Южна Корея и Япония – древни традиции и високи технологииДата02.06.2018
Размер132.2 Kb.
ТипПрограмаЮжна Корея и Япония – древни традиции и високи технологии
Сеул – Андонг – Куенджу - Пусан - Осака – Киото -Токио - Хаконе – Фуджи - Нико
Период: 20.05.2018 – 01.06.2018

13 дни / 10 нощувки / 10 закуски / 4 обяда

Никъде в света древното и модерното не се съчетават така, както в Южна Корея и Япония. От една страна сте сред футуристичен, неонов градски пейзаж, забързан и пренаселен, с високооктанов начин на живот и истинско автентично жужене около него. А от друга страна дръзнете ли да избягате от неоновия блясък, ще откриете павираните улички, водещи до уединени Шинто храмове. Свидетелство за неутолимата жажда на Токио за самоусъвършенстване, представя необятната фантазия на градостроителите чрез ексцентричните, модерни скулптури, изобразяващи картината на необузданото консуматорско общество.
ПРОГРАМА

1-ви ден 20.05: София Истанбул

Излитане от София в 21:40 ч. с Turkish Airways. Кацане в Истанбул в 23:05 ч. Кратък престой на летището.


2-ри ден 21.05: Истанбул - Сеул Вечеря

Излитане от Истанбул в 02:29 ч. за Сеул. Кацане в Сеул в 17:35 ч. местни време. Посрещане от фирмата партньор. Трансфер до хотела. Настаняване и свободно време за релакс и освежаване. Вечерта ще се разходим до местен традиционен ресторант за вечеря. Връщане в хотела и нощувка.


3-ти ден 22.05: Сеул Закуска, Обяд и Вечеря

Закуска. Днешния ден ще посетим кралския дворец Changdeokgung, който е втората кралска вила, построена след двореца Гионгбукгунг през 1398 г. Това е главният дворец на много царе на династията Хосеон и е най-добре запазеният от петте останали царски двореца Хосеон. Дворцовите площадки се състоят от обществен дворец, сграда за кралско семейство и задна градина. Известно като място за почивка на царете, задната градина се гордее с гигантско дърво, което е на повече от 300 години, малко езерце и павилион. В този дворец се е разиграла една от най-трагичните драми в корейската история през 1895 г., когато императрица Меонгсеонг била екзекутирана от японците. Продължаваме обиколката си с Националния музей - дворец на Корея. Историята на музея започва през 1909 г., когато император Сунджон го основава. Колекцията на музея в двореца Чхангенгун и колекция от Японския държавен музей, основан през периода на окупация, са основните експонати тук. Открит е като самостоятелен музей през 1945 г., когато Южна Корея става независима. Следва разходка по улицата на художниците и приложните занаяти Инса-донг – известна с многобройните си галерии с картини, изделия на майсторите на традиционно корейско изкуство и антики. Завършваме деня си с прекрасна гледка над вечерен Сеул от телевизионната кула Soul N-Tower. Връщане в хотела, вечеря и нощувка.


4-ти ден 23.05: Сеул – Андонг – Куенджу Закуска, Обяд и Вечеря

Закуска. Ранно отпътуване към живописното градче Андонг (240 км от Сеул – 5 часа), люлка на корейското конфуцианство. Андонг се смята за духовното средище на Корея и основата на корейската културна традиция. Учението на китайския философ Конфуций навлиза в Корея още в началото на новата ера и с течение на столетията става водещо в корейския светоглед. Посещение на традиционното етнографско селище Хахое (ЮНЕСКО) – градче от времето на Династия Чосун (1392-1910) и класическо Конфуцианско селище. След обяд се насочваме към езерото Anapji в Националния парк Куенджу. Езерото е създадено по заповед на крал Мунму през 674 година и е било част от дворцовия комплекс на древната Сила (57 г. пр.н.е. - 935 г) . Разположено е в края на двореца Банволсеонг, в централната част на града. С овална форма е - 200 м от изток на запад и на 180 м от север на юг. Три малки острова по средата правят гледката още по-красива. Настаняване в хотела, вечеря и нощувка.


5-ти ден 24.05: Кенджу – Пусан Закуска, Обяд и Вечеря

Закуска и посешение на храма Булгукса, известен като шедьовър на будисткото изкуство. Храмът е част от световното наследство на ЮНЕСКО и основно светилище на ордена Джоге. По време на златната епоха на кралство Сила, в него са се съхранявали най-ранните дървени плочки с будистки сутри от 704-751г., отпечатани върху черничеви свитъци, кото могат да се видят и до днес. На територията на комплекса има 7 национални съкровища, които ни въздействат с красота, спокойствие и усещане за святост. Продължаваме обиколката си с Националния музей на Кенджу, и парка Тимули с кралските гробниците на династията Сила. Следва посещение на будисткия храм Хедонг Йонггунг, построен през 1376 г. от учителя, известен като Наонг по време на династията Горео. Храмовият комплекс е голям и един от малкото в Корея е разположен на брега на морето. По този начин, в комбинация с близостта до плажа Haeundae и източната част на Бусан, храмът е популярен сред туристи. Продължаваме с парка Йонгдусан заемащ 69 хил. кв. метра. В парка се намират кулата на Пусан, градската художествена галерия - Йонгдусан, както и на Аквариума Пусан. По желание изкачване до обсерваторията в кулата. Настаняване в хотела, вечеря и нощувка.


