Великден в албания прекрасни плажове и историяДата25.02.2018
Размер90.14 Kb.

ВЕЛИКДЕН В АЛБАНИЯ

- ПРЕКРАСНИ ПЛАЖОВЕ И ИСТОРИЯ

29.04- 02.05.16;

3 нощувки в хотели 4*/3* ; автобус; без нощен преходБ
Великден в Тирана
езплатни БОНУСИ в програмата:

1. Посещение на Скопие, Охрид, Елбасан;

2. Туристическа обиколка на Тирана, Дуръс, Вльора;

3. Организирано посещение на Великден в Ортодоксална църква във Вльора

4. Трансфери до София от/до Бургас,Ямбол/Сливен,Стара гора,Пловдив
Елбасан Дуръс Вльора Берат

­­­


Албания е разположена на Балканският полуостров на Адриатическо и Йонийско море.

Смесицата от различни цивилизации и култури правят тази Европейска страна уникална. Доказателство са многобройните крепостни стени и древни исторически забележителности.

Албания е най-новата световна, туристическа дестинация и последната екзотика в Европа.

Богатството на Албания е топлия средиземноморски климат и тюркоазеното море, прекрасните плажове, снежните планини и водопади, множеството езера и реки пълни с риба, трудолюбивото и приятелски настроено население.


* Отстъпка до 15.02.16хотел 4 * в Елбасан, център

хотел 3 * във Вльора, плаж стай с изглед море


цена на човек

в двойна стаяцена на човек

в тройна стаяцена на човек

в единична стаядете с 2-ма възрастни

до 5 год.

до 12 год.

3 нощувки със зъкуски


276 лв./*256лв. 

243 лв./*223 лв. 

350 лв./*330лв. 

134 лв.

192 лв.

доплащане за 3 вечери

възрастен 49 лв. + чаша вино или бира в хотела във Влора

дете 30 лв.


Цената включва:


 1. Транспорт с лицензиран автобус с видео, климатик, мини-бар,

 2. 3 нощувки в хотели 4*/3 *

 3. 3 закуски

 4. Екскурзионна програма в Тирана, Дуръс

 5. пътуване с 2 ма шофьори

 6. Бонус - посещение на Скопие, Охрид,

 7. Бонус - туристическа обиколка на Тирана, Дуръс, Вльора

 8. Бонус - посещение на ортодоксална църква във Вльора на вечерта срещу Великден/30.04.16

 9. Бонус - безплатен трансфер до София от/до Бургас,Ямбол/Сливен,Стара Загора,Пловдив

 10. Гранични и магистрални такси и паркинги,

 11. Придружител по време пътуването от фирмата организатор,

 12. Здравна застраховка с асистанс, покритие 5000 евро/ до 65 год.

Над 65 години доплащане по 1.50 лв. на ден

Цената не включва: 1. Екскурзия по желание до Берат-Арденица-Аполония-Вльора/цена на възрастен 20 лв.; дете 15 лв.

 2. Входни такси за забележителностите.


ПРОГРАМА : Отпътуване от: Бургас, Ямбол/Сливен, Стара Загора,Пловдив, София
1ви ден / София-Струга-граница- Елбасан; 490 км.

София- сборен пункт пред храм паметник Александър Невски в 06.00, заминаване в 06.30 ч.


Ще прекосим границата с Македония при Гюешево. Маршрут в МакедонияКрива паланка, Скопие, Тетово, Гостивар, Кичево, Струга.

В Албания ще посетим Елбасан.


Ще пътуваме по пътя Виа Егнация, древен път построен около 146 г. пр.н.е. по времето на Римската империя. Важен военен коридор и до днес свързващ Адриатическо море с Черно и Егейско море и историческите градове Дуръс, Охрид, Солун и Истанбул. Това е духовната и културна ос по която започва разпространението на православното християнство в Югоизточна Европа, осеян е с манастири и църкви.

Около обяд ще спрем в центъра на град Скопие за снимки и обяд /около 1час.

В новата част и площад «Македония» ще видите изградените над 20 нови статуи и сгради, които са част от проекта Скопие 2014. Проекта струва над 560 милиона евро.

Пристигане в Албания в гр. Елбасан , област Кутмичевица - древен български книжовен и просветителски център . Римляните са го наричали Masio Scampa заради 26те кули на крепостните стени, построени по времето на император Юстиниан през 1ви век . Елбасан на древен илирийски език означава остър планински връх, а на турски - крепост.Настаняване в хотел 4*
2 ри ден / Закуска; Заминаване за Тирана, Дуръс, Вльора ; около 230 км

Пътуване към Тирана. Аавтобусна и пешеходна обиколко за разглеждане на забележителностите на Албанската столица: пл. Скендербег; сградата на операта и Националната библиотека; часовниковата кула- символ на града; джамията Етем бей; руините на Юстиниановата крепост; двореца на културата и бивш мавзолей на Енвер Ходжа; Националният исторически музей; „забранения град”; православната Автокефална църква „Възкресение”- третият по големина православен храм в Европа с площ 1660 м2., височина на камбанария 46 м.

Може да посетите въртящото се кафене на 14-тия етаж на Sky Tower или да обядвате в модерния комплекс Тайван в центъра на града. Свободно време.

