Южна Индия Храмове, подправки, АюрведаДата21.06.2018
Размер0.69 Mb.Южна Индия

Храмове, подправки, Аюрведа ...
Маршрут: Ченай – Канчипурам – Махабалипурам – Пондичери – Танжор – Тричи – Четинаду – Мадурай – Перияр – Кумараком – Алепей – Кочин – Марарикулам - Кочин

16 дни/ 15 нощувки/ 14 закуски/ 13 обяда/ 13 вечери


Дати: 13.04.2018г.
Южна Индия – земята на дравидите, издигащите се към небето кули на храмовете, ароматът на подправки от плантациите по хълмовете, спокойното великолепие на лагуните и каналите, очарованието на колониалните къщи в Пондичери, несравнимата южняшка кухня, удивителното величие на къщите-дворци в Четинад, безбрежните пясъчни плажове на Марари... От Тамил Наду, известен с богатото си културно наследство, до пищните природни красоти на Керала, нека открием една различна Индия – дъхава, еклектична и духовна...
1 денСофия – Доха 13.04.2018 г.

Отпътуване в София, Терминал 2. Пристигане на летището в Доха. Настаняване в хотел в столицата на Катар. Нощувка.


2 ден – Доха – Ченай 14.04.2018 г. (закуска)

Закуска. Панорамна обиколка на Доха. Трансфер до летището. Отпътуване от Доха.


3 ден Ченай – Канчипурам- Махабалипурам 15.04.2018 г. ( закуска, обяд и вечеря)

Пристигане в Ченай. Посрещане на летището и трансфер до хотела. Настаняване и почивка. Късна закуска. Обиколка на Ченай – столицата на Тамил Наду. Градът е една от първите британски колонии в Индия. Основан през 1639 г. край малко рибарско селище, понастоящем градът със своите 7 млн. души население, е главния търговски, културен и икономически център на южна Индия. Разглеждане на Крепостта Сейнт Джордж - първата крепост в Британска Индия и храма Капалишвар Темпъл.Отпътуване за Канчипурам . Въпреки че в превод името Канчипурам означава “Златния град”, той е известен преди всичко със своите храмове. За индусите градът е свещен, място, където душата може да постигне своето спасение. Обяд. Отпътуване за Махабалипурам. Настаняване в хотела. Свободно време за плаж. Вечеря и нощувка.


4ден Ченай –Махабалипурам - Пондичери 16.04.2018 г. ( закуска, обяд и вечеря)

Закуска. Обиколка на Махабалипурам. Градът е бил важно пристанище през древността, известен на гърци, финикийци и римляни. Продължил е да играе важна роля и по време на династията Палава. В Махабалипурам се посещава Панча Ратас – една от петте най-монолитни сруктури, Тайгър Кейв – един от многото скални храмове, построен при управлението на Палава. Посещение на Шор Темпъл – състоящ се от три гробници. Храмът е едно от най-старите светилища в южна Индия, построено през 7 в. Представя типичната за Палава архитектура. Най-впечатлявящият паметник несъмнено е огромния барелеф от розов гранит, изобразяващ слизането на Ганг от небесата, според текстовете на Рамаяна, една скулптура с изключителна документална и художествена стойност. Обяд. Отпътуване за Пондичери. Настаняване в хотела. Вечеря и нощувка.


5 ден Пондичери 17.04.2018 г. ( закуска, обяд и вечеря)

Закуска. Разглеждане на Пондичери. Градът е известен като “Белия град”. Той е бил индийското седалище на Френската Източно-индийска компания, създадена от един от министрите на Луи ХІV. Посещение на Сри Ауробиндо Ашрам, основан през 1926 от Сри Ауробиндо – велик поет и философ. Днес това място е предпочитано от световните пътешественици, търсещи духовност. Посещение на френския мемориал от войната, издигнат в чест на войните, загубили живота си по времето на Първата Световна Война. Посещение на плажа Променад , известен с живописните гледки.Обяд . Разходка с рикша до местния пазар. Вечеря и нощувка.