6-ти ден 25.05: Пусан - Осака Закуска, Обяд

Закуска. Освобождаване на стаите и трансфер до летището в Пусан за полет до Осака - „градът на лагуната”, втори по големина, но първи международен търговски и финансов център с най-голямата търговска борса в Япония. Кацане в Осака ранния следобяд. Следва посрещане от местната фирма-партньор и свободно време за обяд. Започваме обиколката на града с Замъкът на Осака, изиграл основна роля при обединението на Япония през 16 век. Построен е през 1583 г. от Тойотоми Хидейоши, който искал да има най-красивият и най-добре укрепен замък. По време на войната с Токугава Йеясу (1615г.) замъкът бил напълно разрушен, а настоящият (1931 г.) е от бетон и е единственият оцелял от бомбардировките по време на II СВ. Продължаваме със сградата Умейда с “Плаващите градини”, построена по проект, доказващ, че е възможно въздушното свързване на две отделни сгради, които могат да са устойчиви при земетресения и силни ветрове. От панорамната тераса на 40-ия етаж се открива удивителна гледка към целия град. В края на деня ще се разходим по централната пешеходна улица Дотомбори с много магазини, кафенета и ресторанти – кулинарният рай на страната. Настаняваме се в хотела. Нощувка.


7-ми ден 26.05: Киото Закуска

Закуска и среща в лобито с местния екскурзовод. Започваме деня с посещение на прекрасните бамбукови градини в Арашияма. Арашияма e красив туристически район в западните покрайнини на Киото, който става популярна дестинация, през периода Хейан (794-1185), когато благородници започват да посещават района, за да се насладят на естествената красота на природата. Следваща спирка е мостът Тогецу-кьо – част от наследството на Киото от повече от четиристотин години. Дървеният мост обхваща река Кацура и често присъства в историческите филми за Япония. Популярно място е за вечеря, особено с местно уловения пресен шаран. Също така мостът е важно място за просвещение на местните деца. Облечени в традиционни кимона младите момчета и момичета първо получават благословение в местния храм и след това си проправят път през моста. Поверието гласи, че пътя по моста трябва да бъде изминат без да се връщат назад и ако някой игнорира тази препоръка, цял живот ще има лош късмет и ще носи такъв на близките си. Следва свободно време за обяд и посещение на Кинкаку-джи (на японски 金閣寺) или още известен като Златния павилион е дзен будистки храм и един от най-известните храмове в Япония, който е проектиран като вила на благородник, а вторият му собственик шогун Йошимитцу Ашикага построява златния павилион, създава прекрасната градина през 1394 г. и прекарва остатъка от живота си тук. Част е от храма Рокуон-джи. Градинският комплекс е отличен образец на градински дизайн от периода Муромачи,смятан за класическа епоха на японския градински дизайн. Продължаваме обиколката си със Замъка Ниджо - построен от шогун Токугава Йеясу като символ на неговата военна и политическа сила. Вечерта завършваме с разходка из старинния квартал Гион - района на гейшите представящи традиционните японски изкуства - икебана, чаена церемония и др. Връщане в хотела и нощувка.


8-ми ден 27.05: Киото – Токио Закуска

Закуска. Среща в лобито на хотела с местния екскурзовод за обиколка на втората столица на Япония (794-1868 г.) Започваме с Императорският дворец в Киото - бившият управляващ дворец на императора в Япония. Продължаваме с Кийомидзу-дера - независим будистки храм в източно Киото. Кийомидзу са най-старите храмове на Япония, намиращи се до старата японска столица, която е изключително богата на исторически ценности. Навръщане минаване по две от най-привлекателните улици на Киото Саннен-кака и Нинден-дка. Представляват две леко наклонени алеи, водещи надолу от храма Киомизу-дера към Нене-не-Мичи Лейн. Следва свободно време за обяд и трансфер до гарата в Киото, за да се качим на влака-стрела за Токио. Пристигане на гара Шинагава, посрещане и настаняване в хотела. Нощувка.