Продължаваме към към древния град Дуръс с 2700 год история, /прабългарите го наричали Драч/. Пешеходна обиколка Ще видим Венецианската кула; Римския амфитеатър от II-ри век пр. Н. Е за 15000 зрители; крайморския булевард с палмите подарък за Енвер Ходжа от Фидел Кастро; Римските бани.

Пътуване към Вльора- модерен град. Той е един от най-старите градове на Албания / древно име Aulon основан през 6ти век пр Н.Е./ и второто по големина пристанище. Разположен на крайбрежието на Йонийско море, в подножието на планина. Влора е един от най-добрите курортни центове с нови хотели, прекрасни плажове, много зеленина. Настаняване в хотел 3* на морския бряг. Стаи с изглед към морето.
3 ти ден / Закуска. Екскурзия до Берат-Арденица-Аполония-Вльора/по желание /; 209 км

Берат-средновековeн град музей , паметник на UNESCO/ основан през 4ти век пр.Н.Е. на река Осъм. Антични имена: Антипатрея, византийците наричат града Пулхериополис "хубав град", през Средните векове българите го нарекли Бялград. На 20 км от тук в района на с. Балши е намерен летописен надпис посветен на покръстването на българите от времето на цар Борис I (852-889)

Старият град е известен с Отомонската архитектурата на къщите с много прозорци/известен с името „ градът на хилядите прозорци”/. Тук Св. цар Борис-Михаил- Покръстител изградил най-хубавите си Божии храмове. Тук е било седалището на Св. Климент, епископ Велички и Св. Климент Охридски - пръв епископ на български език. Тук прекрасни изображения пазят спомена за великото дело на светите Седмочисленици. Тук са запазени мощи на Св. Горазд и Св.Ангеларий.

В Берат ще видим: крепостната стена; ортодоксалната църква Св. Мария; църквата Св. Триада; останките от Бялата и Червената джамия; иконографския музей Онуфри / входна такса/ и др.

Пътуване до манастирът „Рождество Богородично ” в Арденица - огнище на духовната ни традиция в Албания . Изграден е върху основите на черквата "Св. Троица" от 10 век, строена с ктиторството на св. цар Борис Покръстител. Манастирът "Рождество Богородично" в миналото е бил истински духовен център на Православната църква.

Разглеждане на манастира със запазените стенописи на Св.Седмочисленици- светила на българския дух и иконата на Св.Йоан Кукузел.

Продължаваме към древният град Аполония разположен на на река Вжосе на пътя на Виа Егнатия. Бил е важен пристанищен град. Градът е основан през 588 г. пр.Н.Е. от колонисти от Корфу и Коринт. Римският император Октавиан Август e учил тук. Ще видите руините от старата крепост; античния театър; колоните на градския съвет, храма на Артемида; историческия музей.Скопие Охрид и Самуиловата крепост Св. Наум
4ти ден / Закуска.Отпътуване за София в 08.30ч. през Охрид

Престой в Охрид 1½ часа за за обяд. Охрид е паметник на UNESCO. Очарованието на града е езерото и уникалната архитектура в стария град в подножието на Самуиловата крепост.

Какво може да видите : стария град ; античния театър и Самуиловата крепост. В църквата „Св. Климент и Св. Панталеймон” се намират мощите на свети Климент. Според средновековното житие на Св. Климент Охридски през 886 година цар Борис I го изпратил в Охрид със задача да подготви няколко хиляди свещеника, владеещи писмен български език, за да замени гръцкия език в богослужението с български.

Отпътуване от Охрид за София . Пристигане в София късно вечерта.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:


  • Пътуване на български граждани - с паспорт или лична карта,

  • Деца под 18 години пътуващи без 1 или 2ма родители трябва да имат нотариално заверено пълномощно.УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ: Депозит 30% от сумата на екскурзията при записване; Доплащане до 15.04.2016 г.
ЗАБЕЛЕЖКА: Екскурзията се провежда при минимум 40 туристи. При по-малък брой ще има доплащане около 14 лв. В случай на отмяна на пътуванети ще бъдете уведомени 14 дни преди датата на заминаване.
ВИЗОВ РЕЖИМ; ВАКСИНАЦИИ: За български граждани визи и ваксинации не се изискват.

Застрахователя, с който Туроператора е сключил договор по чл. 42 от Закона за туризма е със ЗД Алианц България; застрахователна полица № 13160153000000006 до 22.01.2017год.
ИНФОРМАЦИЯ:
Входните такси за забележителностите се плащат в леки:

 1. амфитеатъра в Дуръс 350 леки /~ 5 лв.

 2. крепостта в Берат 100 леки/ ~ 1.45 лв.

 3. античния град Аполония и музея 350 леки /~ 5 лв.

 4. музея на Онуфри 200 леки /~ 3лв.


Парична единица:

Албански леки: 1 лев ~ 70 леки; 1 евро ~ 137 леки;

Македонски денари : 1 лев ~ 31,42 MKD ; 1 евро ~ 62 MKD


Необходими вещи: за екскурзията до крепостта в Берат - удобни обувки, слънчеви очила, слънце защитен крем.

Любителите на риба и морски продукти ще имат възможност да хапнат прясна риба в хотела във Вльора. Хотела е изпитан многократно с много добро обслужване.  
Поделитесь с Вашими друзьями:


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2019
отнасят до администрацията

    Начална страница