6 ден - Пондичери – Танжор 18.04.2018 г. ( закуска, обяд и вечеря)

Закуска. Отпътуване за Танжор - столица на династията Чола от 9-ти до 14-ти век. По пътя разглеждане на Чибамбарам Свамималай & Гангаикондачолапурам.Пристигане в Танжор, настаняване в хотел.Обяд. Посещение на Sri Brihadeeswara Temple. Храмът е изключителен пример от архитектурата на Чола и е признат за част от световното културно наследство на ЮНЕСКО. Построен е от Раджа І през 10-ти век и е посветен на бог Шива. Високата 65м кула на храма свидетелства за изключителните умения на строителите по времето на династията. Стенописите в храма са едни от най-красивите в цяла Индия. Посещение на двореца Танджавур, заобиколен от старинни крепостни стени. Той завладява с прекрасни градини, просторни обзаведени зали, високи наблюдателни кули, красиви фрески и сложни дърворезби. Тук се намира и една от най-известните библиотеки от средновековието. Вечеря и нощувка.


7 денТанжор – Тричи – Четинаду 19.04.2018 г. ( закуска, обяд и вечеря)

Закуска. Отпътуване за Тричи - известен с крепостта си, издигаща се над стария град и на светилището, намиращо се на остров – Срирангам. В течение на дългата си история Тричи е бил владян от династиите Чола, Палава, Пандя, от англичани и французи. Посещение на Rockfort Teple. Продължаваме за Четинаду - район в южната част на Тамил Наду, известен със своите къщи-дворци, храмове и изключителната си кухня. Бил е населен от богати търговци и банкери, които са изградили изумителни къщи, украсени с мрамор, тиково дърво, кристали, огледала и подова настилка от плочки, характерни за района. Настаняване. Обяд. Посещение на Четинад Палас и Музея. Вечеря. Нощувка.


8 ден - Четинаду – Мадурай 20.04.2018 г. ( закуска, обяд и вечеря)

Закуска. Отпътуване за Мадурай. Настаняване. Обяд. Следобед наблюдаване церемонията на гатовете. Вечеря. Нощувка.


9 ден - Мадурай 21.04.2018 г. ( закуска, обяд и вечеря)

Закуска. Разглеждане на Мадурай – най-стария и най-свещен град в Тамил Наду. Легендата разказва, че когато Шива раздавал благословията си на земята, от косата му над града покапал божествен нектар “маду”, откъдето идва и названието му. Вероятно тази божия благословия е превърнала Мадурай във важен търговски център, който може да се похвали с над 2500 годишна история. Посещение на Храма на Минакши, шедьовър на дравидската архитектура. Посветен е на Минакши, едно от превъплащенията на Парвати, съпругата на Шива. Минакши означава “Богинята с рибешки очи”. Разглеждане на Тирумали Наякяр Махал - дворец, датиращ от 17 век, в който се наблюдава синтез между дравидската и ислямската архитектура. Посещение на Вандиюр Мариаманд. Обяд. Следобяд посещение на местен пазар. Вечеря. Нощувка.


10 ден - Мадурай – Перияр 22.04.2018 г. ( закуска, обяд и вечеря)

Закуска. Отпътуване за Перияр - Национален резерват в щата Керала. Намира се на границата с Тамил Наду. В средата на парка се намира живописното едноименно езеро. Настаняване в хотел в Перияр. Разходка из града, възможност за масаж и аюрведа. Посещение на плантация с подправки. Разходка с лодка в езерото Перияр. Вечерта шоу за традиционни бойни изкуства. Вечеря и нощувка.11 ден- Перияр – Кумараком 23.04.2018 г. ( закуска, обяд и вечеря)

Закуска. Отпътуване за Кумараком, който е популярна туристическа дестинация. Разположен е на брега на езерото Вембанад, най-голямото сладководно езеро в Керала. Настаняване. Обяд. Следобяд посещение на птичия парк – където се наблюдават мигриращи птици от Сибир през зимата. Вечеря. Нощувка.