9-ми ден 28.05: Токио Закуска

След закуска се отправяме към старата част на града с най-старият будистки храм Сенсоджи (628 г), известен като Асакуса Канон Темпъл, посветен на богинята на милосърдието Канон. Входът му е типично японски с двата огромни червени фенери, изписани с йероглифи и символизиращи изгряващото слънце. Продължаваме с шопинг аркадата Накамисе и свободно време за обяд. Продължаванме с парка Уено с прекрасни пейзажи и природни гледки следван от Империал Палас Плаза, който е основната резиденция на императора на Япония. Императорския дворец е разположен в сърцето на големия парк в района Чийода. Дворецът е заобиколен отвсякъде с вода, в която спокойно плуват красиви лебеди и старинни мостове свързват сушата с двореца. Състои се от няколко сгради, включително главния дворец, частните резиденции на императорското семейство, архив, музей и административни офиси. Завършваме обиколката си с разходка по търговската улица Гинза. Връщане в хотела и нощувка.


10-ти ден 29.05: Токио – Нико – Токио Закуска

Закуска. Целодневна екскурзия до Нико (ЮНЕСКО). Любувайки се на красивата природа с вековни зелени гори и изобилие на вода си мислиш “Никога не казвай красиво, преди да си видял Нико”. Разглеждане на шинтоисткият храм Тошогу Шрайн - великолепен дворец от 17-ти век и мавзолей на първия Токугава Шогун; пететажната пагода, портата Ниомон, трите маймунки: "Не чух", "Не видях", "Не разбрах" - символично изразяващи философски начин за съществуване на хората, портата Йомеон и светилището. Пътуване по зигзагообразния път Ирохозака с 20 завои, всеки един от които носи име от японската азбука, наречена харигана. Престой на езерото Чузенджи, разположено в подножието на планината Нантай и на водопада Кегон - един от най-красивите в Япония. Слизане по другия път с 28 завои, които носят имената на останалите символи от японската азбука. Нощувка. Връщане в хотела и нощувка.11-ти ден 30.05 : Tокио – Фуджи – хаконе – Токио Закуска

Закуска. Екскурзия до планината Фуджи и националния парк Хаконе. Фуджи е свещена планина и символ на Япония. Тя е най-високата планина в страната и спящ вулкан от 250 г. Посещение центъра на Фуджи и ако метереологичните условия позволяват ще се изкачим до 5-та спирка към върха (2305м.) с прекрасен изглед към околностите. Следва пътуване към Хаконе. Сободно време за обяд. Разходка с пиратска лодка по езерото Аши, изкачване с лифт на връх Комаготаке, откъдето се открива красива панорама към долината Овакудани, езерото Аши, Фуджи, Футато и други планини на полуостров Изу. Връщане в хотела в Токио и нощувка.12-ти ден 31.05 : Tокио – Истанбул

Закуска и посещение на Мейджи Шрин – най-известният шинтуистки храм от „ерата на прогреса”, посветен на император Мейджи и съпругата му императрица Довагер Шокен. Следва разходка из Шинджуку – известен квартал в Токио, основен търговски и административен център, в който се намират най-натоварената железопътна гара в света, сградата на Токийското правителство и административния център на града. Продължаваме с обсерваторията в сградата на правителството. Високата 243-метрова сграда има две кули и всяка от тях разполага с обсерватория на височина от 202 метра. Преди построяването на Midtown Tower през 2007, това беше най-високата сграда в града. Завършваме с новата туристическа атракция на Токио – модерният квартал Одайба, част от който е мостът Rainbow, DiverCity Tokyo Plaza, сградата на Fuji TV Decks Tokyo Beach и Водния град Одайба. Следва трансфер до международното летище в Токио в 18:00 ч и полет за Истанбул в 22:20 ч.13-ти ден 01.06 : Истанбул - София

Пристигане в Истанбул в 05:15 ч. Следва полет за София в 07:50 ч. Пристигане в София в 09:05 ч.
Дата на тръгване

Цена на човек
в двойна стая


Едичнична стая

20.05.2018г.

3120 / 6102 лева

3465 € / 6777 лева

Цената е на човек в двойна стая и включва:

 • Самолетен билет София – Истанбул – Сеул / Токио – Истанбул - София с включени такси и багаж

 • Летищни такси 482 евро (към 11.09.2017 и подлежат на потвърждение към датата на издаване)

 • Всички трансфери по програмата със самостпятелен частен автобус

 • 2 нощувки със закуски в Сеул - Center Mark hotel 4* или подобен

 • 1 нощувка със закуска в Куенджу - The K-Hotel, Gyeongju 3* или подобен

 • 1 нощувка със закуска в Бусан - Ibis Hotel Haeundae 3* или подобен

 • 2 нощувки със закуски в Киото - Urban Hotel Kyoto Nijo Premium 3* или подобен

 • 4 нощувки със закуски в Токио

 • 10 закуски

 • 4 обяда в Южна Кореа

 • Целодневен тур на Токио

 • Целодневен тур на Нико

 • Билет за Шинкансен - влака стрела от Киото до Хаконе

 • Целодневна обиколка на Киото

 • Oбиколка на Осака

 • Посещение на 5‘та станция на планината Фуджи и нац. парк Хаконе-Изу

 • Входни такси за всички посещавани обекти

 • Медицинска застраховка с покритие 15 000 евро със ЗАД Армеец

 • Водач –екскурзовод на български език, пътуващ с групата през цялото време от София

