Вярата вижда невидимите реалности Бил Уинстън Римляни 1: 16,17; Евреи 11: 1,2,6страница1/3
Дата08.07.2024
Размер68.37 Kb.
#121542
  1   2   3
Вярата вижда невидимите реалности Бил УинстънВярата вижда невидимите реалности Бил Уинстън


Римляни 1:16,17 ; Евреи 11:1,2,6
Вярата е нещо, което се изисква в живота на вярващия.
Вярата е несъмнено нашето най-велико духовно притежание. Ако вярата ти няма доказателства- тя е фалшива. Вярата я показваш, чрез делата си!
Ако дявола идва срещу теб ти се нуждаеш от вяра, за да го махнеш от себе си. Ти не можеш да ИЗГОНИШ дявола БЕЗ ВЯРА!!! И той знае това! Трябва да използваш вярата си.
II Петрово 1:1 Когато вярата присъства правдата ще тече като потоп. Много хора се опитват да имат вяра, но все още се чувстват под осъждение. Осъждането и неправедността е заболяване на духа, болест на духа. То унищожава способността да произвежда вяра. Без вяра не можеш да победиш света. Започвай да РАЗВИВАШ вярата си! Всеки един от нас има МЯРКАТА вяра.
Римляни 12:3
Трябва да се погрижим да расте нашата вяра. Когато ходиш чрез вяра ти не трябва да променяш нищо. Независимо какво става покрай теб ти ще ходиш във вяра и ще се наслаждаваш на небесните блага.
Вярата е тайна (мистерия; нещо което е отвъд човешкото схващане). Вярата назовава нещата, които не са като че ли са!
Малка вяра – кратковременна вяра ( за 1, 5 , 10 минути…). Това е примера за Петър и ходенето по вода.
Матей 8:10 – Исус я нарече велика, голяма вяра. Когато имаш велика, голяма вяра ти не се нуждаеш да виждаш нищо в естественото, за да ти потвърди, че Бог е извършил това, което Той е казал, че ще извърши. Не е необходимо да виждаш нищо в естественото и тук е, където Бог иска да ни доведе. Бог иска да ни доведе до място, където нашата вяра не се нуждае от плътта, за да й потвърди плътта, че вярата работи.
I Йоан 5:14,15 Откъде знаем, че получаваме това, което искаме от Бог? Аз не мога да почувствам нищо, но го знам. Вярата ме отвежда отвъд плътта ми.
Марк 11 :24 Какъв вид чувства имаш ти в този стих? Никакви. Всъщност ако го ЧУВСТВАШ не си във ВЯРА. Нека да отидем отвъд 5-те сетива, защото за да получиш ти Божиите обещания ти ще трябва да живееш във вяра и да напуснеш измерението (областта) на плътта. Божиите обещания са в свръхестествената област и ти трябва да докоснеш тази област и единствения начин да докоснеш тази област (това измерение) е чрез ВЯРА. Никоя плът не може да достигне там, не може да прекосиш до там. Всичко от което се нуждаеш в този живот, според живота и благочестието Бог вече ти го е снабдил.
Ефесяни 1:3 Какви благословения? – Духовни.
Къде са тези благословения? Там ли са вече ( в небесни места)? Трябват ли ти гуми за колата? Вече са там.
Трябва ли ти ремонт на покрива на къщата? – Вече е там.
Бог го е сложил там (благословението) и то седи и те чака. Добрата новина е, че от каквото и да се нуждаете вече е било снабдено. Трябва да размишляваш в духа си за тия неща, защото ума е програмиран, че ако не го виждаш то не съществува.


Сподели с приятели:
  1   2   3
©obuch.info 2024
отнасят до администрацията

    Начална страница