12 ден Кумараком – Алепей 24.04.2018 г. ( закуска, обяд и вечеря)

Закуска. Круиз от Кумараком към Алепей. Неслучайно Алепей е наричан “малката Венеция на Изтока”…Набраздената от канали, лагуни, реки и езера Керала, често е наричана “Земя, благословена от боговете”. Там е мястото, където земя, вода и небе се сливат в едно. “Плаващите къщи”, служещи навремето за превоз на стоки, днес служат предимно на туристите за незабравими разходки из каналите. Обяд. Вечеря и нощувка на кораба.


13 ден - Марарикулам 25.04.2018 г. ( закуска, обяд и вечеря)

Закуска. Отпътуване за Марарикулам. Настаняване в хотел.Обяд. Свободно време за плаж. Вечеря. Нощувка.


14 ден – Марарикулам 26.04.2018 г. ( закуска, обяд и вечеря)

Закуска. Свободно време за плаж. Обяд. Вечеря и нощувка.


15 ден - Марарикулам - Кочин 27.04.2018 г. ( закуска, обяд и вечеря)

Закуска. Отпътуване за Кочин. В резултат на своята бурна история градът носи белега на различни култури – португалска, холандска и британска. Изграден е върху множество острови и полуострови, свързани помежду си с мостове и фериботи. Наричан “Кралицата на Арабско море”, от 14 век Кочин е важен център за търговия на подправки на Западното крайбрежие. Настаняване в хотел. Посещение на Форт Кочин, Синагогата. Форт Кочин е историческото сърце на града, където се намира дворецът на раджата, познат като “холандския дворец”, построен от португалците през 1555 г. Синагогата Парадези е най-старата синагога в Общността на нациите, построена през 1567 г. Църквата Св. Франциск , построена през 1503 г., е най-старата европейска църква в Индия. Първоначално там е било положено тялото но Васко да Гама, преди да бъде пренесено в Лисабон. Вечерта – танцово шоу Катакали. Представлява традиционен танцов спектакъл, чийто репертоар черпи вдъхновение от санскритските епоси Рамаяна и Махабхарата. Вечеря и нощувка.


16 ден - Кочин 28.04.2018 г.

Ранен трансфер до летището. Отпътуване за Доха. Отпътуване за София от Доха. Пристигане в София.Възрастен в двойна стая

Единична стая


Ранни резервации

до 31.01.2018 г.

4798 лв.

5889 лв.


Стандарни цени при записване след 31.01.2018 г.

4998 лв.

6088 лв.

Цената включва:

 • Самолетен билет София – Доха - Ченай – Кочи - Доха – София;

 • летищни такси международни полети;


 • 14 нощувки в хотели 4 *:

(нощувка в Ченай ;1 нощувка в Махабалипурам; 2 нощувки в Пондичери; 1 нощувка в Танжор; 1 нощувки в Чатинаду, 2 нощувки в Мадурай, 1 нощувки в Перияр, 1 нощувка в Кумараком, 1 нощувка в Алепей на луксозна лодка; 2 нощувки в Марари; 1 нощувка в Кочин;);

 • 14 закуски;

 • 13 обяда;

 • 13 вечери;

 • 1 нощувка със закуска в Катар хотел 3*;

 • виза за Катар;

 • всички входни такси на посещаваните обекти по програмата;

 • климатизиран автобус по време на цялото пътуване;

 • местен екскурзовод по време на цялото пътуване;

 • водач-преводач от агенцията по време на цялото пътуване;

 • 4,94 % такси Индия;

 • Медицинска застраховка Помощ при пътуване с лимит 10 000 евро застраховател Евроинс.

