Въпросник какво според Вас означава понятието „приемственост“ между образователните структури в детството – маркирайте три отговора?страница1/3
Дата13.01.2023
Размер50.5 Kb.
#116217
  1   2   3
Vaprosnik Priemstvenost


ВЪПРОСНИК

  1. Какво според Вас означава понятието „приемственост“ между образователните структури в детството – маркирайте три отговора?

а) Двустранна връзка между образователните структури, насочена към позитивно развитие на детето.
б) Единство на педагогическия процес в степените на образователната система – надграждане и развитие на възпитателни цели, образователни стандарти и съдържание, модели на общуване и технологии за обучение на децата.
в) Определя се от целите, стандартите и технологията на обучение в училищното образование.
г) Определя се от целите, стандартите и технологията на обучение в предучилищното образование.
д) Целите на приемствеността характеризират обучението в подготвителната група преимуществено като процес на ограмотяване.
е) Целите на приемствеността характеризират обучението в подготвителната група като процес на развитие на потребностно-мотивационната сфера, социализация в средата, стимулиране на творчеството и позитивното личностно развитие.
ж) Друго.......................................................................................................................................  1. Какво според Вас означава понятието „подготовка за училище“ – маркирайте един отговор – маркирайте един отговор?

а) Форма за реализация на принципа за приемственост в образователната система - съдържателен процес за осъществяване на актуалните задачи на детското развитие.
б) Резултат от подготовката за училище - съвкупност от личностни качества, знания, умения и начини на действие, необходими за образователния процес в училище, за новата социална позиция на ученика, за адекватна ориентация и адаптация в променящата се среда.
в) Друго..................................................................................................................................

  1. Сподели с приятели:
  1   2   3
©obuch.info 2024
отнасят до администрацията

    Начална страница