своя страна се почиства просто със забърсване с мека кърпа.
Допълнителна информация и снимки можете да намерите в интернет на media.opel.com.

1 Съгласно изследване на клиентските нужди направено от Opel, 20-те най-често използвани при пътуване предмети са: химикалки, монети, фенерче, пътна карта, слънчеви очила, талон за паркиране, портфейл, хартиени кърпички, мобилен телефон, компакт-дискове, чаши, книги, списания, вестници, плодове, аптечка, яке, ръкавици и бутилки с обем 1.5/1.0/0.5 литра.


Опел Саутийст Юръп media.opel.com

Търговско представителство за БългарияКаталог: content -> Pages -> news
news -> Класическа Grand Prix звездите на 111-годишната история на Opel в света на моторните спортове
news -> Chevrolet ще покаже творението на младите дизайнери на изложението в Женева
news -> Пресинформация 29 септември, 2011 година Opel Ampera спечели международната награда ecobest
news -> Пресинформация 26 октомври, 2015 година Перфектен рали сезон за Opel
news -> Отборът adac opel Rallye Junior Team запазва водачеството си в шампионата erc
news -> Пресинформация 29 юни, 2015 година Тройна победа за Opel на рали Ypres
news -> Програма за развитие на нови таланти с ангажименти в областта на пистовите надпревари и рали-спорта
news -> Пресинформация 30 март, 2015 г


Поделитесь с Вашими друзьями:
База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2020
отнасят до администрацията

    Начална страница