Видове xdsl технологииДата25.07.2016
Размер31.11 Kb.
#6463


СЪДЪРЖАНИЕ

Увод


Видове xDSL технологии

HDSL


HDSL II

SDSL


IDSL

ADSL


RADSL

ADSL Light

VSDL Light

Предостсвяне на услуги в мрежата за достъп

“АТМ посредством ADSL”

HDSL метод за високоскоростен обмен.

Структура, особености.

Представяне на конфигурацията и функционално описание

Функции ма HDSL рамката

Метод на предаване

Структура на HDSL цикъла

Необходимо клиентско оборудване за xDSL услуги

Основни предимства на xDSL

Конкурентни технологии – сравнение

Аналогожи модеми за комутируема връзка

Кабелни модеми

Сателитен достъп

Модем Watson 4

Примери за използване на модема Watson 4

Watson Link

Използвани съкраштеноия

Използвана литература

Увод

В ългария услугите за предаване на данни в режим on-line се намират в начален стадий от своето развитие. Основните причини за това бяха високата цена на услугите и ниската платежоспособност на потребителите, в резултат на което услугите от този вид доскоро се ползваха само от средни и големи бизнес-клиенти. Не е тайна, че за намаляване стойността на услугите от голямо значение е избора на технология за предаване на “последната миля”.Днес широко използвани в градски условия са следните средства за организация на “последната миля”:

  • Телефонни медни кабели;

  • Влакнесто-оптични кабели;

  • Телевизионни кабелни мрежи;

  • Радиоефир (технология Radio-Ethernet);

  • Спътникова телевизия.

Традиционните тнехнологии, които бяха масово използвани за високоскоростно предаване на данни или достъп Интернет, не успяха да покрият нуждите на потребителите от по-високи скорости. Дори все още има потребители използващи аналогови модеми за достъп до Интернет.

Възможността за високоскоростно предаване на данни дълги години не успя да достигне до малките бизнес клиенти и домашните абонати от икономически съображения, тъй като за целта беше необходимо изграждането на абонатна мрежа от оптични кабели. Този проблем естествено присъстваще не само в България, но и в много други страни. Това принуди производителите на телекомуникационно оборудване да разрешат този проблем като създадат технология за абонатен достъп, за предаване на данни с висока скорост и достъп до Интернет по конвенционалните медни усукани чифтове, изграждащи абонатнат мрежа. Една такава технология е предмет на разглеждане в настоящия проект е технологията xDSL.

хDSL е съкращение за "Цифрова абонатна линия" и представлява група технологии, които дават нов живот на цифровите комуникации по усукана двойка медни проводници, аналогично на ISDN технологията. xDSL са технологии, специално предназначени за достъп до обществени мрежи за комуникации "от точка до точка", които позволяват да се пренасят разнообразни форми на информация по усукана двойка медни проводници от абонатните линии за достъп до централата на доставчика на мрежови услуги. xDSL модемите преобразуват една линия за предоставяне на традиционната телефонна услуга в две такива линии, като по този начин се избягва необходимостта от физическо инсталиране на окабеляване за втората линия и се създава възможност за едновременен пренос както на глас и видео, така и на данни и мултимедиен трафик. Това се постига чрез използваните при тези технологии техники за модулиране на сигнала.

Различните технологии от xDSL групата могат да бъдат класифицирани в две основни подгрупи: симетрични и несиметрични. Асиметричните DSL технологии (ADSL, ADSL Light, RADSL, асиметрична VDSL – виж таблицата и характеристиките по-долу) осигуряват по-висока скорост на пренасяне в посока от мрежата към абоната и по-малка в обратна посока – от абоната към мрежата. Те са подходящи за сърфиране в Интернет и за отдалечен достъп до локални мрежи, тъй като при тези приложения обикновено абоната получава много повече информация, отколкото предава. При симетричните DSL технологии (HDSL, HDSL2, SDSL или S-HDSL, IDSL) скоростта на предаване в двете посоки е еднаква. Те са по-подходящи за Web сървъри, корпоративни мрежи и за абонати, които обикновено излъчват големи обеми информация.Използването на xDSL технологиите в абонатните линии направи преврат в абонатната кабелна мрежа, в частта високоскоростно предаване на данни. Тяхното внедряване позволи на операторите да увеличат приходите тъй като използват съществуващата абонатна мрежа за предоставяне на своите абонати възможност за високоскоростно предаване на данни на достъпни цени.Каталог: info
info -> Великата синя дупка (Белиз)
info -> Организират четвърта Национална експертна среща
info -> Тема Компютърна система ibm pc/xt i8086 Процесорите 8086
info -> История на европейската интеграция Дати и съпътстващи събития. Хронология
info -> Съдържание увод стр. 3 Глава І
info -> Търсене и предлагане – основа на пазарния механизъм
info -> Е учредена на 28 април 2009 г. Корабостроителни и кораборемонтни заводи
info -> Закон за изменение и допълнение на Кодекса за социално осигуряване. Промените влизат в сила от 1 юли 2010 г


Сподели с приятели:
©obuch.info 2024
отнасят до администрацията

    Начална страница