Япония „страната на изгряващото слънце” 03 – 12 октомври 2010 I ден София Париж – Токио



Дата21.01.2018
Размер57.55 Kb.
#50122
ЯПОНИЯ
СТРАНАТА НА ИЗГРЯВАЩОТО СЛЪНЦЕ

03 – 12 октомври 2010
I ден София - Париж – Токио Началото

Отпътуване от летище София в 06.55 ч. с полет на AIR FRANCE за Париж. Кацане в 08.50. В 11.30 часа - излитане за страната на изгряващото слънце, на самураите, чадърите, кимоната...
ІІ ден Токио Първа среща със столицата

В 06.30 кацане на летище Нарита. Добре дошли в Токио –динамичен, модерен мегаполис с приблизително 12 милионно население. Градът е изкючително интересен, стимулиращ и безопасен. След приспособяването ви към часовата разлика, бихте могли да се разходите до световноизвестния район в Токио – Гинза. Тук са изисканите магазини на популярните модни вериги, много ресторанти, галерии, кафенета... Настаняване във вашия хотел. За по-нетърпеливите, препоръчваме комплекс Съншайн сити, разположен в Източно Икебукуро /старата част на Токио/. В центъра на комплекса от 4 сгради е тази на Съншайн 60 – небостъргач /височ. 240 метра/ с панорамен етаж на върха,музей, аквариум, планетариум, конгресен център, театър и шопинг център. Асансьорът в този небостъргач е един от най-бързите в света /изкачва 60 етажа за 35 секунди/.



ІІІ ден Токио Древна цивилизация и съвременна култура

Закуска. В 09.00 ч. започва целодневната обиколка на Токио /вкл.обяд/. Ще разгледате Императорския дворец с източната градина. Старинни мостове свързват сушата с двореца, откъдето веднъж годишно – на Нова Година, императорът благославя японския народ. Обиколката продължава с посещение на Асакуса Канон Темпъл - будистки храм от 15-16 век, старата търговска улица Накамисе, с множество малки сувенирни магазинчета, модерния квартал Одайба и ще се изкачите на кулата Токио Сити, за да се насладите на гледката на града. Разположен на „края на Азия”, на брега на Тихия океан, Токио е град на контрастите. Оживен трафик по магистралите и булевардите, неонови светлинни реклами, забързани тълпи по улиците - японската столица притежава всички черти на модерния град от 21-ви век. Но отвъд шума и движението Токио е запазил своето очарование от отминалите векове. Можете да се разходите по малките улички на един различен град, изпълнен с храмове, светилища и хармония. Това е магията на Токио. Следобед ще направите круиз из залива с кораб ”Симфония” и ще се насладите на японския чай. Връщане в хотела около 17.00 ч. Нощувка.
ІV ден Токио - Йокохама - Камакура – Токио Към свещените места

Закуска. Денят е посветен за целодневна екскурзия с автобус до Йокохама и Камакура /вкл.обяд/. Йокохама е космополитен и пъстър град, едно от най-големите пристанища на света, с кулата Лендмарк най-високата сграда в Япония – 70 етажа (построена през 1996 г.) и Чайнатаун. Ще посетите храмовете Котоку-ин с втората по големина статуя на Буда в Япония, издигната през 13 в., и храма Хазе Канон, посветен на богинята на милосърдието, чиято позлатена дървена статуя с единадесет глави се смята за най-голямата дървена фигура в Япония. Връщане в Токио около 18 ч. Нощувка.



V ден Токио - Фуджи - Хаконе – Токио Свещената планина

Закуска. Днес ще посетите още един от символите на Япония – Свещената планина Фуджи. Целодневната автобусна екскурзия /вкл.обяд/ ще започне в 08.00 ч. Връх Фуджи е най-високият връх в Япония – 3776 м. Грациозният му, почти симетричен силует, непрестанно менящият се изглед през различните сезони и части на деня, и доминиращото му присъствие над пейзажа, са го превърнали в символ на Япония и предпочитан обект на художествено съзерцание. До преди 100 г. връх Фуджи е считан за свещен и е покоряван само от свещеници и поклонници (жени не се допускат до 1872 година). Екскурзията включва изкачване по стръмния склон на планината до петата спирка към върха. За планината и нейната история ще научите повече в специалния Център за посетители. Отпътуване за Националния парк Хаконе - популярен в Япония курорт с гореща минерална вода, разположен на езерото Аши под живописната планина Фуджи и полуострова Изу. Разходка с лодка по езерото. Връщане в Токио около 19:00ч. Нощувка.



VІ ден Токио – Никко – Токио ”Никога не казвай красиво, преди да си видял Никко”

Закуска. Започва един специален ден, в който ще посетите Никко – „Зеленият град” - комплекс от светилища под закрилата на ЮНЕСКО. Обиколката е с автобус /вкл.обяд/. Ще посетите създадения за Токугава Шогун шинтуистки храм Тошугу Шрайн, шедьовър на изкуството със старинни резби от 10-11 век. В това свещено място ще видите и известните три маймуни: “Не чух, не видях и не разбрах злото”. Предвиден е престой на езерото Чузенджи и посещение на храма Риноджи. Обиколката включва и водопада Кегон, един от трите най-красиви водопади в Япония. Връщане в Токио около 19:00 ч. за нощувка.
VІІ ден Токио – Киото Древната столица

Закуска. Пешеходно придвижване до ж.п. гара Шинагава (около 5-10 мин.) Багажът ще се транспортира отделно от хотела в Токио до хотела в Киото. Пътуване с влак JR супер-експрес за Киото /продължителност – около 2 часа/. Кратък престой след пристигане в района на гарата и възможност за обяд /по желание/. Започва полудневната обиколка с автобус до Нара – първата столица на Япония, основана през 8-ми век. Ще посетите древния храм Тодайджи /Великият източен храм/, построен в средата на VІІІ в., където се намира най-голямата дървена статуя на Буда и светилището Касуга Таиша, което е едно от трите най-почитани шинтоиски гробници в Япония. Ще имате време за приятна разходка в парка на сърните. Трансфер до хотел 4 звезди за нощувка. Тази вечер можете да се включите по желание в предлаганата ви специална вечеря с гейши /цената включва и трансфер/.