 • Водач-екскурзовод на английски език през цялото време в Южна Кореа и Япония

Цената не включва:

 • Бакшиши /по желание/ - 40-50 евро на човек за цялото пътуване

 • Лични разходи и напитки по време на храненията

 • Застраховка отмяна на пътуване и прекъсване на пътуването по неотложни независещи от клиента причини – по желание и при запитване


Полетно разписание:

20.05 София – Истанбул 21:40 – 23:05

21.05 Истанбул – Сеул 01:20 – 16:55+1

25.05 Сеул – Осака 11:15 – 12:35

31.05 Токио – Истанбул 22:30 – 05:15+1

01.06 Истанбул – София 07:50 – 09:05


Анулации:

В случай на отказ от пътуването, фирмата възстановява заплатената сума при следните удръжки: • до 60 работни дни преди датата на отпътуване: без неустойка;

 • от 59 работни дни до 31 дни-депозита;

 • от 30 до 0 работни дни: 100 % от целия договор.


Хотели по програмата:

Сеул - Center Mark hotel 4* или подобенКуенджу - The K-Hotel, Gyeongju 3* или подобен

Бусан - Ibis Hotel Haeundae 3* или подобен

Киото – Urban Hotel Kyoto Nijo Premium 3* или подобен

Токио – Candeo Hotels Ueno Park 3* / Monterey Hanzomon 3* или подобен


Необходими документи:

 • Копие или данни от международен паспорт /валиден минимум 6 месеца от датата на заминаване/

Условия и Забележки:

 • Резервация се прави с 50% депозит. Пълно плащане до 45 дни преди отпътуване;

 • Офертата важи при група от минимум 20 туристи

 • Пътуването до Южна Корея и Япония е безвизово и не са необходими специални ваксини.

 • Краен срок за уведомление за събран минимален брой участници за осъществяване на пътуването: 30 дни преди заминаването.

 • Офертата е калкулирана при курс на долара към лева 1,75 лева = 1 щ.долар и курс на йената към долара 1000 jpy = 9.1210 щ.долари. При промяна на обменния валутен курс с повече от 5 % в периода до началото на туристическото пътуване, ТО си запазва правото за прекалкулиране на основната пакетна цена, съобразно промяната на валутния курс.

 • При неблагоприятни метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства, е възможно програмата да претърпи промяна! Полетните часове подлежат на препотвърждение от авио компаниите!

 • Туроператорът си запазва правото за промяна в реда на разглеждане на забележителностите, при необходимост.Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 1755013150000573705 на ЗАД „Армеец”9000 Varna, 54 Osmi Primorski polk Blvd., Tel: +359 52 600 225, tourism@vectratravel.com

1612 Sofia, 99 Vitosha Blvd., Tel: +359 2 408 30 30, tourism.sofia@vectratravel.com7000 Rousse, 2 Tzar Ferdinand Blvd., Tel. +359 82 54 90 90, tourism.rousse@vectratravel.comКаталог: uploads -> excursions
excursions -> Екскурзия до йордания и израел с полет от варна 16. 10. 2016 – 23. 10. 2016 8 дни / 7 нощи Програма: Първи ден 16. 10. 2016
excursions -> Гърция – великден на Йонийското крайбрежие
excursions -> Бутиковият 5 звезден кораб, aqua amazon, има 16 дизайнерски апартамента за 32 гости
excursions -> Почивка в Сардиния Пролет – Есен 2016 Castelsardo Resort Village 4
excursions -> Harmony of the seas най-големия круизен кораб в света със специална цена за дата 03 юли от Барселона
excursions -> 1-ви ден 17. 10 /18. 10 Отпътуване от Русе -19. 30 ч. – паркинга на Централна жп гара -велико Търново –хотел «Етър» в 21. 00 ч. Габрово -23. 00-Бензиностанция Лук Ойл-01. 00-Стара Загора –Омв до автогара –Пловдив -02
excursions -> Програма: Ден 1: пристигане на летище Entebbe/ Kampala
excursions -> Програма: Ден 1: пристигане на летище Entebbe/ Kampala
excursions -> Програма: 8 дневен тур queen elizabeth горили и шимпанзета


Поделитесь с Вашими друзьями:


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2019
отнасят до администрацията

    Начална страница