„Влажни зони и управление на водитеДата28.10.2018
Размер0.84 Mb.
2 февруари 2013 година - Световен ден на влажните зони 

Тема: „Влажни зони и управление на водите”, 

Влажните зони съхраняват водата”

На 1 февруари 2013 година ученици от СОУЕЕ „Св. Константин –Кирил Философ” и СОУ „Васил Левски” гр. Русе гостуваха в Информационния център на РИОСВ-Русе, по повод Световния ден на влажните зони 2 февруари.

Проявата се организира от РИОСВ-Русе и Българското дружество за защита на птиците със съдействието на ръководителите на клубовете по проект „Успех – да направим училището привлекателно за младите хора” в двете учебни заведения.

През учениците бяха представени резултатите от провелото се през средата на януари 2013 г. Среднозимно преброяване на водолюбивите птици. Експертът по биологично разнообразие акцентира върху важността на влажните зони като природен ресурс, значението им за всички елементи на биосферата, потенциалът им в стопанско, научно-познавателно и културно отношение.

След като обогатиха познанията си за най-хараткерните обитатели на влажните зони, организаторите провокираха творческия заряд у възпитаниците на СОУ „Христо Ботев” да претворят в акварелни рисунки наблюдаваните по време на преброяването водолюбиви птици.Участниците в „Арт-работилницата” рисуваха най-многочислените групи, наблюдавани по поречието на река Дунав – къдроглав пеликан, голям корморан, голяма белочела гъска и зеленоглава патица.

Материалите, консумативите и скиците бяха любезно подсигурени от Българското дружество за защита на птиците. Регионалният координатор Християна Стомонякова демонстрира техниката на рисуване с акварелни бои и моливи и въведе децата в света на импресионизма, характерен за края на XIX век.

Участниците в „Арт-работилница” получиха награди от организаторите - РИОСВ-Русе и БДЗП.
Каталог: docs -> kluchovi dumi -> Lubopitno
Lubopitno -> Международен ден на Черно море 31 октомври
Lubopitno -> Списък на примерни диви животни, срещащи се на територията на риосв-русе, подлежащи регистрация по чл. 22 и чл. 22а от Закона за защита на животните
Lubopitno -> През 2013 година се навършват 65 години от началото на природозащитната дейност на територията на днешния Поддържан резерват „Сребърна”
Lubopitno -> Тема на кампанията: „Влажни зони и туризъм" „Туризъм във влажните зони: Едно великолепно изживяване"
Lubopitno -> Велико чудо е природата! Живеем на великолепна и красива планета слънце, вода, въздух не можем без тях! Те създават условия за прекрасен живот, който зависи и от нас. Всичко има на нашата прекрасна планета
Lubopitno -> Конкурс за детско творчество на тема "Бъди активен, защити реките!" под егидата на Международната комисия за опазване на река Дунав
Lubopitno -> Конкурс „сребърна птици и хора перо за мама
Lubopitno -> Конкурс за екодизайн на тема "мисли зелено"/ "tink green" Със съдействието на


Поделитесь с Вашими друзьями:


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2019
отнасят до администрацията

    Начална страница