VІІІ ден Киото – Осака – Киото Съвременна Япония

Закуска. Денят е посветен на Осака – третият по големина град в Япония. Съвременна Осака с население 2,5 млн. души е изпъстрена с галерии, международни хотели, футуристични жилищни зони и вълнуваща постмодернистична архитектура. Градът е всеизвестен с екстравагантния си нощен живот и кулинарни експерименти. Осака е един от трите кулинарни центрове в Япония /наред с Токио и Киото/, популярен по-скоро с практичността на кухнята си, отколкото с финеса и. Една японска поговорка гласи: „Жителите на Киото фалират от купуването на кимона, а жителите на Осака - от преяждане”. Обиколката е целодневна /вкл.обяд/. Посещение на замъка в Осака – построен през 1586 г. от Тойотоми Хидейоши, храма Шинтеноджи, прочутата „подвижна” градина - обсерватория, разположена като мост на върха на двете кули на Умеда Скай билдинг, от която се разкрива чудесна гледка към града. Ще имате възможност до се разходите по улица Дотонбори, прочута с ресторантите си и да дегустирате прочутата японска бира Асахи. Връщане в Киото около 18:00 ч. за нощувка.

ІХ ден Киото – Токио Храмове и светилища
Закуска. Полудневна обиколка на Киото. Столица на Япония повече от 10 века /от 784 г. до 1868 г./ в наши дни Киото е известен исторически и културен център, в който са запазени над 4000 шинтоиски и будистки храма. Въпреки, че е модерен град с население 1,5 млн. души, той до голяма степен е запазил стария си архитектурен стил. В Киото ще посетите замъка Ниджо, построен през 1603 г. от един от най-могъщите шогуни Токугава Йеясу като символ на неговата военна и политическа мощ /кратка почивка за самостоятелен обяд/ и посещение на Златния храм “Кинкакуджи”, построен в края на 14 век в три различни архитектурни стила – дворцов стил, стил на самурайския дом и стил на Дзен-будистките храмове. Трансфер и отпътуване с влак за Токио в 15.53 ч. Пристигане на ж.п.гара Шинагава и придвижване пеша до хотела. Настаняване в същия хотел /багажът се транспортира отделно/. Прощална вечеря в местен ресторант с японска кухня /с осигурен трансфер/.

Х ден Токио – Париж - София Време за сбогуване

Закуска. Трансфер до летището за излитане за в 10,30 ч. за Париж с АF 247. Пристигане в Париж в 12,10 часа. В 18,35 часа – излитане за София. Кацане в 22,10 часа.
Цена5985 лв.+ летищни такси
Доплащане за единична стая: 990 лв.
Цената включва:

  • самолетен билет София - Париж – Токио и Toкио – Париж - София;

  • трансфери летище – хотел – летище /ж.п. гара / – хотел ( и за багажа);

  • билет за скоростният влак Токио – Киото и Киото – Токио;

  • 6 нощувки със закуски в хотел 4 * в Токио;

  • 2 нощувки със закуски в хотел 4 * в Киото;

  • храна – полупансион, с изключение на 04.10.2010;

  • екскурзовод на руски език;

  • екскурзиите, съгласно програмата;

  • входните такси за музеите;

  • придружител /при 15 плащащи/

  • медицинска застраховка;


Цената не включва:

  • международни летищни такси / прибл. 673 лв. към 12.01.2010/

  • специална вечеря с представление на гейши / прибл. 55 лева/

Каталог: cms -> folders -> Самолетни%20зима-пролет%202010
Самолетни%20зима-пролет%202010 -> 7 остъпка от пакетната цена за ранно записване и пълно плащане до 30. 11. 2010
Самолетни%20зима-пролет%202010 -> “малайзия истинската Азия” всяка събота януари / февруари / март 2011 год
Самолетни%20зима-пролет%202010 -> Перлата на арабския свят 01. 02. 2010 – 05. 02. 2010 5 -дневна програма / 4 нощувки
Самолетни%20зима-пролет%202010 -> Единственото условие е един от двамата пътуващи да е над 55 години. Дати на отпътуване
Самолетни%20зима-пролет%202010 -> Хонг конг и китай 01. 09. 2010-14. 09. 2010 1 септември София – Париж
Самолетни%20зима-пролет%202010 -> Златен кипър- островът на афродита условие е един от двамата пътуващи да е над 55 години. Първи ден – пафос
Самолетни%20зима-пролет%202010 -> Майски празници на остров родос директен чартърен полет от София
Самолетни%20зима-пролет%202010 -> Гарантирана програма: 23 май -30 май 2012 Пакетна цена за хотел 3*: 1410 лв/720 евро Пакетна цена за хотел 4*: 1580 лв/808 евро


Сподели с приятели:




©obuch.info 2024
отнасят до администрацията

    Начална страница