Цената не включва:


 • виза за Индия в размер на 195 лв.( заплаща се лично в посолството);

 • бакшиши за местни екскурзоводи и шофьори – 110 лева ( заплащат се задълженително в България);

 • носачи, рикши и др. – 19 лева евро ( заплащат се задълженително в България);

 • такса обработка на виза – 40 лева( заплащат се задълженително в България);

 • напитки;

 • разходи от личен характер;


Резервация:

 • Депозит от 2000 лева при резервация;

 • Доплащане - 30 дни преди отпътуване;

 • Копие на задграничен паспорт с валидност мин. 6 месеца след датата на връщане.Полетни детайли:
QR 226 13 APR SOF DOH  20:30 01:10+1
QR 528 14 APR DOH MAA 19:10 02:10+1
QR 517 28 APR COK DOH 03:30 05:25  
QR 227 28 APR DOH SOF 07:05 12:05
Допълнителна информация:

 • Офертата важи при минимум 15 туриста;

 • Необходими документи за пътуване – задграничен паспорт, валиден 6 месеца след датата на пътуване. За лица под 18 год., пътуващи без родители или само с един от тях, се изисква нотариално заверена декларация от другия;

 • Средно месечните температури през Април са около +28 до +32 градуса по Целзий;

 • Ваксини – няма изискване за задължителни ваксини при посещение на Индия;


Срокове за анулации и неустойки:

 • от деня следващ деня на подписване на договора до 60 календарни дни преди датата на тръгване– глоба в размер на 100 лв на турист + сумата за вече издадения самолетен билет.

 • от 59 до 30 календарни дни преди датата на тръгване - 100% от внесения депозит. 

 • от 29 до 14 календарни дни преди датата на тръгване - 75% от общата цена на организираното пътуване; 

 • под 14 календарни дни преди датата на тръгване - 100% от общата цена на организираното пътуване; 

 • Агенцията предоставя възможността на клиента да сключи застраховка „Отмяна на пътуване“, застраховка за разходите за съдействие, включително при репатриране, както и за случаите на злополука, болест или смърт. Застраховка „ Отказ от пътуване” има 100% оскъпяване за лица над 65г.


Туроператорът си запазва правото да промени цените в случай на значителна промяна във валутните курсове, при увеличаване стойността на транспортните разходи, в т. ч. на горивото, както и увеличаване размера на такси, свързани с ползвани услуги по договора, като летищни, пристанищни и други такси. При промяна на курса цените ще бъдат актуализирани към датата на плащане. Туроператорът си запазва правото да прави промени в офертата, ако важни обстоятелства налагат това, като потребителят ще бъде уведомен за тов.
Гарант на туроператора по смисъла на чл 97 от Закона за туризма е застрахователна компания ЗД „Евроинс” АД, застрахователна полица №03700100001315/28.11.2017г

9000 Varna, 54 Osmi Primorski polk Blvd., Tel: +359 52 600 225, tourism@vectratravel.com

1612 Sofia, 99 Vitosha Blvd., Tel: +359 2 408 30 30, tourism.sofia@vectratravel.com7000 Rousse, 2 Tzar Ferdinand Blvd., Tel. +359 82 54 90 90, tourism.rousse@vectratravel.com

Каталог: uploads -> excursions -> 816
excursions -> Гърция – великден на Йонийското крайбрежие
excursions -> Бутиковият 5 звезден кораб, aqua amazon, има 16 дизайнерски апартамента за 32 гости
excursions -> Почивка в Сардиния Пролет – Есен 2016 Castelsardo Resort Village 4
excursions -> Harmony of the seas най-големия круизен кораб в света със специална цена за дата 03 юли от Барселона
excursions -> 1-ви ден 17. 10 /18. 10 Отпътуване от Русе -19. 30 ч. – паркинга на Централна жп гара -велико Търново –хотел «Етър» в 21. 00 ч. Габрово -23. 00-Бензиностанция Лук Ойл-01. 00-Стара Загора –Омв до автогара –Пловдив -02
excursions -> Програма: Ден 1: пристигане на летище Entebbe/ Kampala
excursions -> Програма: Ден 1: пристигане на летище Entebbe/ Kampala
excursions -> Програма: 8 дневен тур queen elizabeth горили и шимпанзета


Поделитесь с Вашими друзьями:


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2019
отнасят до администрацията

    Начална страница