Време за избор Владика Николай Рьорих, 1 юли 2007 годДата07.05.2018
Размер46.83 Kb.
#67646

Време за избор

Владика Николай Рьорих, 1 юли 2007 год.

АЗ СЪМ Възнесеният Владика Николай Рьорих, отново дошъл при вас чрез нашия посланик.

Аз дойдох след продължително прекъсване на нашето общуване. Това прекъсване се получи, тъй като в своите предишни диктовки аз дадох някои указания и насоки за бъдещето на Русия и след това търпеливо чаках отклик от нейните жители на моя зов. За съжаление аз съм принуден да констатирам, че твърде малка част от жителите на Русия възприеха моя зов със сърцата си. Мнозина прочетоха и забравиха, а други просто се отнесоха осъдително. Аз дойдох, за да направя още един опит да ви предам същността на Учението свързано с великото бъдеще на Русия. Вие може да не ми вярвате, но има план на Бога за тази страна и искате или не искате този план трябва да се осъществи.

Ние идваме, за да пробудим днешното поколение хора и да ги раздвижим за изпълнение на нашите планове, свързани с тази велика страна. Това не означава, че ние проповядваме изключителността на тази нация. Това само означава, че трябва да има точка на земното кълбо, откъдето да започне да се разпространява новото мислене, новата идеология, която ще стане господстваща в света много скоро според земното време. Тази идеология не е свързана с политика или осъществяване на някакви планове на физически план. Тази идеология е свързана с проявяването на Духа в материята. Това е идеологията, на която са учили пророците от миналото. И ако хората в своето съзнание бяха готови по-рано да възприемат и да разпространят широко Божествената Истина, тогава всичко щеше да се случи няколко столетия по-рано. Само вследствие на съпротивата на силите на тъмата, които действаха чрез невежите хора, сроковете се проточиха.

И сега ние казваме, че времето е дошло, и посланикът в Русия е готов за осъществяване на замисленото. Работата се свежда само да вашата подкрепа. И само липсата на реална помощ и подкрепа от вас задържа проявлението на нашите планове.

Ние ще започнем (изпълнението на нашите планове) веднага щом се появят сърца, готови да издържат на Небесния Огън. И след като започнем в Русия, веднага ще се появи интерес в целия свят. Необходим е пример. Трябва да се започне.

Новата идеология е вече готова за проявление. И родилните мъки се проточиха. Ще започне раждането и появата на Земята на новото съзнание.

Ние с нетърпение чакаме този момент.

Вашето мислене е свързано с вашия физически свят и то не може да побере онези възможности, който ви подготвят Небесата. Необходимо ви е само да повярвате в нашето съществуване, да повярвате в това, че Ангелите Небесни са готови да ви дойдат на помощ. Ние чакаме вашия зов и вашата готовност.

Събудете се от дългия сън! Станете и започнете да действате!

Стига сте спали и сте се излежавали, обръщайки се от едната на другата страна.

Руският народ винаги е бил муден дотогава, докато не бъде подбуден да действа. Ние идваме, за да пробудим вашия спящ разум, за да ви дадем тласък за развитие на съзнанието ви и за целенасочени действия за преобразуване на света, в който живеете върху принципите на Божествената целесъобразност.

Цялата трудност е в това, че вашето съзнание чака някакъв външен тласък, външна организация и външен ръководител. Но този път Небесата залагат на появата на нов тип ръководител. И този ръководител ще бъде вашето Висше Аз. Вие трябва само да се вслушвате в гласа на вашата реална част. Да усетите докосването на Висшите светове. Престанете да се правете, че нищо не чувате и нищо не чувствате. Ние ви будим всеки ден! Ние даваме знаци и бием камбаната!

Нашият зов звучи тревожно над Русия.

Настъпи време за действие! И колкото и вашето външно съзнание да отхвърля мисълта за необходимостта от Божествени действия, все пак ще ви се наложи да започнете.

Всички ваши действия трябва да стават на основата на дълбоки вътрешни подбуди. И всички ваши действия трябва да имат в основата си съвършено безупречен мотив, мотив, излизащ от вашето сърце. Всяка ваша привързаност или вреден навик ще ви пречат. Отделете в своето съзнание физическото, привързаностите към нисшите слоеве на финия свят, от висшето съзнание.

Това разделяне неминуемо трябва да се направи в сърцето на всеки стремящ се. Цялата битка и цялата победа са заложени във вас. Армагедон се води във вашите сърца. И отделянето на зърната от плевелите става във вашите сърца. И вие сами се осъждате, когато правите окончателен избор между безсмъртието или смъртта и всичко старо около вас, изпълнено с плътски ви мисли и чувства.

Ние ви зовем към планинските върхове на Божественото съзнание. Стига сте спали! Дайте си кураж! Битката се води не на живот, а на смърт. Битка за всеки човек, за всяка душа, която е във въплъщение сега. А вие продължавате спокойно да спите...

Всички ваши действия на физически план изискват сверяване с вътрешния компас, намиращ се във вашите сърца. Престанете да обръщате внимание на външните обстоятелства в живота ви. Всички обстоятелства скоро ще се променят, Бог ще промени целия ви живот и всички обстоятелства в живота ви. Веднага щом лодкарят във вашето същество избере правилния курс, ние ще ви изпратим свеж вятър и тогава ще можете да се движите в правилната посока със скорост, за каквато дори не сте мечтали в старите времена на пророци и ясновидци. Казвам ви :”Новите възможности са пред вас!”

И целите Небеса сега чакат само да направите вашия избор и да покажете способностите си за действия.

Божествената възможност е отворена за Русия и чрез нея за целия останал свят.

И тази възможност е свързана с новото съзнание, което трябва да дойде на смяна на старото.

Всичко ще се промени около вас веднага щом промените посоката на вашите стремежи. Веднага, след като направите избор и се устремите към Божествеността, отхвърляйки старите си привързаности.

Призовавам ви на Път! Давам ви посока. Чакам ви, всеки от вас, който е устремен.

Аз съм готов да ви протегна ръка за помощ и да ви подкрепя на най-опасните участъци по вашия Път. Същото са готови да направят всички Възнесени Владици, които със затаен дъх ви наблюдават сега и очакват да видят вашия избор и посоката, в която ще тръгнете.

Намирате се на критично място на Пътя си. Внимавайте да не сгрешите и да не попаднете в тъмни дебри, без Светлина, през следващите сто години.

Аз разчитам на вас.

АЗ СЪМ Николай Рьорих.

Свърши тъмното време за Русия! Николай Рьорих, 14 април 2005 год

Замисълът на Бога за Русия е Общината на Светия Дух. Николай Рьорих, 9 май 2005 год.

Вярвам във великото бъдеще на Русия и бих желал да дам на всеки от вас частица от своята вяра. Николай Рьорих, 30 май 2005 год.


Каталог: sirius -> dict8 -> doc
doc -> Беседа за устремеността към Победа
doc -> Предупреждение за опасността от контактите с финия свят Господ Майтрейя, 27 юни 2007 год
sirius -> Нет религии выше Истины Выпуск №16(1275) Март, 2014 год
sirius -> 9-дневно молитвено Бдение за мир в
sirius -> Розарий на Различаването1 в името на Отца, Майката, Сина и Светия Дух. Амин!
sirius -> Кратки Розарии на Майка Мария II часът на милостта
doc -> За защитата от низшите слоеве на финия план
doc -> Учение за действието на физически план
doc -> Своевременни наставления
doc -> Учение за Будда съзнанието Гаутама Буда, 9 юли 2007 год


Сподели с приятели:
©obuch.info 2022
отнасят до администрацията

    Начална страница