Викторина за Деня на Земята и възможните действия за предотвратяване на изменението на климатаДата18.06.2018
Размер42.72 Kb.
#74842
ТипВикторина


Инициативи на регионалните структури на МОСВ за отбелязване на Деня на Земята – 22 април 2014 г.

РИОСВ – БУРГАС

Рисунки на тема „Земята – нашия дом” от третите класове на ОУ „Антон Страшимиров”, Бургас и почистване на училищния двор.

Децата от ЦДГ № 31 „Веселушко” ще проведат открито занимание пред родители, а децата от ІV-та група „Мики Маус” от ЦДГ „Златното ключе” ще изнесат концерт с песни и танци по повод празника.

Ще бъде организирано посещение на Резерват „Ропотамо” и беседа пред 60 студенти от Университет по хранителни технологии – Пловдив. На 27 април ще бъде представена презентация на тема: „Морската градина на Бургас – преди и сега” пред студенти от катедра „Екология” в Университет „Проф. Д-р Асен Златаров”.РИОСВ – ВРАЦА

На 22 април ще бъде представен Интерактивен урок на тема „Земята – нашият дом, нека я опазим“ в ЦДГ “Българче”. От 11.00 часа ще се организират интерактивни игри за опазване на компонентите на околната среда и възможностите за ограничаване на влиянието на различните фактори с ученици от четвърти и пети клас от СОУ “Христо Ботев”, Враца във Войводин дол в резeрват “Врачански карст”. Участниците ще могат да се включат и във викторина за Деня на Земята и възможните действия за предотвратяване на изменението на климата.РИОСВ – ВАРНА

На 23 април 2014 г. от 10.30 часа, експерти на РИОСВ-Варна ще запознаят с дейността на инспекцията студенти от катедра „Екология и опазване на околната среда“ към Технически университет – Варна. Същия ден, от 13.30 часа експерти на РИОСВ-Варна ще бъдат гости на еко - пиеса в ОУ „Панайот Волов“ и ще изнесат презентация на тема „Денят на Земята през 2014 – Зелени градове“.РИОСВ - СМОЛЯН

Екоинспекцията ще организира обучения, дискусии и прожекции на филми по повод Деня на Земята. Ще бъде организиран и поход до Каньона на Водопадите.

Ще се подпомогне организирането на тържество в детска градина на тема „Рециклиране на отпадъци“. Съвместно с „Титан Клийнър“ ще се организира акция „Моята цветна градинка“ и ще се раздават цветя на две училища и една детска градина.

РИОСВ - ХАСКОВО

РИОСВ организира Регионален ученически конкурс за фотография, презентация или видеоклип на тема "Красотата на природата". Фотоконкурсът се провежда за четвърта поредна година. Творби се приемат до 11 април, до сега са получени над 200. Жури от фотографи и експерти от инспекцията ще определи победителите. Ще бъдат връчени по три награди в двете категории и грамоти. На 15 април ще бъде открита изложба с всички творби, участвали в конкурса, в зала "Слънце" на ОУО – Хасково, която ще продължи до 25 април.

Експерти от РИОСВ ще се включат в събитията, които всяка година се организират от Община Кърджали по повод Деня на Земята - конкурси, изложби, състезания, концерти, презентации, засаждане на дръвчета и почистване на терени. По традиция в хасковските училища се засаждат дръвчета, в детските градини се организират тематични открити уроци, в които се включват експерти от инспекцията и се разпространяват информационни материали на екологична тематика.

РИОСВ - ПЛОВДИВ

Ученици от 7 б клас и от 6 а клас от ОУ „Райна Княгиня” в Пловдив ще засаждат дръвчета и цветя на терен, определен от Районното кметство на район „Север”. Акцията се организира от РИОСВ-Пловдив и Районното кметство на район „Север” на 22 април от 13.30 ч.

На 25 април се организира почистване на защитената местност „Клувията-Дива вода” над с. Бачково с участие на ученици и студенти. Ще бъде изнесен открит урок за защитените растителни видове и за значението на гората и зелените площи за качеството на живот.

БАСЕЙНОВА ДИРЕКЦИЯ - ПЛОВДИВ

От 22 април започва петдневно еко-училище в рамките на двустранно споразумение между Българския воден парламент и Младежкия воден парламент на басейна Артоа-Пикарди, Франция, в което ще се включат и експерти на Басейнова дирекция – Пловдив. Българската делегация ще се включи и в пленарната сесия на Младежкия воден парламент на Еско (Шелда).

В Информационния център на Басейновата дирекция на 14 април ще се проведе среща със студенти от специалност "Химия и екология". Експерти ще представят дейността на Басейнова дирекция и българското екозаконодателство.

На 22 април експерти на дирекцията ще се включат в общоучилищния празник на ОУ "Душо Хаджидеков" по повод Деня на Земята. На учениците ще бъдат раздадени информационни материали, а експерти ще представят презентации на теми, свързани с опазване на околната среда.

На 23 април в Информационния център на БДИБР ще се проведе среща със студенти от Аграрен университет-Пловдив. Темите, които ще се дискутират са законодателство в областта на екологията и опазването на околната среда, извършване на мониторинг на водите, документи и процедура за използване на вода за напояване и регистрация на кладенци.

БАСЕЙНОВА ДИРЕКЦИЯ - ПЛЕВЕН

На 22 април ще се проведе „Час по екология“ в Регионалния исторически музейНАЦИОНАЛЕН ПАРК “ЦЕНТРАЛЕН БАЛКАН“

Инициатива на тема „Земята – нашият дом” ще бъде организирана на 11 април, в Дневен център за деца и младежи с увреждания, съвместно с Фондация „Грижи за деца с увреждания”, Габрово. Включва представяне на планетата Земя по достъпен игрови начин и филм.

На 17 април, в Дневен център „Грижи за възрастните хора”, деца от Детска градина „Явор”- Габрово ще изнесат програма, посветена на Деня на Земята.

Под мотото „60 минути за един по-зелен свят” на 22 април в Учебно-информационния център към Централния офис на Дирекцията в Габрово, пред ученици от Габрово ще бъде изнесена беседа и представен филма „Старият дъб”, режисьор Христо Илиев.НАЦИОНАЛЕН ПАРК „ПИРИН“

По повод Деня на Земята ще бъдат представени образователна програма - филм „Планетата Земя“, презентация „Национален парк Пирин – световно природно богатство“ и беседа на тема „Какво ни дава планината?!“. През този месец заниманията в Посетителския образователен център в Банско ще бъдат под мотото „Планетата Земя – наш общ дом“. Образователната програма ще се провежда и в училищата в общините Сандански, Струмяни, Симитли, Кресна, Разлог, Банско и Гоце Делчев.Между 22 и 25 април ДНП „Пирин“ ще организира почистване на коритото на Брезнишка река, в партньорство с община Гоце Делчев, в което ще се включат деца и родители от с. Брезница.


Сподели с приятели:
©obuch.info 2023
отнасят до администрацията

    Начална страница